Dinamo şi Energia răsturnară ierarhia!

luni, 19 februarie 2007

Dinamo şi Energia răsturnară ierarhia!

în Cupa României, echipele lui Laurenţiu Mustăţea şi Gigi Vangu au eliminat alte două grupări din elita fotbalului judeţean sărbătoresc Lăsata Secului şi începutul Postului Mare, în fotbalul judeţean s-a dat ...dezlegare la spectacol. Cu acest prilej au fost programate meciurile din optimile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, întrecere în care au mai rămas două echipe din Liga a V-a (fosta Divizie Onoare) şi 14 echipe din Liga a IV-a (fosta Divizie D). După o pauză de mai bine de două luni şi jumătate, în care aproape toate weekend-urile erau călduroase şi senine pentru această perioadă a anului, de data aceasta a plouat, a mai şi nins, a fost o vreme oarecum potrivnică fotbalului. Dar, chiar şi aşa, competiţia s-a desfăşurat şi am avut parte de două mari surprize, ambele înregistrate de către echipele din Liga a V-a, Dinamo Rm. Vâlcea şi Energia Malaia trecând de adversarele din ierarhia superioară lor.

Dinamo Rm. Vâlcea - Flacăra Horezu 7-2

Mihai Buga nu şi-a iertat foştii colegi

Primul „transfer“ de senzaţie din această iarnă, din fotbalul vâlcean, a fost cel al lui Mihai Buga - golgheterul de ani buni al fotbalului vâlcean - care a lăsat Flacăra Horezu pentru a juca la Dinamo Rm. Vâlcea. Mulţi s-au mirat gândindu-se care au fost motivele pentru care Buga a plecat de la o echipă ce avea şanse, la un moment dat, să lupte pentru câştigarea campionatului, spre o grupare din ultimul nivel valoric. Misterul a fost repede risipit: Laurenţiu Mustăţea, patronul echipei Dinamo Rm. Vâlcea, asigură jucătorilor săi condiţii propice performanţei în fotbalul judeţean. Iar ceea ce s-a întâmplat în meciul de Cupă demonstrează pe deplin. „Ştiu că cei care n-au văzut meciul se miră la ce scor am învins pe Flacăra Horezu, dar eu sunt puţin supărat că la câte ocazii am avut trebuia să mai dăm încă pe atâtea goluri!“ - a spus Laurenţiu Mustăţea, un patron de echipă ce poate spera justificat la accederea în finala judeţeană a competiţiei, mai ales că, iată, după ce a eliminat din Cupă singura echipă neînvinsă a Ligii a IV-a, acum a dispus de o altă formaţie de acelaşi calibru.

Energia Malaia - Forestierul Băbeni 10-1

Calificare şi spectacol la poale de munte

Cine a urmărit lupta pentru promovare, dintre AS Mihăeşti şi Energia Malaia a înţeles că trupa condusă de viceprimarul Gigi Vangu are acum un lot capabil să lupte de la egal la egal cu orice adversar. Venirea antrenorului Leonard Stroe, cel care a promovat-o pe Genesis Lotru Brezoi în Divizia C, şi a câtorva jucători de la această formaţie au transformat Energia într-o forţă fotbalistică judeţeană. Forestierul Băbeni n-a putut face faţă ritmului, Prin urmare a rezultat nu doar o calificare spectaculoasă, ci şi un scor ce ne scuteşte de alte comentarii.

Sportul Rm. Vâlcea - Minerul Berbeşti 4-2

Liderul îşi respectă statutul şi în Cupă

Echipa de pe primul loc din Liga a IV-a a întâlnit principala sa urmăritoare din campionat, Minerul Berbeşti. Pentru Sportul Rm. Vâlcea a fost o misiune dificilă, întrucât „minerii“ sunt greu de învins, însă transferurile din această iarnă s-au dovedit a fi decisive în economia partidei.

Topologul Nicolae Bălcescu - Luncavăţul Popeşti 3-4

Victorie decisă în minutul 120!

Două dintre echipele bune ale Ligii a IV-a s-au confruntat la Nicolae Bălcescu, acolo unde gazdelor, Topologul, le este mai greu să câştige decât în deplasare. Oaspeţii au condus la un moment dat şi păreau a fi capabili să plece destul de repede spre casă cu calificarea în cont, dar Topologul a trimis meciul în prelungiri cu scorul de 2-2. Mai mult, gazdele au trecut în avantaj şi se părea că nimeni nu le va putea strica bucuria unei calificări, numai că, spre final, Luncavăţul a restabilit egalitatea, iar în ultimele secunde de joc s-a marcat şi golul calificării, de către Andrei Fiştogeanu, fotbalist pe care primarul Costel Şerban îl consideră, alături de Adi Mujea, drept cei mai buni de pe teren.

CSM II Rm. Vâlcea - Alma Lex Drăgăşani 5-0

Experienţa fotbaliştilor din Zăvoi a fost decisivă

Alma Lex Drăgăşani nu face parte dintre echipele uşor de învins, dar, în disputa din Zăvoi, era aproape imposibil de rezistat ritmului impus de către jucătorii CSM-ului, aproape toţi venind după o perioadă de pregătire de iarnă intensă şi cu mare dorinţă de joc.

Olteţul Zătreni - AS Şirineasa 0-2

Trupa lui Săraru se gândeşte la finală

De câţiva ani buni, AS Şirineasa a fost o echipă ce a cochetat cu fazele superioare ale întrecerii judeţene din Cupa României, dar n-a reuşit niciodată să evolueze cu trofeul pe masă. Anul acesta, trupa lui Dan Săraru, antrenată de Viorel Ciofâcă, are un astfel de obiectiv şi, în consecinţă, nu putea aborda altfel decât la victorie meciul de la Zătreni. Acum gândul celor de pe malul Luncavăţului este la turul următor. De cealaltă parte, gazdele trebuie să-şi rezolve problema disciplinei propriilor suporteri care l-au supus unui „tir de scuipături“ pe unul dintre asistenţi.

Unirea Tomşani - Petrolul II Drăgăşani 2-4

Gazdele au rezistat mai puţin de o repriză

La Tomşani a fost un meci extrem de spectaculos şi surprinzător de disciplinat, spre cinstea celor implicaţi. Unirea a început extrem de motivată şi a condus la un moment dat cu 2-0, dar, până la pauză, s-au văzut egalaţi. Pe fondul ratărilor imense ale tomşănenilor, cei de la Drăgăşani au speculat exact orice oportunitate şi au marcat pentru o calificare meritată.

Minerul Costeşti - Genesis Lotru Brezoi 4-1

Trupa lui Vârtopeanu nu mai sperie pe nimeni

După ce le-au plecat mai mulţi fotbalişti, cei de la Genesis Lotru Brezoi, spre cinstea lor, fac eforturi să continue atât în campionat, cât şi în Cupă. S-au prezentat la Costeşti, dar, în afara unui gol izbutit în prima repriză, n-au făcut mai mult. Ambele echipe, în ciuda celor câtorva cartonaşe galbene primite pentru faze de joc, au dat dovadă de o disciplină exemplară. Minerul s-a impus cu 4-1 şi merge mai departe în Cupa României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe