ŞTIRI ÔÇô fotbal

luni, 5 februarie 2007

ŞTIRI – fotbal

 

 

„Orarul“ din Liga a IV-a poate fi modificat!

 

meciurile ar urma să se dispute după-amiaza!

 

Peste cel mult o săptămână de zile se va întruni Biroul Executiv al AJF Vâlcea. pe ordinea de zi a acestei şedinţe se vor afla puncte legate de viitoarea Adunare Generală a AJF Vâlcea. Preşedintele Jackie Pintilie (foto) speră ca la Adunarea din 23 februarie să nu mai existe momente penibile şi situaţii de genul celor care au dus adesea la catalogarea drept „circ“ a acestor întruniri. Până atunci Biroul Executiv va avea de luat unele decizii în privinţa admiterii de noi observatori în structurile AJF Vâlcea, numărul acestora fiind la un moment dat limitat de către fosta conducere pesedistă. Cea mai importantă decizie pare a fi, însă, cea referitoare la ora de disputare a meciurilor din Liga a IV-a. Mai multe echipe şi-au exprimat dorinţa ca aceste părtide să aibă loc după-amiaza, iar AJF Vâlcea ar avea din acest punct de vedere numai de câştigat. Prin mutarea sâmbăta după-amiaza a meciurilor din Liga a IV-a s-ar rezolva parţial problemele legate de numărul insuficient de arbitri, s-ar veni în folosul echipelor care se plâng de faptul că jucătorii mai au probleme profesionale sau sunt studenţi şi merg la cursuri sâmbăta dimineaţa. Dintr-un alt punct de vedere, mutarea meciurilor după-amiaza ar duce şi la o eliminare a „concurenţei“ existente cu Liga a II-a!

 

Bunescu - cel mai dorit fotbalist din Liga a IV-a

 

liderul Sportul Rm. Vâlcea şi neînvinsa Electra se bat pentru a-şi asigura serviciile lui „Vrăjeală“

 

Alin Bunescu, binecunoscutul fotbalist „Vrăjeală”, se află în centrul atenţiei de o bună bucată de vreme pentru că mulţi l-au considerat a fi cel mai bun jucător din Liga a IV-a. Dorinţa sa cea mare a fost aceea de a ajunge la CSM Rm. Vâlcea, numai că din motive ce nu au fost explicate niciodată, tehnicienii echipei de Liga a II-a nu l-au dorit. În consecinţă Vrăjeală s-a adaptat şi a decis să facă paşi mici, dar siguri, spre performanţa de care mulţi îl considerau capabil. A schimbat din mers „obiectivul” şi în locul unui transfer imediat la o echipă de Liga a II-a, tânărul atacant îşi propune întâi o participare din vară la Liga a III-a. Cu alte cuvinte, echipa la care va evolua el va trebui să învingă în barajul pentru promovare, din vară. Dar care va fi echipa? Potrivit clasamentului Ligii a IV-a, în acest moment au şanse la accederea la meciul de baraj cel puţin cinci echipe: Sportul Rm. Vâlcea – normal, este liderul la zi; Minerul Berbeşti – a avut un parcurs constant bun; Electra Rm. Vâlcea – singura echipă neînvinsă din Liga a IV-a; CSM II Rm. Vâlcea – poate dispune de „ajutor” de la echipa „mare”; Flacăra Horezu – teoretic „e în cărţi”, practic a rămas fără o serie de jucători de valoare. Chiar şi Topologul Nicolae Bălcescu – chiar dacă nu recunoaşte că-şi doreşte câştigarea campionatului – este o echipă ce poate profita de „jocul rezultatelor”. Dintre toate acestea, pentru Alin Bunescu sunt doar două variante: Sportul sau Electra. Pe cei de la CSM nu i-a dus „inspiraţia” să-l ia pe Bunescu pentru a-l folosi la echipa a doua, rezolvând nu doar întărirea acesteia, ci şi slăbirea valorii liderului. Legat de viitorul său, Alin Bunescu a declarat: „Dacă nu s-a putut în cel de-al doilea eşalon, eu sunt convins că în sezonul viitor voi juca în Liga a III-a. Anul acesta eu fac cărţile la «D» şi pot pune un pariu că echipa pentru care voi juca în retur va promova. Există posibilitatea să plec de la Sportul!”. Electra Rm. Vâlcea, echipă care-l doreşte pe Vrăjeală, a anunţat prin vocea preşedintelui Gigi Bucuroiu că pregăteşte „întăriri”. Deja au fost legitimaţi doi jucători de la Forestierul Băbeni, iar zilele acestea ar urma să aibă loc o conferinţă de presă în care să se anunţe nu doar achiziţiile, ci şi obiectivul: promovarea în Liga a III-a, obiectiv pentru a cărui îndeplinire se pare că s-a alocat o sumă record în fotbalul judeţean de la Rarora şi Lăpuşata încoace.

 

Ştefăneanu, dorit de o divizionară D din Argeş

 

Tânărul portar Vasile Ştefăneanu, în prezent legitimat la FC Govora, are oferte de la o echipă de Liga a IV-a din judeţul Argeş, grupare implicată cu şanse reale în lupta pentru promovarea în Liga a III-a. Ştefăneanu a fost văzut de antrenorul echipei respective pe vremea când apăra poarta grupării Unirea Tricolorul Goleşti, în anul în care aceasta a promovat în Divizia D. Atunci trebuia să se transfere la echipa din judeţul vecin, însă motive profesionale l-au împiedicat să facă acest pas. Acum a fost aşteptat pentru a apăra poarta echipai argeşene la un meci amical disputat de această formaţie cu naţionala de tineret a României. Argeşenii, observând că în Vâlcea sunt mulţi jucători de valoare ce se pierd prin „negura“ fotbalului judeţean, au de gând să dispute câteva partide amicale cu echipe din Vâlcea pentru a căuta şi alţi fotbalişti ce ar putea fi transferaţi în lotul lor.

 

Topologul, în Divizia B de futsal?

 

Câştigarea fazei judeţene a Cupei României la fotbal în sală i-au deschis sponsorului Vali Badea perspectivele de a se reprofila pe futsal. Un simplu calcul demonstrează că el ar avea mult mai puţin de cheltuit dacă participă cu un lot de maxim cincisprezece jucători la Divizia B de futsal decât să stea în Liga a IV-a de fotbal pe teren mare. Veniturile din drepturile de televizare ar putea reprezenta şi un alt mare avantaj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe