PNG este în continuă creştere pentru că oamenii ne simt aproape

luni, 12 martie 2007

„PNG este în continuă creştere pentru că oamenii ne simt  aproape”

 

PNG este un partid care este perceput ca o formaţiune condusă de un singur om, Gigi Becali. Puţini ştiu că Partidul Noua Generaţie nu a fost creat de latifundiarul din Pipera care este într-adevăr un lider autoritar dar un om care a ştiut să creeze o independenţă a organizaţiilor teritoriale extrem de benefică în perspectiva alegerilor de anul viitor. În Vâlcea conducerea organizaţiei judeţene a fost preluată în urmă cu doi ani, în urma unor alegeri interne, de Traian Grănişteanu, om de afaceri cunoscut în Vâlcea pentru seriozitatea sa şi pentru obiceiul de a ajuta familiile sărace. L-am contactat zilele trecute când a acceptat să ne acorde un miniinterviu.

# Domnule Grănişteanu v-aţi ţinut de cuvânt şi aţi reuşit să aveţi organizaţii acum în fiecare comună. A fost greu?

Normal că nu a fost uşor. Nu ştiam foarte multe despre politică dar ştiam că trebuie să găsim oameni buni. Am luat la pas comunele judeţului pentru că eu nu promit niciodată doar de dragul de a promite. Umblând prin satele Vâlcii am cunoscut necazurile oamenilor, am văzut cât de greu trăiesc unii semeni de-ai noştri. În acelaşi timp am cunoscut oameni care nu mai făcuseră politică oameni care erau îngrijoraţi de ce face clasa politică dar care nu ştiau cum se pot implica. Am mers pe principiul că trebuie să dezvolt PNG în Vâlcea fără a racola membrii altor partide. Şi am reuşit aducând oameni tineri dar şi mai în vârstă. Sunt mândru că acum PNG are în Vâlcea 40 de medici. E doar un exemplu pentru că intelectuali sunt mulţi.

# V-aţi pregătit de parţialele din Tetoiu?

Am depus candidat. Am găsit un inginer, Nicolae Petre, cu situaţie materială bună, respectat, cu soţia învăţătoare. Să vedem acum cum se va descurca la aceste alegeri unde de ce să nu recunoaştem ne confruntăm, exact ca la alegerile parţiale din Vlădeşti, de anul trecut, cu stafuri experimentate în campanii electorale ale PD, PNL şi PSD. Ceea ce ne deosebeşte oarecum de aceste organizaţii este constanţa noastră de a ajuta oamenii. Cum se apropie alegrei adversarii noştri politici invadează localitatea respectivă, organizează adunări unde împart alimente, dau flori la femei, ajută bisericile etc. Ştiţi foarte bine că eu am făcut în ultimii doi ani nenumărate acţiuni, în special în şcoli şi grădiniţe, în preajma marilor sărbători religioase. Am organizat concursuri pentru copii şi am acordat fiecăruia dulciuri, haine, jucării iar celor mai buni la carte premii în bani. Am organizat constant concursuri de frumuseţe în luna martie, am mers alături de colegi să ajutăm la ridicarea unor lăcaşe de cult. Anul trecut alături de alte organizaţii din ţară am ajutat localităţile calamitate chiar dacă erau din alte judeţe. Eu cred sincer că acest mod de a te comporta înseamnă a fi alături de oameni. Restul sunt vorbe goale.

# Cum staţi pentru alegerile europarlamentare, cât credeţi că veţi obţine în Vâlcea?

În ultima perioadă, dezamăgiţi oarecum de parlamentari, de cei care conduc actualmente România dar şi pentru că l-au simţit pe liderul nostru Gigi Becali un om interesat d prosperitatea comunităţilor, foarte mulţi oameni s-au înscris în PNG. Zilnic vin preşedinţi din teritoriu cu adeziuni. Sincer să fiu nici nu ştiu acum pe loc câţi membrii avem în Vâlcea. Ceea ce ştiu e că nu am avut nici un fel de probleme în strângerea a 6.800 de semnături, exact cât ne-au cerut cei de la centru, pentru depunerea listelor noastre pentru europarlament. Listă pe care se va regăsi cel puţin un vâlcean.. Cred că vom obţine un scor de minim 10 la sută dacă alegerile vor avea loc până în vară. Dacă le amână procentul va creşte pentru că la nivel naţional PNG este în creştere continuă iar partidele guvernamentale se erodează în fiecare zi. Vreau să precizez că noi am strâns semnăturile pe bune nu cum au făcut alţii, la noi fiecare nume, adresă, serie de buletin şi semnătură este corectă.

# Care este domeniul prioritar, dacă aţi fi consilier judeţean sau parlamentar către ce aţi încerca să dirijaţi fonduri, ce este cel mai important pentru dumneavoastră?

Unii poate v-ar spune că în locuri de muncă, în infrastructură, în dezvoltarea investiţiilor. Sincer eu cred că în viitor iar viitorul înseamnă copii, ai mei ai dumneavoastră, ai comunităţilor din România. Trebuie alocate fonduri pentru educaţie, pentru şanse egale în educaţie, pentru sănătatea copiilor. Trebuie ajutaţi în special copii din zonele rurale. Unităţile de învăţământ trebuie dotate cu tehnică modernă trebuie acordate manuale gratuite .Dacă copii noştri vor fi sănătoşi şi deştepţi atunci România va putea recupera decalajul dintre noi şi celelalte ţări europene.

Traian Guminski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe