Poliţiştii care fac planuri de hărţuire, chemaţi să scoată diavolul din case

luni, 22 ianuarie 2007

Cele mai trăsnite sesizări, pe care le fac vâlcenii la Poliţie

Poliţiştii, chemaţi să scoată diavolul din case

Un proverb românesc spune că dacă un nebun aruncă o piatră în baltă, ca să fie scoasă este nevoie de o armată de oameni. Cam aşa stau lucrurile şi la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea, care în ultima perioadă se confruntă cu un val de sesizări, unele dintre ele dintre cele mai ciudate.  Petenţii nu se lasă însă, cu una cu două, şi vin şi în audienţe, convinşi că numai aşa li se va da curs doleanţelor şi of-urile vor fi rezolvate favorabil.
Aşa cum bine se ştie, vâlcenii sunt pe primul loc pe ţară în ceea ce priveşte sesizările. Că au sau nu au dreptate, oamenii scriu sau merg în audienţe. Spiritul civic, am putea spune, este la mare înălţime! Ceea ce frapează este că de foarte multe ori pe adresa IPJ Vâlcea ajung unele dintre cele mai trăznite sesizări. Cu amabilitatea purtătorului de cuvânt, cms. Marcel Sărdaru, păstrând confidenţialitatea petenţilor, putem citi câteva dintre “perlele” nemulţumiţilor: “Din anul 1990 aud voci în văzduh (...) lăsându-mi mintea cu inversul, nelăsându-mi-o, iar soţia lui (...) are aparat de iradiere”, se lansează în inepţii un bărbat din Voiceşti. Pentru o femeie din Brezoi, problema ei pare mult mai importantă şi asta pentru că: “Domnule inspector şef, vă rog din toată inima să luaţi Diavolul din casa mea. Doresc să veniţi cu doamna care lucrează cu Dvs. să mergem la mânăstire. Eu mă aflu în ofertă de moarte şi vă rog să veniţi să mă salvaţi, eu fiind veterană de război. Sunt în cele mai mari suferinţe, pentru că un vecin mă arde cu sprayul paralizant de 20 de ori pe noapte”. Pentru o femeie din Râmnicu Vâlcea, poliţiştii “au pus” la cale un plan diabolic: “De câte ori vine fratele meu la mine, vine cu un plan de hărţuire întocmit de Poliţie. Cumnata mea, ori de câte ori este în compania mea, are un comportament deranjant: Mârâie, mârâie, mârâie, mârâie şi iar mârâie. Pe mine şi pe mama mea ne salută cu ‘neaţa. Fratele şi cumnata mea merg în vizită la (....), două ore, la (...) două ore, la ... (o oră şi 30 de minute), la ...”

Detaşamentul de Intervenţie Rapidă chemat să se lupte cu Diavolul

Toate aceste “sesizări” urmează un curs pe cât se poate de întortocheat. Ajung la şeful sau aduncţii Inspectoratului, apoi la compatimentul cabinet, li se dă număr de înregistrare şi în unele situaţii chiar se atribuie unui poliţist care să dea o soluţie. În alte situaţii se face un raport de clasare, dar cum petenţii nu sunt mulţumiţi de răspunsul pe care-l primesc, încep un adevărat periplu în audienţe la mai marii Inpectoratului. Cel mai vizat este inspectorul şef, cms. Adrian Cazan. Despre această tevatură, de râsul-plânsului, adj, şefului IPJ cms. Florian Marin, ne-a spus: “Noi suntem obişnuiţi cu tot felul de persoane la care se observă o disociere de planul realităţii. Mulţi vin în audienţe şi spun că se simt ameninţaţi de Securitate, alţii că-i vizitează diavolul sau oricine altcineva. Alţii ţin morţiş să dispunem intervenţia cu Detaşamentul de Intervenţie Rapidă. Zilnic, în medie, din zece persoane venite în audienţe, doi-trei vin cu astfel de probleme. E hilar că nu te poţi înţelege cu ei, vorbesc despre OZN-uri, extratereşti. Toate aceste cazuri, la fel şi petiţiile pe care le trimit, suntem nevoiţi să le clasăm. Mai există însă o altă categorie, cea a reclamagiilor de profesie. Deşi li s-a dat un răspuns de trei-patru ori pentru o sesizare, în urma verificărilor pe care noi le-am făcut, ei continuă să expună aceleaşi probleme”, a spus adj. şefului IPJ Vâlcea.

Dorel ŢÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe