Comisarul şef al Gărzii de Mediu amendează ilegal

joi, 1 februarie 2007

Promovarea pe criterii politice naşte „monştri“

Comisarul şef al Gărzii de Mediu amendează ilegal

Câţiva ziarişti, rău intenţionaţi sau neiniţiaţi, au căzut recent în capcana întinsă de Ion Molea, şeful Gărzii de Mediu din Vâlcea. Acesta s-a lăudat cu amenda mare aplicată de instituţia, pe care o conduce vremelnic, la River Plaza. A lăsat să se înţeleagă că proprietarii mall-ului au achitat o amendă de 500 de milioane lei, amendă primită pentru că nu se îndeplineau condiţiile pentru acordarea autorizaţiei de mediu. Amenda a fost într-adevăr de 500 de milioane, dar conform legii se poate achita jumătate din minim în 48 de ore. Cum minimul este de 250 de milioane s-a putut achita suma de 125 de milioane. Dar dincolo de valoarea amenzii stă modul abuziv în care a fost aplicată aceasta. Şi reaua credinţă a organului de control aşa cum vom demonstra în rândurile de mai jos. Pentru început redăm un comunicat de presă primit de toate redacţiile, dar neglijat de cele părtinitoare.

Comunicat de presă
În urma acuzaţiilor  nefondate apărute în presă referitoare la obţinerea  unei autorizaţii de mediu de către S.C. Setler Mina SRL vă facem  cunoscut faptul că nu este necesară obţinerea unei astfel de autorizaţii. Vă anexăm adresa primită din partea Ministerului Mediului  şi Gospodăririi Apelor, Agenţia pentru Protecţia Mediului Vâlcea care susţine afirmaţiile noastre.
Vă mulţumim pentru atenţie - S.C. Setler Mina SRL

Şi iată adresa primită de cei de la Setler Mina de  la o instituţie abilitată a a statului

Către SC Setler Mina SRL
Urmare analiza documentaţiei depuse pentru solicitarea autorizaţiei de mediu şi verificări amplasamentului pentru activitatea de cod

 CAEN: 7020 – Închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, desfăşurată de SC Setler Mina SRL, la punctul de lucru, Râmnicu Vâlcea, str. Calea lui Traian nr. 125- Centrul Comercial şi de Afaceri River Plaza Mall, vă informăm :

1. Activitatea de Cod CAEN: 7020 desfăşurată de SC Setler Mina SRL nu face obiectul procedurii de autorizare conform prevederilor Ordinului  Ministrului Mediului şi Gospodăririi apelor nr. 876/2004 pentru aprobarea procedurii de  autorizare a activităţilor cu impact semnificativ asupra mediului.
2. Titularii activităţilor cu impact semnificativ asupra mediului desfăşurate în Centrul Comercial şi de Afaceri River Plaza Mall au obligaţia solicitării şi obţinerii autorizaţiei de Mediu conform ordinului mai sus menţionat. SC Setler Mina SRL va notifica toţi chiriaşii în scopul avertizării acestora asupra obligaţiei respectării legislaţiei de mediu în vigoare.
3. Această adresă semnată de ing. Narcisa Urea, directorul executiv al agenţiei poartă nr. de înregistrare 757/26.01.2007. Dealtfel ea nu face decât să confirme o chestiune de logică. Nu poţi amenda proprietarul unui imobil pentru că în acel imobil un chiriaş sau mai mulţi desfăşoară activităţi pentru care nu au toate autorizaţiile legale.

Portretul unui bun executant politic

Ion Molea absolvent al unei facultăţi tehnice, care nu are nimic de-a face cu protecţia mediului dar nici cu economicul a devenit consilier local al comunei Popeşti în anul 2000. Din această poziţie în urma unor înţelegeri a ajuns viceprimarul localităţii. Beneficiind de sprijin liberal şi de susţinerea primarului Constantin Şerban domnul Molea a reuşit să-şi păstreze postul şi la alegerile din 2004. Bun executant al ordinelor primite de la şeful său şi punctual ( aşa l-au caracterizat câţiva din cei acre au lucrat cu dânsul). Şeful său de partid, deputatul Emilian Frâncu l-a simpatizat pe viceprimarul Molea. Şi s-a gândit să profite de ocazie în 2005, când s-a scos la concurs un post de comisar la Garda de Mediu. Ocazie bună de a-şi plasa un om de încredere într-o poziţie bună. Molea a ajuns comisar în baza unui concurs ca mai toate concursurile contemporane din instituţiile statului. Nu după multă vreme au început presiunile pentru a-l ridica în rang. Lucru reuşit la finele anului trecut, când Ion Molea ajungea, după nici doi ani vechime în Garda de Mediu, şeful acestei instituţii pe judeţul nostru. Ca oameni normali ne întrebăm ce o fi fost în sufletele specialiştilor din Mediu, care lucrează de ani buni în această instituţie, când s-au trezit cu Molea şef. Nu ştim exact însă de cine ascultă în anumite cazuri domnul Molea. E dator domnului deputat şi e un subaltern care ar executa ordinele şefului său direct, comisarul şef al Gărzii Regionale de Mediu, acelaşi Tiberiu Berbece despre care anul trecut se spunea, că-şi presează subalternii cu îndârjire pentru a da amenzi celor care construiesc mall-ul. Şi în cele din urmă s-au dat ceva amenzi, bănuim că şi acelea tot aiurea. În final putem trage doar o concluzie unanim cunoscută de majoritatea agenţilor economici cu vechime: „ Orice individ ajutat de politic să ajungă şef într-o instituţie a statului întreprinde acţiuni care fac rău comunităţii, unor societăţi comerciale, generează cheltuieli ale statului în procese care ar fi putut fi evitate, amplifică neîncrederea oamenilor în clasa politică.“

Traian GUMINSKI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe