ŞTIRI ÔÇô diverse sporturi

luni, 12 februarie 2007

ŞTIRI – diverse sporturi

 

 

Baschet masculin

 

Trupa lui Cristi Achim, în semifinalele Cupei României

 

Un succes mai mult decât răsunător a fost obţinut de către BC CSŞ Rm. Vâlcea, care a eliminat din Cupa României puternica formaţie ELBA Timişoara, asigurându-şi astfel participarea în semifinalele competiţiei. Aici vâlcenii se vor afla într-o companie selectă, alături de Mobilteco Cluj-Napoca, Dinamo Bucureşti şi Asesoft Ploieşti.

 

Atletism

Vâlcenii au avut în premieră întreceri la aruncarea discului şi a suliţei

La finele săptămânii recent încheiate au avut loc probele de aruncări lungi pe timpul iernii din cadrul Campionatului Naţional de atletism, faza de judeţ. Competiţia organizată de AJA prin preşedintele acesteia, Constantin Diaconescu, a fost programată a se desfăşura pe stadionul Municipal din Zăvoiul vâlcean. La această întrecere au participat atleţii cluburilor afiliate, respectiv ai Şcolii Generale „Tudor Vladimirescu” din Drăgăşani, ai CS Chimia Rm. Vâlcea şi ai Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”. Toţi cei care fac parte din categoria seniori, tineret, juniori I, II şi III, atât fete, cât şi băieţi, s-au întrecut în aruncarea suliţei şi a discului pentru calificarea la etapa finală ce se va desfăşura în luna martie la Bucureşti. Cu rezultatele înregistrate vom reveni într-o ediţie viitoare.

Box - Cupa României

Fetele şi-au încrucişat pumnii la Călimăneşti

În perioada 6-10 februarie, la Călimăneşti, s-a desfăşurat faza finală a Cupei României la box feminin, categoria junioare şi senioare. S-a ales această locaţie şi pentru a nu afecta oarecum programul lotului naţional de box ce se află în pregătire în staţiunea vâlceană. O parte dintre sportivele echipei României iau parte la această competiţie alături de altele de la majoritatea cluburilor din ţară. Râmnicul a fost reprezentat la întrecere de elevele lui Nicolae Dobriţoiu, legitimate la CS Chimia, printre acestea aflându-se Alexandra Constantin (la categoria 54 kg), Claudia Tudoroiu (48 kg), Iulia Năvăcioiu (75 kg) şi Diana Niţu (50 kg). Cea mai bine cotată dintre vâlcence este Iulia Năvăcioiu, ale cărei rezultate au propulsat-o, după 3 ani de box, şi la lotul naţional. Cu rezultatele înregistrate vom reveni într-o ediţie viitoare.

Handbal feminin

Tur de forţă în Liga Naţională înaintea dublei cu FC Nurnberg

Federaţia Română de Handbal n-a fost sensibilă la faptul că Oltchim Rm. Vâlcea trebuie să joace la sfârşitul săptămânii acesteia în Germania, cu FC Nurnberg, În aceste condiţii, trupa lui Gheorghe Tadici a fost obligată să joace la un interval de două zile două partide: în deplasare la Galaţi şi acasă cu HCM Roman.

S-a reunit şi Corpul Observatorilor vâlceni

La mijlocul săptămânii trecute, la Casa Sindicatelor din Rm. Vâlcea a avut loc reunirea lotului de observatori din cadrul AJF Vâlcea. Întrucât noua conducere a fotbalului judeţean s-a trezit cu foarte multe cereri de reactivare venite din partea observatorilor ce n-au mai activat de mai bine de o jumătate de an, este posibilă o „revoluţionare“ a activităţii acestora. Potrivit spuselor preşedintelui Constantin Pintilie, vor fi analizate şi probabil acceptate toate cererile de reactivare a observatorilor, depuse până pe 12 februarie. Chiar dacă astfel din Corpul Observatorilor vor face parte aproape 50 de persoane, toţi vor primi un număr aproape egal de meciuri atât la Liga a IV-a, cât şi la Liga a V-a, iar structurarea valorică a observatorilor vâlceni se va face abia în vară, după criteriile noi stabilite de către Federaţia Română de Fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe