Model liberal în Muereasca

joi, 8 martie 2007

Model liberal în Muereasca

Comuna Muereasca este administrată din 2004 de primarul liberal Ion Ungureanu. Acesta a reuşit într-un timp foarte scurt să schimbe radical înfăţişarea micii localităţii montane. Liberalii l-au adus în vizită pe premierul Călin Popescu Tăriceanu. În urma vizitei făcute aici, premierul a dat peste 30 de miliarde lei pentru repararea drumului până sus la mănăstire.

Călugării de la Mănăstirea Frăsinei se roagă pentru premierul Călin Popescu Tăriceanu.  „Este pentru prima dată când acest drum a fost asfaltat în întregime, iar numărul turiştilor a crescut considerabil. Şi locuitorii au motive să fie bucuroşi, mai ales cei din Muereasca de Sus, care erau nevoiţi să facă mulţi kilometri pe jos”, ne spun călugării de la Frăsinei. S-a deschis „punga Guvernului” şi spre şcolile din comună. „Totalul banilor veniţi de la Guvern se ridică la 38 de miliarde lei”, afirmă Ion Ungureanu, care poate fi catalogat ca primarul cu cele mai mari realizări din istoria comunei Muereasca şi cu şanse mari de a-şi asigura încă un mandat.

Locuitorii nu se plâng pe la judeţ, problemele li se rezolvă la Primărie

Locuitorii din Muereasca nu merg „cu jalba-n proţap” pe la judeţ, la uşile Prefecturii sau Consiliului Judeţean, deoarece toate problemele se rezolvă pe plan local. Anul trecut nu a existat nici o reclamaţie în acest sens către alte organe ale statului (fenomen aproape unic în peisajul localităţilor vâlcene!). S-au dat oamenilor până şi ultimele petece de pământ – obştea Jarostea a primit 27 de ha de pădure, iar celelalte suprafeţe au fost date în 2004-2005. Acest interes se datorează faptului că şi Primăria a avut de recuperat de la stat suprafaţa de 250 de ha (fost islaz comunal). Şi în ce priveşte problema socială (persoanele cu handicap, îngrijitorii acestora şi asistaţii), banii s-au primit la timp.
Bani au mai primit de la Guvern şi cei care au vaci, adică aproximativ 300 de persoane.

Dispensar nou la Muereasca de Sus

În Muereasca de Sus n-a existat dispensar niciodată, oamenii venind kilometri buni până în centrul comunei. Primarul Ion Ungureanu le-a promis locuitorilor că le va face un dispensar, iar zilele trecute l-a finalizat - este o clădire modernă, cu toate utilităţile şi, cel mai important, este şi medic. Pe masa primarului Ungureanu se află două proiecte aprobate: unul se referă la un drum forestier (Grui-Pripoara) şi altul la construirea a două poduri în satul Suta. Se lucrează la proiectul tehnic în vederea finanţării acestor obiective.

Adio alunecări de teren

Pârâul Muereasca a dat multe bătăi de cap, rupând de multe ori drumul judeţean; a distrus chiar şi gospodăriile oamenilor. Edilul liberal crede că regularizările care se fac acum şi care trebuiau făcute de mult vor scăpa comuna de multe belele şi vor stopa alunecările de teren.   (T.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe