în sfârşit, bătălia se va duce şi-n teren

joi, 18 ianuarie 2007

Sorţii au decis cum am vrut noi: Oltchim Rm. Vâlcea - FC Nurnberg

În sfârşit, bătălia se va duce şi-n teren

În urma „confruntării“ din vară, de la EHF, nemţoaicele ne-au învins şi au obţinut suspendarea Roxanei Gatzel

După spectaculoasa calificare în dauna unguroaicelor de la Cornexi Alcoa, lumea handbalului vâlcean aştepta cu nerăbdare să afle cine ne va sta în calea spre finala Cupei Cupelor. Aşa cum scrisesem într-o ediţie precedentă când am spus că ar fi de preferat o „dublă“ cu FC Nurnberg din Germania, aşa a ieşit marţi din urnele Federaţiei Europene de handbal.

V-aşteptăm, nemţoaicelor!

În ultimele şase luni s-a vorbit foarte mult despre FC Nurnberg în presa românească. Motivul a fost acela că gruparea din Germania n-a fost de acord ca handbalista Roxana Gatzel să evoluaze pentru Oltchim Rm. Vâlcea după ce aceasta semnase un precontract cu FC Nurnberg. În ciuda insistenţelor şi a demersurilor făcute de preşedintele Ioan Gavrilescu, echipa din Germania n-a fost de înduplecat solicitând EHF nici mai mult, nici mai puţin, decât suspendarea jucătoarei. Dorinţa Roxanei de a evolua în trupa de „galactice“ a CS Oltchim a fost atât de mare încât a preferat să stea pe tuşă din vară şi până pe 14 ianuarie 2007. Revenirea în primul meci oficial s-a petrecut spre finalul reprizei a doua a returului cu Cornexi Alcoa. Prima confruntare europeană la care Roxana Gatzel se va afla aptă să-şi demonstreze valoarea va fi chiar FC Nurnberg. A sosit, aşadar, vremea răzbunării! Cele două partide contra echipei FC Nurnberg se vor disputa pe 17 sau 18 februarie turul, în Germania, iar returul va avea loc pe 24-25 februarie în vulcanica Sală a Sporturilor „Traian“ din Rm. Vâlcea.

Nurnberg se teme de Vâlcea

Dacă vâlcenii şi-au dorit o confruntare cu FC Nurnberg, nu la fel au stat lucrurile în tabăra germană. Potrivit presei naţionale prezente la tragerea la sorţi, după aflarea numelui adversarei, oficialii germani au fost extrem de nemulţumiţi şi temători. „Nu poate fi adevarat! Oltchim este cea mai puternică echipă din lume, mai tare decât formaţii aflate în Liga Campionilor!”, - relatează importantul cotidian ProSport referitor la antrenorul german de origine română Herbert Muller, cel care pregăteşte în prezent pe FC Nurnberg. Un alt motiv de nemulţumire pentru nemţi este acela că, ştiindu-se patima pentru handbal a românilor şi mai ales posibilitatea lejeră de a se circula în Europa, la meciul tur din Germania se aşteaptă la o prezenţă numeroasă a unei galerii care să susţină pe CS Oltchim. Oarecum surprinzător, dar explicabil pentru faptul că nu doreşte să tensioneze starea psihică a jucătoarelor înaintea dublei confruntări, antrenorul Gheorghe Tadici susţine că nu va fi vorba de nici o răzbunare, ci doar de dorinţa de a trece de FC Nurnberg ca de oricare alt adversar ce le-ar fi ieşit în cale.

O echipă obişnuită cu performanţa

FC Nurnberg nu este un nume necunoscut performanţelor din ultimii ani ai confruntărilor europene inter-cluburi. Astfel, în ediţia 2003-2004 a disputat finala Challenge Cup contra unei grupări din România: Universitatea Remin Deva. A fost 29-23 în Germania şi 33-29 la Deva, astfel că nemţoaicele şi-au adjudecat trofeul. Ca o curiozitate, în aceeaşi ediţie a Challenge Cup, gruparea din Germania a mai trecut de o echipă românească în optimi, atunci când a dispus de Universitatea Jolidon Cluj-Napoca (28-24 în Cluj şi 35-25 la Nurnberg). În ediţia 2004-2005 nemţoaicele au ajuns până-n semifinalele Cupei Cupelor, fază pe care anul acesta nu o mai pot ajunge. Pentru a accede atunci în semifinale, FC Nurnberg a trecut de câteva nume sonore ale handbalului feminin european: Kuban Krasnodar, NK Vaci şi Lada Tolijati. În semifinale a pierdut dubla cu Podravka Vegeta Koprivnica (31-31 în Germania şi 37-27 la Podravka). O comportare interesantă  a avut-o echipa germană şi în ediţia 2005-2006 a cupelor europene. A început în Liga Campionilor unde a trecut uşor în primul tur preliminar de Sassari Cita, dar n-a ajuns în grupe fiind eliminată de unguroaicele de la Dunaffer. Intrând astfel în turul 3 al Cupei EHF nemţoaicele au fost eliminate din prima dublă. Svendborg a trecut de FC Nurnberg cu 35-30 la Gudme şi 24-30 la Nurnberg. Anul acesta FC Nurnberg a intrat direct în Cupa Cupelor. A trecut de modesta MGA Viena de o manieră mai mult decât spectaculoasă: victorie cu 44-14 în Austria şi victorie cu 50-9 (!!!) la Nurnberg. Să spunem că - probabil - pentru antrenorul Herbert Muller n-a fost prea greu să anihileze modesta grupare vieneză întrucât cunoaşte destul de bine handbalul austriac, el fiind selecţionerul acestei ţări. Se întrevede aşadar şi un duel între doi antrenori de echipe naţionale, cel al României - Gheorghe Tadici - şi cel al Austriei - Herbert Muller. Un ultim aspect interesant pe care vi-l prezentăm de această dată este acela că în afara antrenorului de origine română de la FC Nurnberg, în lotul fostei campioane a Germaniei se mai află două handbaliste plecate din România. Este vorba de Geta Vârtic-Diniş şi Corina Ciolacu-Christeanu, aceasta obţinând în urma căsătoriei şi cetăţenia germană. FRC Nurnberg se află în prezent pe locul 2 în prima ligă germană, la doar două puncte distanţă de liderul Leiptzig.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe