Turcoaicele fac furori printre vâlceni

joi, 11 ianuarie 2007

Turcoaicele fac furori printre vâlceni

 

• O bătrână îşi vinde casa pentru ca nora ei, turcoaică, să vină în România

 

La cei 64 de ani, Floarea Casapu, din Muereasca de Jos, satul Hotare, judeţul Vâlcea a ajuns în situaţia să-şi vândă casa. Motivul este unul simplu. Unul dintre fii săi, s-a îndrăgostit lulea de o turcoaică, mai în vârstă cu vreo zece ani decât el. După ce au petrecut ani buni pe ţinuturile lui Allah, fiul rătăcitor,care lucrează la o fabrică de fermoare din Turcia, vrea să-şi aducă „odorul” aici pe meleagurile natale. Şi ca să-i ofere condiţii “ca la carte”, a pus-o pe drumuri pe mama lui să-şi vândă casa pentru a cumpăra un apartament “turcoaicei”.

Ieri, la redacţie ne-a vizitat o femeie care ţinea morţiş că vrea să dea un anunţ, cum că intenţionează să-şi vândă casa. La cei 67 de ani, Floarea Casapu va trebui să renunţe la agoniseala de-o viaţă, aşa că vrea să-şi vândă casa, cu acareturile şi toate cele câştigate cu trudă într-o viaţă de om. “Eu am fost o femeie muncitoare, am muncit cu braţele, am fost la pădure, am muncit ca femeie de serviciu la blocuri, în Ostroveni şi asta ca să-mi pot creşte cei doi copii”. Mai ceva ca-ntr-o telenovelă, bunicuţa îşi spune propriul ei of! Bărbatul a lăsat-o singură, cu un copil de trei ani, Florea şi un altul de nouă ani, Nicolae, şi a plecat în... „vâjîială”. “Bărbatul meu lucra tinichigerie şi a ajuns la o văduvă, din satul Bodeşti, de lângă Horezu. I-a făcut ce i-a făcut şi nu a mai venit acasă la mine şi la copii. Şase luni am stat singură, era iarnă şi eu cu doi copii abia mă întreţineam. N-aveam lemne şi trebuia să merg prin nămeţi, să aduc din pădure, să am cu ce face focul”, povesteşte femeia. Soţul Floarei nu s-a mai întors acasă decât ca simplu vizitator, iar de 37 de ani încoace trăieşte într-un hambar, unde se ocupă cu asamblarea a fel de fel de motoare.

 

Cu banii furaţi de la tată, a fugit în Turcia

 

Fiul cel mare al familiei Casapu, Nicolae, a avut mai multe căsnicii, vreo cinci la număr. „De vreo 12 ani trăieşte cu o femeie cu care nu este căsătorit. El lucrează ca şofer, dar când începe să bea este vai şi amar! N-a fost în stare să acopere casa pe care eu i-am făcut-o, cheltuind la vremea aceea, cu construcţia, vreo 80 milioane de lei. Acum stă cu chirie pe la un vecin, pentru că am vândut casa respectivă”, spune aprigă la mânie femeia. Mezinul familiei, Florin Casapu, s-a îndrăgostit de o blondă frumoasă foc, Vasilica, din Drăgăneşti-Olt. A fost dragoste mare, numai că în ziua când tânăra urma să nască un băieţel, Florin, a mers la locuinţa din Horezu a tatălui său şi i-a furat o sumă mare de bani, vreo 300 milioane de lei. Cu banii astfel „subtilizaţi” a fugit din ţară, în Turcia, şi dus a fost!

S-a îndrăgostit de o cadână mai mare cu zece ani decât el

„A trebuit ca eu să mă ocup să o scot pe noră din spital, că pe el, ia-l de unde nu-i! Nora mea a stat la mine, vreme de doi ani, timp în care îi trimitea bani din Turcia, dar fiul meu şi-a găsit o turcoaică, aşa că Vasilica a dat divorţ de el! La rândul ei s-a încurcat şi ea cu un turc, din oraşul natal. În timp ce băiatul meu era cuplat cu turcoaica din Turcia, fosta noră era cuplată cu un turc, din România, care a dus-o în Turcia”, spune bunicuţa. Vasilica a renunţat la vânzătorul de haine, dar între Florea şi Nermin (cum se numeşte iubita lui) a fost iubire mare. “Turcoaica are vreo 40 de ani şi este mai mare cu zece ani decât fiul meu. Ea mai are şase fraţi, dar vrea să vină aici în România. De aceea vreau să-mi vând casa, dacă va veni Nermin să fac rost de bani şi să-i cumpăr un apartament. E o turcoaică pe cinste şi trebuie să o primesc ca pe o prinţesă, iar casa pe care o vând este foarte frumoasă, într-un peisaj de poveste”, spune bunicuţa al cărui gând este să-l vadă pe îngeraşul ei, cocoloşit de o cadână sadea.

Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe