RAAPPS va finaliza o operaţiune de sifonare a banilor publici

luni, 26 februarie 2007

Traian Dobrinescu jonglează cu milioane de euro (V)

RAAPPS va finaliza o operaţiune de sifonare a banilor publici

Peste puţin timp conducerea RAAPPS, zguduită de cercetările DNA dar nedecapitată de toate capetele balaurului, va finaliza o nouă licitaţie trucată. Traian Dobrinescu, directorul poet liberal avansat prin jocuri de culise la conducerea Sucursalei Olăneşti va surâde învingător. Într-o luptă inegală cu presa care nu poate stopa corupţia dintr-un sistem care a ajuns să considere 9 miliarde de lei o sumă insignifiantă. „Ziarul de Vâlcea” continuă să dezvăluie matrapazlâcurile acoperite de hârtii falsificate şi de răspunsuri de prost gust ale conducerii centrale.

Tupeul unui director interimar

Georgian Surdu, directorul interimar al RAAPPS, îi răspunde prin adresa nr. 1927/23.02.2007 directorului „Ziarului de Vâlcea” la nişte întrebări adresate în baza legii 544 la accesul informaţiilor publice. Răspunsul la nişte întrebări punctuale şi foarte precise asupra unor sume cheltuite de regie pentru anumite lucrări este plin de fraze parcă scrise de Traian Dobrinescu. Conducerea regiei ne reproşează, că am scris despre această licitaţie, ne acuză că putem lăsa mai mulţi cetăţeni fără locuri de muncă în Vâlcea, îi cere ziarului nostru să sprijine o firmă privată abonată la câştigarea licitaţiilor publice ale regiei. În 16 ani de presă nu am văzut un act oficial atât de plin de nesimţire! De tupeul unui şef ajuns să nu se mai sperie de nimeni datorită banilor şi relaţiilor. Unui şmecher îmbogăţit peste noapte, care crede că în presa de provincie activează numai fraieri pe care-i poate intimida. Modul de redactare a textului îi dă de gol pe aceşti şmecheri din RAAPPS, îi demască ca aranjori de licitaţii şi mulgători ai vacilor cu ugere pline de bani publici. „….iar S.C. Electronics S.R.L. Râmnicu Vâlcea nu trebuie mediatizată în sens negativ numai pentru simplul motiv că a îndrăznit să participe în mod legal la licitaţia din data de 05.02.2007 (HOTEL ŞI BAZă DE TRATAMENT OLANEŞTI) în calitate de subcontractant al unui agent economic concurent S.C. Infoservice S.RX. Considerăm că astfel de agenţi economici trebuie promovaţi de presa locală şi nu calomniaţi pentru motivul că asigură 298 locuri de muncă locuitorilor vâlceni şi îşi aduce aportul la bugetul statului prin taxele şi impozitele pe care le plăteşte.” Acesta este finalul răspunsului dat de directorul Surd la apelurile presei pentru corectitudine. Ni se cere public să promovăm interesele unei firme, care deja a beneficiat de zeci de miliarde de lei din banul public (37.877.540.000 lei – bani primiţi până acum numai pentru una dintre lucrări, cea de la Cindrelul). Noi spunem că pe aranjamente pentru că 90 la sută din cifra de afaceri a firmei Electronics vine din contracte cu statul. Şi putem demonstra oricând acest fapt! Pentru executarea lucrărilor de reparaţie a Hotelului Cindrelul conducerea RAAPPS recunoaşte că a decontat deja 40 la sută din valoarea contractului de aproape 3 milioane de euro. Pozele făcute de noi recent şi vizita efectuată în Păltiniş demonstrează sifonarea banului. Directorul Dobrinescu se întâlneşte pe ascuns cu directorul firmei private, îi dă asigurări că va câştiga licitaţia pentru construcţia de la Olăneşti, o ameninţă pe patroana firmei concurente că nu va câştiga licitaţia şi ne transmite prin intermediari să ne „ţinem ciocul” . Un fariseu parvenit care crede că oricine se poate vinde şi că orice poate fi cumpărat.

Adevărul despre un fals planificat

Simona Pană, trimisă din capitală pentru a dirija licitaţia din 5 februarie 2006, alături de Traian Dobrinescu şi-a bătut joc pe faţă de cei de la Infoservice şi IMSAT. În primul rând este o nesimţire crasă să nu iei măsura ca plicurile –martor ale ambelor ofertante să fie contrasemnate. Din start laşi loc suspiciunilor, că acestea au fost înlocuite ulterior, ceea ce credem că s-a şi întâmplat pentru că infractorii (şi înlocuirea actelor oficiale se consideră fals, este o infracţiune) au lăsat urme. Această duduie cu experienţă mare - Simona Pană, a refuzat ofertantelor să prezinte toate datele din ofertă prezentând numai preţul ofertat. Profesionista în aranjamente ştia că termenul nu este favorabil Hidroconstrucţiei şi lui SC Electronics. Şi atunci a spus că în procesul verbal nu pot fi trecute decât preţul pentru că nu există rubricaţia necesară. Păi cine a făcut caietul de sarcini nu trebuia să facă şi rubricaţia după acesta? Comisia a refuzat să consemneze în procesul verbal şi celelalte elemente de punctaj ale ofertelor ( durată de execuţie, termen de garanţie şi programul calităţii) elemente solicitate şi specificate în caietul de sarcini elaborat de autoritatea contractantă. Acest lucru s-a făcut special pentru a putea înlocui ulterior ofertele celor de la Hidroconstrucţia şi Electronics. Suntem în posesia mai multor declaraţii date de martori la această licitaţie, care atestă faptul că în mod PUBLIC doamna Chelărescu, reprezentanta Hidroconstrucţia a recunoscut că au oferit ca termen de execuţie 18 luni iar reprezentantul INFOSERVICE a spus că au oferit 15 luni. Acum doamna Chelărescu este în dizgraţia patronului ei pentru indiscreţie, dar ca o bună profesionistă ea s-a interesat atunci de la Ion Tudor cum de e posibil ca Infoservice să ofere 15 luni termen de execuţie. Şi a primit explicaţiile necesare. Reprezentanţii celor două firme şi-au făcut calculele pe loc şi au realizat care este punctajul ce l-ar lua. Celor de la RAAPPS Bucureşti nu le prea vine uşor să recunoască victoria cui trebuie. Aşa că trag de timp vizibil pentru a avantaja firma Electronics, cea care de fapt va toca majoritatea banului public din acest contract ce va fi acordat Hidroconstrucţiei. După înlocuirea ofertelor, care s-a şi produs! În noile oferte va apărea ca termen 14 luni pentru Hidroconstrucţia. Punem pariu! Cu toate că în faţa mai multor martori reprezentanta acestei firme spunea cu tristeţe că nu au putut oferi un termen mai mic de 18 luni după toate calculele. Dar ce contează, căci domnul Dobrinescu şi colegii săi mai au multe case de terminat, terenuri de cumpărat, ţări de vizitat, bani la bancă de depozitat!

Traian Guminski

Licitaţiile trucate produc anual pagube de milioane statului

Berbeci îngrăşaţi din SAPARD în grajduri CAP-iste

RAAPPS va finaliza o operaţiune de sifonare a banilor publici

Statul este muls de firmele de casă ale directorilor politici

DNA trebuie să demareze o anchetă

Afacerea „Cindrelul”

Traian Dobrinescu jonglează cu milioane de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe