Primăria construieşte piscină în cartierul Nord

luni, 26 februarie 2007

Mircia Gutău s-a întâlnit cu râmnicenii la Liceul „Matei Basarab”

Primăria construieşte piscină în cartierul Nord

Săptămâna trecută, primarul Râmnicului, Mircia Gutău s-a întâlnit cu cetăţenii din zona Nord a oraşului. Întâlnirea, la care au participat peste 300 de cetăţeni, a avut loc la Liceul „Matei Basarab”. Alături de primar au fost prezenţi reprezentanţi ai SC Electrica, CET Govora, SC ETA SA, SC Acvarim SA, SC Distrigaz Sud, Poliţia de proximitate, Poliţia Comunitară, SC Urban SA, directori şi consilieri din cadrul Primăriei, consilieri locali. Gutău nu a insistat prea mult asupra investiţiilor deja făcute în Nord, ci s-a concentrat asupra planurilor de viitor.

Proiecte

Printre proiectele Primăriei Râmnicului în cartierul Nord se numără: realizarea de parcări, demolarea tuturor barăcilor şi coteţelor dintre blocuri, amplasarea a cel puţin două locuri de joacă moderne, extinderea iluminatului public, modernizarea staţiei de autobuze de pe strada Nicolae Titulescu, realizarea unui refugiu pe aceeaşi stradă în zona haltei CFR, modernizarea străzii Câmpului, asfaltarea tuturor străzilor din zona CPL, asfaltarea străzilor Timiş, Someş, Carpaţi şi Aurelian Predescu, modernizarea zonei de la Cati şi Sile (cu delimitarea staţiei de taximetre, realizarea de alei, parcare, loc de joacă, amplasare de băncuţe, realizare de spaţii verzi, iluminat public), un club al pensionarilor, o piscină acoperită la Liceul Matei Basarab, soluţionarea problemei câinilor vagabonzi. Problemele ridicate de cetăţeni s-au referit în general la copertine, programul de reabilitare termică a blocurilor, probleme ale conductelor de recirculare a apei calde, starea unor alei, mansardările, curăţenie pe dealul Cetăţuia. Primarul a răspuns pe rând la fiecare solicitare: doar 10% din toate copertinele din oraş arată, într-adevăr, aşa cum trebuie, cele care nu respectă modelul impus de primărie şi aprobat de Consiliul Local vor fi desfiinţate; reabilitarea termică a blocurilor este încă în faza de definitivare a cadrului legal, dar primăria va face toate demersurile pentru ca acest lucru să poată fi pus în practică, inclusiv prin utilizarea schelei achiziţionată anul trecut, fapt ce va reduce costurile unei astfel de lucrări. Gutău a reamintit reprezentantului CET Govora că această societate s-a angajat că în cursul anului 2007 va rezolva problemele legate de conductele de recirculare a apei calde. 

27 de câini într-un apartament

O situaţia specială este aceea a unei familii din zona Nord, care creştea în locuinţă nu mai puţin de 27 de câini! „Era o situaţie inimaginabilă. Nici la ţară nu am văzut aşa ceva”, a spus primarul în cadrul unei conferinţe de presă. În perioada imediat următoare, toate anexele gospodăreşti din cartierul Nord vor fi „rase”. În acelaşi timp, se va încerca şi lichidarea câinilor vagabonzi din zonă.

Piscină în Nord

Una din cele mai bine primite iniţiative ale primăriei este aceea a construirii în cartierul Nord a unei piscine. Aceasta va fi amplasată în curtea Liceului „Matei Basarab” şi se va adresa în special copiilor din zonă. Cel mai probabil, lucrările la acest proiect vor începe în cursul anului 2007.

Mansardele – cuşti de porumbei

Mircia Gutău a declarat că nu va mai permite mansardarea blocurilor, decât cu respectarea unor condiţii stricte. „Nu voi mai accepta mansardări aşa cum s-au făcut până acum. Nu voi mai da autorizaţii ca să arate ca nişte cuşti de porumbei. Constructorii vor trebui să facă izolaţia termică a părţii de sus cu polistiren iar mansarda va trebui să aibă culoarea clădirii pe care se construieşte”, a spus primarul în cadrul unei conferinţe de presă.  • O.H.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe