O fetiţă de 12 ani a născut după ce unchiul ei a violat-o

joi, 1 martie 2007

O fetiţă de 12 ani a născut după ce unchiul ei a violat-o

Un caz şocant a zguduit comunitatea de locuitori din comuna Ioneşti. O fetiţă de 12 ani a rămas gravidă cu unchiul ei, copila născând în cele din urmă un băieţel. Rezultatele ADN au confirmat că unchiul copilei este tatăl minorului, motiv pentru care luni, bărbatul a fost arestat preventiv de către Judecătoria Drăgăşani, pentru 29 de zile.
Familia Traşcă era cunoscută în comunitatea din Ioneşti ca fiind una foarte săracă. Nu aveau nici după ce să bea apă, iar într-o casă dărăpănată, fără curent electric, într-un singur pat dormeau trei copii, părinţii şi, mai nou, o nepoată de-a lor, Maria-Violeta M. “Familia Traşcă este aşa de săracă încât casa stă să cadă pe ei! Părinţii primeau ajutor social de la primărie, la Legea 407.  Copiii sunt mărişori, cel mai mare fiind elev în clasa I-a. Cu toţii dormeau într-un singur pat, cu părinţii şi nepoata aceasta”, spune primarul comunei Ion Cătănoiu. Încă din luna octombrie 2007 prin urbe a început să umble zvonul că, Cristian Traşcă (36 ani), un om fără nici un Dumnezeu, care îşi ducea amarul din ceea ce mai muncea pe la diverşi oameni din sat, ar “profita” de nepoata lui. “Venea şi spunea la Primărie inclusiv soţia acestuia, dar nimeni nu o prea lua în seamă, mai ales că femeia este cunoscută că avea momente când şi ea pleca fără un motiv anume de acasă”, spune edilul comunei.

A întrerupt şcoala când burtica i-a crescut foarte mare

Locuinţa părinţilor Violetei-Maria M. este la vrea 500 de metri de cea a unchiului ei, mama fetiţei fiind soră cu Cristian Traşcă. Şi aici sărăcia este una cât... casa şi deseori părinţii copilei plecau la lucru, fie pe şantiere, fie pe te miri unde, lăsând-o în voia nimănui pe fetiţă. Aşa se face că aceasta a ajuns să doarmă la unchiul ei, iar când a rămas gravidă, doar gura satului este cea care a dat apă la moară despre cele întâmplate. “Violeta era la şcoală un copil mediocru, avea foarte multe absenţe, iar eu ori de câte ori mă întâlneam cu tatăl ei, care de cele mai multe ori era beat, nu întreba decât de alocaţie. Ea mai are un frăţior, acum în clasa a VI-a, care şi el are rezultate slabe la învăţătură. Fetiţa a venit la noi, de la o altă şcoală, abia la sfârşitul clasei a V-a. După ce i-a crescut burtica, eleva a renunţat să mai frecventeze cursurile”, ne-a spus profesorul Dumitrescu, de la Şcoala generală din Ioneşti.

Soţia violatorului cerşeşte bani de la Primărie

Cms. Marcel Sărdaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea menţiona în comunicatul de presă de ieri: “În luna octombrie 2005, învinuitul Cristian Traşcă a întreţinut relaţii sexuale în mod frecvent cu nepoata sa, minoră, care la vremea respectivă avea vârsta de 12 ani şi nouă luni. În urma acestei relaţii a rezultat un copil (băieţel, n.r.), acum în vârstă de opt luni”.  După hotărârea Judecătoriei Drăgăşani de a-l aresta, începând cu data de 26 februarie pe Cristian Traşcă, soţia acestuia a început să bântuie pe la Primăria din localitate pentru a cerşi bani. “Abia acum câteva minute a plecat de la noi, din primărie. A venit să ne ceară bani. Îi dăm câte 5 sau 10 lei, dar de la un timp încoace vine foarte des! În legătură cu băieţelul pe care l-a născut Violeta, am luat legătura cu asistentul social, care va face toate demersurile să fie instituţionalizat. Deocamdată, micuţul se află în grija unei bunici, care nici ea nu are cine ştie ce condiţii materiale”, a spus primarul Cătănoiu. În urma expertizei efectuate la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici, rezultatul testelor ADN a confirmat că „Cristian Traşcă este tatăl minorului, cu probabilitate de 99,99,38 %”. Unchiul care a violat-o pe nepoţica lui, riscă între 3 şi 10 ani de închisoare.
Dorel ├×îrcomnicu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe