Traficant de droguri arestat la Râmnicu Vâlcea

luni, 19 februarie 2007

Traficant de droguri arestat la Râmnicu Vâlcea

În noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii vâlceni au săltat un traficant de droguri, care pe o stradă din Râmnicu Vâlcea oferea spre vânzare droguri în valoare de 200 lei RON. La o percheziţie făcută într-un apartament situat din imediata vecinătate au fost găsite cinci bucăţi de substanţă maron, de haşiş. Pe numele traficantului a fost emis ieri mandat de arestare.
La un pont, poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea au stat la pândă şi au avut o “pradă” pe măsură: un traficant de droguri. Radu Badea (23 ani), din Râmnicu Vâlcea, vindea pe stradă din oraş, unui tânăr sub acoperire, droguri care valorau 200 lei RON. Cum în preajma lui Badea se mai aflau vreo trei indivizi, într-un apartament din imediata vecinătate a locului unde se efectua tranzacţia, aparţinând unuia dintre cei trei, la o percheziţie a poliţiştilor s-au găsit cinci bucăţi de substanţă de culoare maro, despre care Badea a susţinut că este haşiş, care era folosit pentru consumul celor trei. Probele de substanţă ridicate din apartament, au fost depuse la Laboratorul de Analiza Drogurilor, din cadrul IGPR. Cele 5,14 grame de substanţă ridicată din timpul flagrantului au fost expertizate, confirmându-se că reprezintă rezină de canabis. Cms. Marcel Sărdaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea ne-a spus: “Urmare a activităţii desfăşurate pe linia combaterii traficului şi consumului de droguri, a fost documentată activitatea infracţională a lui Radu Badea. În sarcina acestuia s-a reţinut că în mod repetat a deţinut droguri de risc (rezină de canabis) în scopul consumului propriu şi în vederea comercializării către diverse persoane”.

Consumatorii de canabis devin apatici

Despre canabis, medicul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog-Vâlcea, dr. Georgiana ├×îrcomnicu ne-a spus: “Canabisul sau cânepa face parte din categoria drogurilor de risc. Ea se poate găsi sub formă de rezină de canabis sau haşiş, cum se mai numeşte,  de marihuana (formată din frunze şi tulpină) sau haşiş lichid. Canabisul conţin THC-tetrahidrocanabinol, în concentraţie foarte mare. Canabisul dă dependenţă psihică, nu se moare din consumul lui şi nu dă dependenţă fizică. Dacă manifestările celor care consumă sunt în prima fază euforice, în consumul de canabis apare la scurt timp starea de apatie generalizată, consumatorii având o stare de lehamite faţă de viaţă. Canabisul este cel mai folosit drog. Pentru consumatori care fumează canabis, există riscul producerii mult mai frecvente a cancerelor, gudronii din compoziţie fiind foarte agresivi asupra plămânului uman”. Împotriva lui Radu Badea procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Vâlcea au pus în mişcare acţiunea penală şi au propus arestarea preventivă, propunerea fiind confirmată de Tribunalul Vâlcea care a emis ieri mandat de arestare pentru 29 de zile.

Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe