Gheorghe Popa mereu alături de oameni!

luni, 12 martie 2007

Liberalii sprijină comuna TETOIU

Gheorghe Popa mereu alături de oameni!

Joi 8 martie am petrecut mai mult de 8 ore în comuna Tetoiu, localitate în care duminică vor avea loc alegeri pentru postul de primar. Am însoţit o delegaţie numeroasă de liberali veniţi să-l sprijine pe candidatul lor .Gheorghe Popa pare a se detaşa ca favorit a acestor parţiale fiind un om cu experienţă în administraţie, cunoscut în zonă, echilibrat, matur, cunoscător al problemelor localităţii. Beneficiază de un program bine fundamentat dar mai ales are sprijinul politic necesar pentru punerea în practică a acestuia.

Şcolile o prioritate

Dimineaţă delegaţia liberală a vizitat şcolile din Băroiu, ├×epeşti şi Nenciuleşti. Elevii au primit penare şi caiete iar profesoarele şi învăţătoarele au primit flori de la Gheorghe Popa. Consilierii judeţeni Ilie Fârtat , Cristian Buican şi  Zvetlana Preoteasa precum şi liderul judeţean al TNL, energicul Bogdan Pistol l-au însoţit pe candidatul liberal care are în program reabilitarea tuturor instituţiilor de învăţământ din comună şi dotarea şcolilor cu un microbuz pentru transportul copiilor precum şi montarea unei centrale termice la Şcoala ├×epeşti şi realizarea unui laborator de informatică. PNL este partidul care a alocat cele mai multe resurse financiare învăţământului iar de când se află la guvernare a sprijinit dezvoltarea învăţământului rural. Gheorghe Popa a promis tinerilor că le va amenaja un teren de fotbal dotat cu tribune şi vestiare. În comună majoritatea tineretului a plecat din lipsa condiţiilor. În ultimii ani localnici care au posibilităţi şi-au dus copii la şcolile din alte localităţi tocmai datorită faptului că localitatea nu a beneficiat de resurse pentru realizarea unor condiţii optime de a învăţa. Mai multe cadre didactice au profitat de prezenţa consilierilor liberali, din care doi sunt profesori, pentru a prezenta priorităţile ce trebuie urmate în vederea îmbunătăţirii condiţiilor din şcolile comunei.

Budele, un sat îmbătrânit

Timp de trei ore am mers pe un drum pe alocuri pietruit pe alocuri din pământ prin satul Budele. Un sat cu o şcoală în care mai sunt doar 10 copii, un sat în care am numărat 21 de case abandonate, unele scoase la vânzare. Populaţia este îmbătrânită, trăieşte greu din pensii mici, majoritatea femeilor fiind foste membre a CAP-ului. Gheorghe Popa a mers din poartă în poartă, a felicitat toate femeile întâlnite cărora le-a oferi flori şi un mic cadou de 8 martie. Am remarcat popularitatea de care se bucură precum şi deschiderea localnicilor spre dialog. În zonă sunt probleme datorită alimentării cu apă, drumului prost, aproape impracticabil pe timp de iarnă, oamenii se aprovizionează greu, magazinele au dispărut din zonă, casele necesită reparaţii iar tinerii au plecat prin străinătate. Le-am oferit fiecărui locuitor un exemplar din  ultima ediţie a „ Ziarului de Vâlcea” şi am constatat bucuria multora că pot citi şi afla ce se întâmplă prin judeţul lor. Oamenii de aici au acces greu la informaţie şi merg foarte rar în oraş, un drum chiar până la primăria din comună fiind o adevărată aventură.

Deputatul Frâncu promite sprijin total

După amiaza la Şcoala generală din satul Băroiu a avut loc o adunare populară. Sala în care s-a desfăşurat aceasta a fost neîncăpătoare multe persoane chiar dacă sunt înaintate în vârstă au stat în picioare pe coridorul şcolii. Deputatul Frâncu s-a alăturat colegilor săi. A fost prezent şi Constantin Monceanu viceprimarul Râmnicului, un politician mereu legat de zona rurală. Gheorghe Popa a oferit şi la acest eveniment flori şi cadouri şi a vorbit despre programul său electoral privind acest sat. Deputatul Frâncu a fost aplaudat deşi s-a limitat la a ţine un discurs scurt şi punctual în care a făcut mai multe promisiuni afirmând că şi-a respectat toate promisiunile făcute în calitate de deputat. „ Vrem să vă ajutăm, putem să vă ajutăm şi ştim cum să o facem. În localitatea dumneavoastră nu s-a făcut mai nimic în ultimii ani şi încercăm să recuperăm timpul pierdut de fostele administraţii. Noi avem încredere în Gheorghe Popa şi ştim că având fondurile necesare acesta va şti să le administreze corect”.

Traian Guminski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe