Consilierii locali se plimbă pe bani publici în străinătate

joi, 15 februarie 2007

La Chicago înainte...

 

Consilierii locali se plimbă pe bani publici în străinătate

 

Nici nu s-au integrat bine în Europa, că aleşii locali se grăbesc să plece în deplasări în străinătate. Nu mai departe de zilele trecute, în cadrul unei şedinţe extraordinare, consilierii municipali şi-au votat vreo două deplasări în Statele Unite ale Americii şi Germania. Deocamdată nu se cunosc costurile acestor deplasări.

 

Din 4 s-au făcut 6

Un număr de 6 consilieri locali din Râmnic vor pleca în SUA şi Germania, în vederea realizări unor aşa-zise schimburi de experienţă. Iniţial, în raportul de hotărâre de CL erau aprobate doar patru nume de consilieri: Mihai Botea (PD) şi Eduard Vârlan (PNL) în Germania, Roxana Iovan (PD) şi Constantin Monceanu (PNL) în Chicago-SUA. La solicitarea grupului de consilieri PSD, pe lista pentru Germania a apărut şi numele lui Gigi Matei, iar la rugămintea Roxanei Iovan, pe lista pentru SUA, s-a adăugat numele consilierului democrat Octavian Adam. La propunerea primarului Mircia Gutău, de acum înainte în deplasările în străinătate vor merge şi funcţionari publici, pentru a fi mai bine motivaţi în munca prestată. „Trebuie să le deschidem mintea, să vadă şi altceva. Oamenii trebuie motivaţi”, a spus primarul în plenul CL. Costurile deplasărilor vor fi suportate din bugetul local însă deocamdată acestea nu se cunosc pentru că nu au fost încă încheiate contractele de deplasare.

Texte pretexte

În raportul de hotărâre se arată şi motivul deplasărilor: „în vederea participării la o serie de acţiuni externe care să conducă la creşterea capacităţii şi probităţii profesionale oficialilor locali în legătură cu practicile şi procedurile ce guvernează accesarea fondurilor structurale, precum şi pentru identificarea unor oportunităţi de colaborare”. Deplasarea în Franţa are loc în perioada 24 februarie – 5 martie, în scopul organizării de către Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Institutul Naţional de Administraţie, simpozionul „Managementul fondurilor structurale”. Programul îşi propune creşterea capacităţii şi probităţii profesionale a oficialilor aleşi şi a funcţionarilor publici în legătură cu legislaţia, practicile şi procedurile ce guvernează accesarea fondurilor structurale ale UE în România. În ceea ce priveşte deplasarea în Chicago, utilitatea acesteia este mai vag precizată. Aceasta se va desfăşura în perioada 9-15 martie, în organizarea Ministerului Economiei şi Comerţului în parteneriat cu Consulatul Român din Chicago. Consilierii locali au drept misiune identificarea unor oportunităţi de colaborare şi cooperare.

• Octavian HERŢA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe