Sediul de 260.000 de euro al SPR–ului – inaugurat la Râureni

luni, 26 martie 2007

Sediul de 260.000 de euro al SPR–ului – inaugurat la Râureni

• Poliţiştii au şi loc unde să facă ... duş

Ofiţerii şi subofiţerii de la Serviciul Poliţiei Rutiere Vâlcea s-au mutat în această săptămână în casă nouă. Conducerea IPJ Vâlcea a inaugurat astfel noul sediu al instituţiei, în valoare de nu mai puţin de 260.000 de euro. Invitaţii prezenţi la inaugurare au putut admira vila unde îşi vor desfăşura de acum înainte activitatea poliţiştii de la circulaţie, situată la aproximativ un kilometru de ieşirea din Râmnic, pe Drumul Naţional 64, spre platforma chimică. „Cu banii pe două chirii la vechiul sediu a fost cumpărat actualul sediu” – spunea comisarul şef Nicolae Sărdărescu, adjunctul inspectorului şef.

Băi cu duş

Sediul este supravegheat video şi are, printre altele o cameră specială pentru rezolvarea actelor pentru accidentele grave, cu victime, dar şi o cameră pentru testările auto. Băile au şi duşuri, probabil pentru şoferii sau poliţiştii prea … înfierbântaţi. Vechea clădire în care a funcţionat SPR înainte a fost retrocedată fostului proprietar. Poliţiştii vor avea şi ei la dispoziţie la subsolul clădirii un spaţiu unde pot să facă baie, şi un vestiar unde pot să se schimbe, deoarece vor trebui să ajungă la serviciu în haine civile şi să se schimbe chiar înainte de intrarea în tură.

Fetele–poliţist, la munca de birou

Încercarea conducerii IGP, de a trimite femei în stradă, pentru a dirija circulaţia şi pentru a aplica amenzi s-a dovedit a fi un eşec, deoarece acestea nu s-au adaptat situaţiei, majoritatea solicitând să fie schimbate. „Au fost trecute la munca de birou, nu mai este nici una în stradă. Am avut patru dintre ele la municipiu şi nu s-au adaptat din păcate acestei munci. Sunt în continuare la noi, dar la munca de birou, vorbesc cu oamenii, la acest lucru cred că sunt potrivite” – a spus subcomisarul Cătălin Oprescu, şeful Biroului Poliţiei Rutiere. 

Achiziţionarea noului sediu SPR – cu scandal

În legătură cu achiziţionarea noului sediu al SPR care are 600 de metri pătraţi şi teren aferent de 1400 de metri pătraţi, conducerea Poliţiei Vâlcea spune că s-a pornit de la preţul de 300.000 de euro, ajungându-se în final la 260.000 de euro, sumă pentru care poliţiştii au pus şi nişte condiţii, de modernizare şi compartimentare a spaţiului şi de montare a unui sistem de monitorizare video şi de alarmare, telefonie, centrală termică, construcţia unor garaje pentru maşinile poliţiei, betonarea curăţii, etc. „Cred că proprietarului i-au mai rămas mai puţin de 160.000 de euro după aceste investiţii. A fost cea mai bună decizie care s-a luat, având în vedere că am avut la dispoziţie doar două zile, iar autorităţile nu ne-au oferit nici o soluţie, suma cerută fiind mai mult decât rezonabilă” – crede comisarul Sărdărescu. În plus, pentru a nu mai exista alte comentarii, a cerut DGA să se sesizeze în acest caz.

Criză de spaţii pentru poliţie

Poliţia vâlceană este de fapt în criză acută de terenuri, după ce multe dintre clădiri au fost revendicate de foştii proprietari, iar altele sunt improprii pentru desfăşurarea activităţii. „La finele anului trecut am primit dispoziţie de la superiori să găsim sediu pentru SPR. Era o problemă prioritară, întrucât fostul proprietar şi-a câştigat actualul sediu în instanţă, acesta i-a fost retrocedat, exista şi un termen limită de predare. Pe lista de priorităţi apăreau de fapt trei sedii: cel al SPR, unul la Brezoi, altul la Titeşti, pentru care nu aveam locaţii şi găsirea unui nou sediu şi pentru Poliţia Drăgăşani, întrucât şi locaţia acesteia a fost câştigată de fostul proprietar, în urma procesului de retrocedare. În acest caz, avem termen limită de predare peste doi ani, timp suficient pentru a găsi o locaţie corespunzătoare şi la un preţ acceptabil… Poliţia Brezoi, de asemenea, stătea într-un sediu aparţinând SC Cozia Forest. Am luat legătura cu directorul acesteia, domnul Nicolae Barbu, dar ne-a spus că n-are de gând să-l vândă, că doreşte să-i dea o cu totul altă destinaţie.” – spune adjunctul şefului IPJ, Nicolae Sărdărescu. O altă problemă este că mai multe posturi de poliţie funcţionează în clădiri pentru care se plăteşte chirie. „Mai avem 7 – 8 posturi de poliţie care stau cu chirie în diverse locaţii. Este şi un caz unde postul se află în sediul Primăriei, la Mateeşti, iar angajaţii noştri sunt ameninţaţi cu evacuarea, întrucât primarul are o serie de dosare pe rol… Pentru SPR, conducerea IPJ a găsit locaţia din afara oraşului, la Brezoi s-a găsit un spaţiu demn de secolul 21, dar care a costat 300.000 de euro, iar la Drăgăşani este amânată achiziţionarea unui spaţiu mult prea scump. „Ni s-au cerut pe un spaţiu 20 de miliarde. Sediul de acolo este total neadecvat şi ne-ar mai fi costat îmbunătăţirile încă 20 de miliarde lei, iar noi nu aveam bani decât pentru achiziţionare, nu şi pentru modernizări sau îmbunătăţiri. La Drăgăşani se vor mai căuta şi alte soluţii, în aceşti doi ani cât poliţia are la dispoziţie să se mute.” – a spus comisarul şef Nicolae Sărdărescu.

Anda VLAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe