10 ani de muncă pentru un loc eligibil

luni, 12 martie 2007

PNL susţine ascensiunea femeilor

10 ani de muncă pentru un loc eligibil

Pentru o cât mai corectă informare a cititorilor noştri reluăm prezentarea vâlcenilor ce au şanse de a se afla pe listele de candidaţi la alegerile pentru europarlament. Am început cu PSD, principalul partid din opoziţie şi continuăm azi cu PNL Vâlcea. Liberalii s-au remarcat prin promovarea constantă a femeilor pe liste. Un partid care a dat în România şansa femeilor să voteze şi să candideze nici nu putea face altfel. Organizaţia condusă de deputatul Emilian Frâncu  susţinut-o pe doamna Zvetlana Preoteasa care, după toate probabilităţile va ocupa poziţia 11 pe listele pentru europarlament precedată fiind de senatorul Norica Nicolai.

# Câţi ani v-au trebuit să ajungeţi pe acest loc care poate deveni eligibil ?

- Nu ştiu cum să răspund corect la această întrebare. Ca ani de viaţă sau ca ani în partid ( râde cu umor).  Sunt născută în Râmnicu Vâlcea în 1963. În PNL am intrat în 1996 şi este singurul partid din care am făcut parte. Profesoară de limba engleză sunt din 1987. Cred că am muncit poate nu mai mult decât alţi colegi dar constant şi mereu având credinţa că fiecare oră petrecută la partid, în alegeri, în campaniile electorale, prin comunele judeţului, la alegerile interne, în şedinţele organizaţiei de femei, are rostul ei, poate fi cuantificată cumva spre binele unor oameni. Ascensiunea mea în organizaţie a venit firesc, normal. Nu am dorit funcţii cu orice preţ.

# Care a fost de fapt traseul dumneavoastră în PNL în aceşti 10 ani ?

- M-am înscris în martie 1996, în 2001 am fost aleasă vicepreşedinte a Organizaţiei municipale Râmnicu Vâlcea, în 2003 am ajuns preşedinta  organizaţiei Femeilor din PNL Vâlcea, apoi membru al Biroului Permanent Central al O.N.F.L., membru al Comisiei Naţionale de Învăţământ în 2005 membru al Biroului Permanent Teritorial al P.N.L. De anul trecut sun vicepreşedinte al Organizaţiei Naţionale a Femeilor Liberale, din 2004 sunt responsabil din partea BexT Vâlcea cu vizitele oficiale şi realizarea comunicatelor de presă. Din 2005 sunt consilier judeţean.

# Cum explicaţi totuşi alegerea pe listele pentru europarlament ?

- Poate aţi remarcat că în ultimii ani PNL a devenit formaţiunea politică care a promovat în mod real competiţia internă şi competivitatea. Nu au dorit foarte mulţi colegi din organizaţie acest loc. Eu am corespuns exigenţelor, de fapt criteriilor stabilite de organizaţia centrală şi am avut şi susţinerea colegelor din partid aflate în funcţii de conducere, în ministere, parlament. Aşa am reuşit să obţin un loc destul de bun deşi speram să am una două poziţii mai sus. Pentru mine în orice caz este o mândrie desemnarea mea pe liste şi voi munci alături de colegii din Vâlcea în timpul rămas până la alegeri pentru a reuşi să obţinem un procent cât mai bun.

# Am remarcat implicarea activă în alegerile parţiale din Tetoiu, v-am găsit pe uliţele satului Budele în 8 martie.

- Avem un candidat care chiar merită ales primar în Tetoiu. Am fost pe 8 martie alături de alte colege din Râmnic şi de colegi pentru a duce mesajul candidatului nostru şi al partidului din casă în casă. Am dus caiete în şcolile din comune, penare, am oferit mici atenţii femeilor de aici multe extrem de chinuite cu obligaţii mari, greutăţi, obligate să muncească din greu  şi să trăiască în condiţii greu de descris. Poate le descrieţi dumneavoastră mai bine în ziar.

# Se poate face politică fără bani? Nu e adevărat că nu poţi promova fără susţinere materială?

- Ştiţi bine că nu am venituri care să-mi permită cheltuirea unor economii mari în partid. Am doi copii, locuiesc într-un apartament normal din Râmnic. Dar am înţeles că poţi munci mai mult pentru partid, pentru oameni, poţi să-ţi rupi din timpul liber şi poţi insista pe lângă cei care au bani spre binele unor comunităţi. Nu am ezitat niciodată să apelez la cunoştinţe sau chiar la oameni de afaceri pe acre nu-i ştiam personal pentru a angrena cât mai multe peroane în sprijinirea unui proiect. Fiind o fire comunicativă mi-a fost mai uşor să discut cu colegi din partid să-i determin să acorde atenţie unor comunităţi. Mă înţeleg foarte bine cu cei din organizaţia de tineret care m-au ajutat de multe ori decisiv în pregătirea unor vizite. Organizaţia noastră aduce periodic în judeţ miniştri, secretari de stat, l-am adus şi pe premierul Tăriceanu, lideri naţionali, parlamentari din alte judeţe.

Traian Guminski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe