Băieţel de patru ani maltratat de un tată beţiv

joi, 1 martie 2007

Băieţel de patru ani maltratat de un tată beţiv

Un copil de patru ani este bătut cu bestialitate de doi ani încoace de un tată beţiv. In urma ultimei „corecţiei”, micuţul a fost internat în secţia Pediatrie a Spitalului Brezoi, iar miercuri a fost prezentat la medicul legist, care a constatat că băieţelul prezenta urme de violenţă pe tot corpul, loviturile cu corpuri dure putând data unele de o zi-două, altele de trei-patru zile, iar altele de opt-nouă zile.

Pentru micuţul Leonard Brădeanu, din Racoviţa, la cei patru ani şi jumătate, viaţa este un adevărat calvar. A încasat sistematic bătăi, a îndurat foamea sau a fost dat afară din casă ori de câte ori tatăl său se îmbăta. Părinţii săi, care au trăit în concubinaj, dând naştere la doi copii, s-au despărţit în urmă cu doi ani. Mama, Loredana Gheorghiţa, de fel din Tălmaciu-Sibiu, şi-a luat fetiţa şi s-a dus la părinţi, lăsându-l pe Iulian, cum îi spun cei care-l cunosc, în grija tatălui. Asistentul social de la primăria Racoviţa, Gabriela Toader ne-a spus tatăl îşi bătea frecvent copilul. „Ori de câte ori se îmbăta, micuţul era mingea de bătaie a bărbatului. Fără un serviciu, dar cu o pensie primită din armată, condiţiile în care tatăl locuieşte împreună cu micuţul sunt foarte vitrege”.

„Am luat o cârpă şi am pus-o la nas să mi se oprească sângele”

Luni seara, după lăsarea întunericului, câţiva vecini ai lui Gheorghe Brădeanu au auzit băieţelul plângând prin grădină, iar a doua zi dimineaţa au anunţat Poliţia din localitate, câţiva angajaţi ai Primăria şi mai mulţi localnici bătând la poarta tatălui bătăuş. Una dintre persoanele prezente, care a cerut să-i păstrăm anonimatul ne-a spus: „Primul care a ieşit din casă a fost micuţul Iulian. Ceea ce ne-a povestit ne-a cutremurat. «Tata m-a bătut şi m-a dat afară din casă! Eu am plecat, dar nu m-am întâlnit cu lupul. Din nas a început să-mi curgă sânge, aşa că am luat o cârpă şi am pus-o la nas până sângele s-a oprit». Oarecum ne-a fost şi nouă frică de reacţiile bărbatului. Când bea este extrem de furios! În schimb, tatăl a recunoscut că şi-a bătut băieţelul, motivând că a vrut să-i dea foc la nişte acte”.

Lovit cu bestialitate mai multe zile la rând

Ieri, în faţa cabinetului de Medicină Legală l-am observat pe micuţul Leonard. Fire vorbăreaţă, maturizată înainte de vreme, copilul ne-a povestit despre calvarul prin care trece. „Tata m-a lovit cu cureaua, dar m-a bătut şi altădată. Acum eu am fugit în grădină şi am stat şi noaptea, după aia, pe întuneric, m-am dus în casă şi atunci nu m-a mai bătut. Am plâns mult de tot că m-a durut”, spune micuţul extrem de isteţ, care după ce a primit o portocală şi un covrig de la una dintre asistentele de la SML, se ţopăia prin holurile spitalului. Iulian venise însoţit de o asistentă medicală de la Spitalul din Brezoi, unitate medicală unde puştiul a fost internat după bătaia cruntă primită. Medicul legist, Daniel Roncea, după examinarea micuţului a conchis: „Am descoperit leziuni pe faţa, pe corp şi pe piciorul micuţului, care prezentau vechimi diferite, unele fiind recente, de o zi, altele de trei-patru zile, iar altele de opt-nouă zile, leziuni produse prin lovire cu corpuri dure. Leziunile necesită patru-cinci zile de îngrijiri medicale”, a spus medicul legist.

├×inut nemâncat şi într-o mizerie cruntă

Despre tatăl bătăuş localnici spun că practică astfel de metode de corecţie, pentru că la rândul lui şi el a primit de la tatăl lui, care era alcoolic, aceleaşi tratamente. “A provenit dintr-o familie săracă, cu mulţi fraţi, iar acum mai lucrează, din când în când, cu ziua, pe la diverşi localnici. Are în schimb o pensie din armată, unde se pare că s-a împuşcat într-un picior”, afirmă un alt cetăţean din comună. În casa unde locuieşte micuţul, anchetatorii au găsit o mizerie cruntă, câteva boabe de fasole pe fundul unei oale şi în rest... nimic de-ale gurii. „De multe ori mergea nemâncat la grădiniţă şi la vârsta lui trebuie să se descurce ca un om mare”, spune cineva din mulţime. Ieri, la primăria din localitatea Racoviţa, după ce a fost anchetat de poliţiştii din sat, care i-au întocmit dosar penal pentru lovire şi rele tratamente aplicate unui minor, Gheorghe Brădeanu a venit să-şi ceară scuze că nu se va mai întâmpla aşa ceva. Acelaşi lucru a promis şi cu doi ani în urmă, dar istoria s-a repetat. Micuţul urmează să fie internat la un Centru de Plasament din Vâlcea, Direcţia pentru Protecţia Copilului declanşând propria anchetă.

Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe