PLD Vâlcea – A.F. Ungureanu?

miercuri, 14 martie 2007

243 de peledişti s-au înscris în PNG

PLD Vâlcea – A.F. Ungureanu?

• descompunerea organizaţiei vâlcene a partidului condus de Teodor Stolojan este deja o realitate

Partidul Liberal Democrat începe să se descompună la Vâlcea. Cu tot entuziasmul de la început, o parte din membrii organizaţiei au început să-şi exprime nemulţumirile vizavi de modul în care conducerea filialei înţelege să gestioneze resursele umane, dar şi financiare. Urmarea firească a fost că sute de peledişti au plecat recent din partid, trecând cu arme şi bagaje la Partidul Noua Generaţie.

Peledişti nemulţumiţi

Nu mai puţin de 243 de membri PLD au părăsit organizaţia condusă de deputatul Petre Ungureanu, fost vicepreşedinte al PNL Vâlcea, pentru a se înscrie în PNG. Evenimentul a fost confirmat la începutul acestei săptămâni de către liderul celor care au părăsit PLD, Dan Liviu Popa, dar şi de preşedintele PNG Vâlcea, Traian Grănişteanu. Potrivit declaraţiilor lui Popa, nu mai puţin de 16 organizaţii locale ale PLD, printre care se numără cele din Drăgăşani, Amărăşti, Glăvile şi Creţeni, au trecut in corpore la partidul lui Gigi Becali. Mai mult decât atât, Dan Liviu Popa a lansat grave acuzaţii la adresa conducerii PLD Vâlcea, comparând organizaţia cu o societate comercială. „Am venit cu inima şi trupul în PLD Vâlcea dar pe parcurs am constatat că acesta este un fel de A.F. Ungureanu”, a declarat Popa în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul PNG Vâlcea. Acesta a mai spus că o bună parte din demisionari sunt patroni de societăţi comerciale care au investiti zeci de milioane de lei în organizaţia condusă de deputatul Ungureanu. Mai mult decât atât, Popa susţine că nu a primit chitanţe pentru nici un leu dat la partid. El a anunţat noi demisii din PLD, chiar a unor personaje importante din rândurile acestuia. Preşedintele PNG Vâlcea, Traian Grănişteanu a remarcat faptul că pelediştii lui Dan Liviu Popa nu au venit să ceară funcţii în partid, ci au dorit ca mai întâi să muncească şi să demonstreze că merită posturi de conducere. „Am apreciat acest lucru la ei, pentru că alţii au venit din prima cu pretenţii. PNG este o gazdă pentru cei care vor să vină, însă ne rezervăm dreptul de a nu primi pe oricine”, a declarat Traian Grănişteanu.

Cei aproape 250 de peledişti veniţi în organizaţia lui Grănişteanu confirmă încă o dată continua evoluţie pe care a cunoscut-o în ultimii doi ani PNG în judeţul Vâlcea, dar şi la nivel naţional. În majoritatea sondajelor de opinie, PNG se situează chiar şi peste Partidul România Mare, având şanse mari de a intra în Parlament, în 2008, cu un scor confortabil. În aceste condiţii, este foarte probabil ca Traian Grănişteanu să ajungă deputat în toamna anului viitor.

„Organizaţii întregi vor începe să plece”

În urmă cu ceva timp, preşedintele PNL Vâlcea, Emilian Frâncu atrăgea atenţia asupra pericolului de descompunere a PLD. „Deja, la Vâlcea au început să plece tot mai mulţi din membrii fondatori. La noi este o situaţie fericită, pentru că în alte părţi se pleacă cu tot cu organizaţii. Oamenii sunt foarte dezamăgiţi. Am fost şi mai mult surprins de faptul că PLD Vâlcea şi-a desemnat un candidat pentru Parlamentul European, deşi acesta locuieşte în Bucureşti, în persoana lui Marius Petrescu; singura lui legătură cu Vâlcea e că s-a născut la Perişani. PLD îşi trădează din start chiar idealurile cu care i-a atras pe unii şi pe alţii. În maxim două săptămâni, organizaţii întregi vor începe să plece şi mai mult decât atât, nu cred că îl veţi mai vedea pe domnul Ion Dina la televizor”, a declarat Frâncu în cadrul unei conferinţe de presă.

Popa nu a avut funcţie în PLD

Potrivit unui comunicat al PLD Vâlcea, Dan Liviu Popa s-a înscris în partid în data de 12 decembrie 2006 şi a fost nominalizat în rândul membrilor Biroului Executiv Judeţean Provizoriu la şedinţa din data de 20 ianuarie, însă nu a fost validat de BEX Naţional. Acesta nu a avut niciodată o funcţie sau responsabilitate în partid şi nu a participat la organizarea filialei. „Nicio persoană dintre cele nominalizate de domnul Dan Liviu Popa nu a părăsit partidul şi nicio organizaţie locală nu s-a exprimat în acest sens. Deoarece, ulterior înscrierii în partid a domnului Dan Liviu Popa au apărut informaţii, date, indicii, fapte etc ce ridicau semne de întrebare cu privire la moralitatea acestuia, BEX Judeţean urma să ia în discuţie în data de 16.03.2007, un referat al Secretariatului General, privind excluderea sa din partid, operaţiunea rămânând fără obiect. Pentru afirmaţiile de natură infracţională (...) PLD – Filiala Vâlcea a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea împotriva domnului Popa Liviu Dan”, se mai arată în comunicatul PLD.

• Octavian HER├×A

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe