Cinci tineri teribilişti furau Dacii să se plimbe cu ele

luni, 26 februarie 2007

Sub comanda unui minor,

Cinci tineri teribilişti furau Dacii să se plimbe cu ele

• pentru că majoritatea vâlcenilor nu aveau benzină în rezervoare, maşinile erau repede abandonate

Vineri, la sediul IPJ Vâlcea a avut loc o conferinţă de presă în cadrul căreia s-au discutat evenimentele cele mai deosebite cu care s-au confruntat poliţiştii vâlceni în ultima lună. Pe lângă contrabandiştii cu ţigări sau  traficanţii de droguri, unii aflaţi după gratii, în ultimele zile a căzut în plasa poliţiştilor o grupare de hoţi, condusă de un minor, care fura Dacii pentru a se distra.

Din luna octombrie 2006 şi până în februarie 2007, cinci vâlceni au anunţat poliţiştii că le-au dispărut Daciile din parcări. Maşinile erau descoperite fie în judeţul Vâlcea, fie în alte localităţi. Şeful IPJ Vâlcea, cms. şef Adrian Cazan a afirmat vineri în conferinţa de presă că maşinile erau furate doar din teribilism, în ideea că tinerii le conduceau şi le abandonau în momentul în care nu mai aveau benzină în rezervor: “Cel care conducea maşina, folosea inclusiv centura de siguranţă, pentru a nu crea suspiciuni poliţiştilor care controlau traficul. Creierul acestei grupări era un puşti de 16 ani, care acum este în stare de arest preventiv, ceilalţi patru fiind cercetaţi în libertate”. Cătălin Voicu, Dumitru Nicolae, Dragoş Muscalu, Dumitru Şerban au fost uneori chiar norocoşi, în două dintre maşini descoperind în portiere cheile de contact, de rezervă, lăsate de proprietari. Alteori, au avut “ghinionul” ca în rezervoarele maşinilor să fie benzină atât să le ajungă hoţilor până la celălalt capăt al străzii. Autoturismul furat în noaptea de 18/19 decembrie 2006 l-am găsit abandonat în comuna Morăreşti-Argeş, dar au fost şi situaţi când maşina era la câteva străzi distanţă.

Traficanţii de droguri, studenţi aflaţi în gazdă

În legătură cu traficul de droguri la Vâlcea, în ancheta pe care poliţiştii o au în desfăşurare s-a stabilit că pe lângă singurul traficant arestat, mai există alte trei persoane care sunt cercetate tot pentru trafic. “Supravegherea traficanţilor durează o lună, două. Cei pe care i-am prins acţionau în zona Nord a oraşului, dar puteau ajunge cu distribuţia şi în alte zone ale oraşului. Unii dintre ei erau studenţi, proveneau din familii organizate, fără probleme sociale. Aveau cercurile lor prin care distribuiau rezina de canabis, care este un drog uşor. Nu există cazuri cu drogurile în şcoli şi în instituţiile de învăţământ. Canabisul era folosit sub formă de ţigări”, a spus şeful IPJ cms. şef Adrian Cazan.

Harta GPS dă eroare cu locurile unde îşi fac veacul poliţiştii

Pentru micşorarea riscului criminogen, în zona Nord a oraşului Râmnicu Vâlcea, urmează să se monteze camere de luat vederi. “Acestea vor permite monitorizarea în pieţe sau pe străzi unde riscul victimizării este mare a unor camere de luat vederi, care vor fi conectate la dispeceratul Poliţiei. Acţiunea urmează să se finalizeze în anul 2007 şi este făcută în colaborare cu ATOP Vâlcea”, a spus cms. Florian Marin, adj. şefului IPJ Vâlcea, care ieri a împlinit 41 de ani şi a fost felicitat “la scenă deschisă”. Alte câteva proiecte, cum ar fi cel referitor la dotarea cu GPS a maşinilor Poliţiei a rămas în urmă din cauza faptului că harta făcută la Râmnicu Vâlcea dă erori foarte mari. Maşina Poliţiei poate fi la Râmnicu Vâlcea, iar la dispecerat apare la.... Drăgăşani. Un alt specialist va trebui să refacă această hartă. Aceasta este soluţia aflată în... espectativă. Şi monitorizarea traficului rutier din Vâlcea mai are ceva de aşteptat, motivul fiind acela că multe consilii locale pe unde trec drumuri naţionale nu au votat în şedinţe această solicitare şi ca atare nu s-au încheiat protocoale, deşi în principiu şi-a dat acordul acestei acţiuni.
Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe