Guvernul german donează Primăriei Râmnicului un microbuz şi echipamente IT

luni, 12 martie 2007

Guvernul german donează Primăriei Râmnicului un microbuz şi echipamente IT

Recent, Primăria Râmnicului a primit o nouă donaţie din partea Agenţiei Germane de Protecţia Mediului – GTZ, constând în echipamente IT, care vor dota un microbuz ce va servi la informare cetăţenilor cu privire la managementul deşeurilor.

Proiect

În Râmnicu Vâlcea, începând cu anul 1997, se derulează proiectul intitulat „Concept naţional privind Managementul Deşeurilor în România”, promovat de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului şi finanţat de Guvernul Germaniei, prin Agenţia Germane de Protecţia Mediului – GTZ. În acest sens, a fost încheiat un acord privind colaborarea tehnică între guvernele României şi Germaniei, semnat la Bucureşti în 1994. În anul 2003, GTZ a prelungit programul până în anul 2007, firma germană desemnată să implementeze programul fiind ID Transfer din Goettingen. Scopul proiectului a fost acela de a se implementa un sistem integrat de gestiune a deşeurilor municipale în Rm. Vâlcea şi elaborarea unui ghid de management al deşeurilor, adresat cu precădere prestatorilor de servicii de salubritate şi responsabililor cu probleme de gospodărire comunală din cadrul primăriilor.

Donaţii

În cadrul acestui proiect, în perioada 1998-2004, GTZ a donat municipalităţii 5.000 de pubele, 3 autogunoiere, 4.200 minipubele, utilaje pentru staţia de compost pilot, buldozer pentru operarea deşeurilor în depozitul Râureni, precum şi echipamente pentru organizareaunui centru de instruire. În cursul lunii decembrie 2006, GTZ a donat Primăriei Râmnicului piese de schimb pentru buldozerul donat municipalităţii în anul 2000, în valoare de aproape 20.000 euro, precum şi un laborator pentru analiza compoziţiei şi calităţii compostului în valoare de peste 27.000 euro.

Microbuz dotat cu echipamente de ultimă generaţie

În perioada următoare va mai fi donat un microbuz pentru realizarea campaniei de conştientizare a cetăţenilor Râmnicului în domeniul protecţiei mediului şi colectării selective a deşeurilor. În luna ianuarie a acestui an, GTZ a făcut o donaţie primăriei, constând într-o serie de echipamente IT şi consumabile care vor dota microbuzul şi care vor servi ca suport pentru realizarea campaniei de conştientizare. Donaţia se ridică la suma de 5.000 de euro şi constă în: echipamente electronice (cameră foto, cameră video, video proiector, ecran de proiectare, memory stick, flash memory), componente IT (laptop, imprimantă) şi software-uri aferente, precum şi consumabile birou.  • O.H.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe