Dispensarul Ostroveni va fi reabilitat pe banii unei firme private

joi, 1 martie 2007

Dispensarul Ostroveni va fi reabilitat pe banii unei firme private

 

În schimbul executării lucrărilor, firma care va câştiga licitaţia va primi gratis mansarda clădirii

 

Consilierii municipali au aprobat în cadrul celei mai recente şedinţe de CL, proiectul de hotărâre privind reabilitarea dispensarului Ostroveni, intrat în urmă cu 4 ani în domeniul privat al municipiului Râmnicu Vâlcea. În 2003, spaţiile din imobilul în suprafaţă de peste 400 metri pătraţi, au fost concesionate, fără licitaţie publică, medicilor de familie, în baza contractelor de comodat încheiate cu Direcţia de Sănătate Publică.

 

Parteneriat

 

Având în vedere starea avansată de degradare în care se află dispensarul – acoperişul tip terasă este deteriorat şi permite infiltrarea apelor din precipitaţii ce afectează atât structura de rezistenţă, cât şi instalaţiile electrice; reţelele interioare de utilităţi publice în mare parte nefuncţionale datorită uzurii; faţada inestetică a clădirii, dar şi necesitate asigurării unui serviciu medical de calitate, s-a impus executarea unor lucrări de reabilitare a imobilului. Printre lucrările ce vor fi executate se numără şi realizarea unei mansarde. Cel mai probabil, lucrarea va fi realizată de o firmă pe bani proprii, aceasta urmând a primi în proprietate acoperişul tip mansardă, în care vor fi amenajate tot spaţii medicale.

 

Medicii sunt de acord să cumpere spaţiile

 

Prin Ordonanţa de Guvern nr.110/2005, s-a aprobat cadrul juridic pentru vânzarea spaţiilor proprietate privată a statului sau a unităţilor administrativ teritoriale, cu destinaţie de cabinete medicale, precum şi a spaţiilor în care se desfăşoară activităţi conexe actului medical. Prin hotărârea Consiliului Local nr.185/2005, completată şi modificată prin HCL nr.230/2006, a fost aprobată lista spaţiilor din proprietatea privată a municipiului aflate în administrarea CL ce urmează a fi vândute în baza OUG nr.110/2005, pe această listă figurând şi cabinetele medicale din incinta Dispensarului Ostroveni care se vând direct medicilor titulari ai contractelor de concesiune, precum şi trei spaţii cu destinaţie de laborator ce urmează a fi vândute prin licitaţie publică deschisă. Deja medicii şi-au dat acordul scris cu privire la perfectarea actelor de vânzare – cumpărare pentru cabinetele medicale pe care le deţin în baza contractelor de concesiune, după executarea de către primărie a lucrărilor de reabilitare a construcţiei.

Octavian HER├×A

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe