Câteodată unii primari simt nevoia să fie şi… fuduli

joi, 29 martie 2007

Câteodată unii primari simt nevoia să fie şi… fuduli

Aşa a simţit şi edilul din Galicea, care a insistat personal şi prin colegi de partid să publicăm acest drept la replică. Ne-a avertizat că ne va acţiona în instanţă, deşi nu l-am calomniat şi insultat şi după cum observaţi din dreptul la replică pe care-l publicăm domnul primar este acela care, cu multă ironie, încearcă să ne facă să părem neprofesionişti şi nedocumentaţi. Cititorii noştri însă ştiu să citească foarte bine printre rânduri iar mii de vâlceni ştiu că cei de la RAJDP au făcut muncă patriotică pe sute de kil de drumuri în unele ierni, ajutând la deszăpezirea unor şosele ce treceau prin comune. Iar acum unele administraţii acordă banii primiţi prin Sapard unor suspecte firme di alte judeţe. Unor societăţi care au dovedit neseriozitate. Regretăm că Galicea, a cărei primărie nu a rezolvat favorabil contestaţia celor de la RAJDP, riscă să piardă fondurile pentru această lucrare. Sau să le acorde unei firme care nu va face treabă. Şi încă ceva domnule Năfliu: ştim exact ce s-a întâmplat acolo. Mereu când scriem avem surse multiple de informare. Multe nu le dezvăluim pentru că este bine să ai rezerve atunci când ajungi în instanţă. Aşa cum am înţeles că vreţi să ajungeţi dumneavoastră. În rest numai de bine!

Drept la replică
Către redacţia Ziarul de Vâlcea
Domnului director executiv Tiberiu Pârnău

Subsemnatul Năfliu Ion, în calitate de primar al comunei Galicea, judeţul Vâlcea ca în condiţiile Legii audiovizualului nr.  504/2002 cu modificările şi completările aduse de OUG 3/2006 vă rog să-mi acordaţi dreptul la replică pentru articolul intitulat „Primar corupt la Galicea?” publicat în ziarul dumneavoastră din data de 19-21 martie 2007 de către redactorul şef  Traian Guminski.
În acel articol se aduc o serie de acuzaţii grave şi nefondate la adresa mea şi a Comisiei de licitaţie al cărui preşedinte sunt, cu privire la derularea procedurilor de licitaţie din data de 13.02. 207 susţinute pentru implementarea programului  „MODERNIZARE DRUM COMUNAL D.C. DRUMUL DE INTERES LOCAL DEALU MARE –D.J. 687 ÎN LUNGIME DE 3,900 KM.”

Societăţile participante, în număr de patru, au beneficiat de acelaşi tratament şi aceleaşi condiţii prevăzute de legislaţia în vigoare şi incluse în Caietul de sarcini. Nu au existat tratamente preferenţiale iar Comisia de licitaţie a fost formată din cinci membrii, toţi prezenţi, îndeplinindu-şi sarcinile în modul cel mai legal şi transparent.
Membrii Comisiei au fost stabiliţi prin Hotărârea Consiliului Local Galicea nr. 53/2006 neexistând contestaţii privind capacitatea lor profesională şi probitatea morală.
Aşa cum prevede Caietul de sarcini această Comisie este formată din:

1. Preşedinte –responsabil legal –Năfliu Ion -primar
2. secretar –responsabil tehnic –Udrea Floarea –viceprimar
3. membru –specialist construcţii –inginer Butnaru Ion
4. membru –specialist construcţii –Inginer Petrescu Adrian
5. membru –specialist cu studii economice –Neacşa Marinela

Precizăm faptul că atât preşedintele Comisiei cât şi secretarul nu au avut drept de vot.

Ca observatori au participat reprezentanţii AUDIT Bucureşti şi SAPARD Craiova care au supervizat întreaga procedură de derulare a licitaţiei.
Redactorul şef al ziarului pe care dumneavoastră îl conduceţi, scria la un moment dat  în articol de prezenţa în Comisie a unui singur inginer când de fapt au fost doi specialişti în construcţii şi un specialist cu studii economice, dezinformând opinia publică din cunoştinţă sau eroare de cauză, ceea ce nu îl scuză. Informaţia de presă se constituie din mai multe surse, iar pretinsul flagrant de corupţie implică prezenţa ziaristului la faţa locului şi în timpul săvârşirii faptei, în caz contrar denotă o lipsă aproape totală de profesionalism şi deontologie profesională.

În urma licitaţiei şi a evaluării dosarelor Comisia a stabilit, pe criteriile rezultate din lege şi cuprinse în caietul de sarcini, câştigătoare firma cu oferta financiară cea mai avantajoasă –în condiţiile în care celelalte criterii au fost îndeplinite de toate celelalte patru firme, în cazul nostru S.C. MARSILVA S.R.L.

Ca o comparaţie, oferta RAJDP Vâlcea era cu 1,25 miliarde lei vechi (domnule redactor şef!?) mai mare decât a firmei câştigătoare, fapt ce a dus la pierderea contractului de către firma vâlceană şi în consecinţă aceasta a depus contestaţia care se afla în curs de soluţionare.

Atacul descalificat al redactorului şef al Ziarului de Vâlcea este nefondat şi nesusţinut de informaţii veridice, aducând un prejudiciu de imagine mie, şi celorlalte persoane şi instituţii implicate.

D-l Guminski ar cam trebui să citească cum se aplică legislaţia în materie de achiziţii publice şi lucrări sau servicii şi să-l informeze prin presă dumnealui pe domnii Pătru şi Cremareanco –domnii care-i plâng pe umeri şi pozează în victime, fiind de fapt victimele propriilor interese şi mentalităţi neadaptate vremurilor de astăzi.
Firma vâlceană în cauza pentru care redactorul şef pledează cu atâta vehemenţă, ar trebui să se adapteze noilor cerinţe şi să-şi schimbe comportamentul pentru că în caz contrar va avea probleme de neadaptare la condiţiile unei economii de piaţă din ce în ce mai transparente. Domnilor, vă reamintim că vremurile în care regiile autonome şi societăţile de stat primeau contracte guvernamentale prin atribuire directă încep să apună şi aceşti agenţi economici, odată privilegiaţi, sunt obligaţi să participe la câştigarea acestor contracte pe temeiul concurenţei libere şi egale cu orice alt participant în condiţii de piaţă şi fără discriminare.
Pentru mai buna informare a opiniei publice şi a redactorului şef vă punem la dispoziţie, în cazul în care sunteţi interesaţi, toate informaţiile necesare conţinute în documente şi nu pe vorbe.
În cazul nepublicării acestui drept la replică mă voi adresa instanţelor competente pentru angajarea ziarului dumneavoastră în solidar cu redactorul şef la plata daunelor morale pentru prejudiciul de imagine cauzat mie şi instituţiei din care fac parte, alături de celelalte persoane şi instituţii incriminate.

Cu deosebită consideraţie
Primarul comunei Galicea, Năfliu Ion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe