Salariaţii de la RAJDP vor să intre în grevă

miercuri, 14 martie 2007

Salariaţii de la RAJDP vor să intre în grevă

• peremistul Nicolae Pătru îi incită să nu-l mai lase pe preşedintele CJ, Dumitru Buşe să intre în judeţ

Preşedintele PRM Vâlcea, Nicolae Pătru, este hotărât să-i sfătuiască pe salariaţii Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Vâlcea să nu-l mai lase pe preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Buşe, să mai intre în judeţ şi cu atât mai puţin, în instituţia CJ. Pătru îl consideră pe Buşe răspunzător de situaţia grea în care se află regia şi îşi declară sprijinul necondiţionat pentru Sindicatul RAJDP. Conducerea sindicatului a trimis recent o scrisoare preşedintelui Consiliului Judeţean, pe care Nicolae Pătru a pus-o la dispoziţia presei.
Principalele aspecte semnalate de preşedintele sindicatului, Vasile Fundătureanu se referă la deficienţele de organizare. Astfel, în scrisoare se spune că deşi sumele alocate drumurilor judeţene au fost repartizate pe lucrări, încă nu s-a început procedura de atribuire prin licitaţie a acestora, întârzierea având ca efect imediat degradarea reţelei de drumuri. De asemenea, sindicatul cere încredinţarea directă a lucrărilor privind întreţinerea periodică a podurilor, pasajelor şi podeţelor, asigurarea pazei patrimoniului şi investigarea şi expertizarea reţelei de drumuri, precum şi a lucrărilor de întreţinere periodică a drumurilor. În document se mai arată că deşi regia a avut încă din 2006 lucrări contractate cu consiliile localede peste 35 miliarde lei, în acest moment se află în situaţia de a întrerupe lucrările din cauza nealocării de fonduri de către Consiliul Judeţean. În consecinţă, salariile personalului regiei în primele două luni ale acestui an au fost de doar 60% şi plecarea salariaţilor la societăţile concurente. Sindicatul îi cere preşedintelui Consiliului Judeţean şi alocarea de fonduri din bugetul propriu al acestei instituţii, întrucât cele alocate de la bugetul de stat nu acoperă nici 30% din necesarul de lucrări. În plus, Buşe este somat să aloce bani mai mulţi primăriilor, pentru ca acestea să-şi poată achita datoriile către regie – circa 11,7 miliarde lei, dar şi să plătească sumele restante pentru lucrările executate în contul CJ în 2006. De asemenea, se solicită adoptarea unor măsuri urgente în vederea retehnologizării regiei, precum şi încetarea acţiunii răuvoitoare de denigrare a societăţii de către reprezentanţii CJ. Nu în ultimul rând, Consiliul Judeţean este sfătuit să acceseze fonduri externe sau guvernamentale pentru modernizarea reţelei judeţene de drumuri.
„Sindicatul nostru a acceptat programul de disponibilizare colectivă – etapa I din programul de reorganizare al regiei, a acceptat plata unor câştiguri mult diminuate, acceptat condiţiile improprii de muncă în şantierele mobile sau temporare dar continuarea acestor stări de fapt ne obligă ca în perioada imediat următoare, să recurgem la acţiuni specifice sindicale – mitinguri, respectiv greve etc”, se arată în finalul scrisorii.   O.H.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe