Gata, PLD Vâlcea a pus-o de alegeri

luni, 22 ianuarie 2007

Gata, PLD Vâlcea a pus-o de alegeri

 

Am fost şi eu curios să-i văd la treabă pe platformiştii vâlceni, cu ocazia şedinţei lor de alegeri. Aşa cum mă aşteptam, ostilităţile s-au desfăşurat într-o cârciumă, undeva în cartierul Ostroveni. Locaţia în care au avut loc alegerile pentru desemnarea conducerii interimare a Partidului Liberal Democrat, filiala Vâlcea, este una destinată organizării nunţilor şi botezurilor. Una peste alta, putem spune că sâmbătă, în acea cantină de cartier a avut loc botezul conducerii vâlcene a platformiştilor lui Stolojan, mai ales că după terminarea ostilităţilor, delegaţii, în frunte cu şeful lor, avocatul Petre Ungureanu, ajuns deputat în 2004 via PNL, s-au aşezat la masă. Pentru că vorba lui Ungureanu, „mă vedeţi pe mine târându-mi transpiraţia pe holuri?”. Nu, nu-l vedem.

Dacă nu m-aş fi dus la această adunare cu gândul de a face mişto de ceea ce urma să se întâmple acolo, aş fi putut spune că întreaga tărăşenie ar putea aduce aminte de o chestie politică. Inşi aşezaţi disciplinaţi pe scaune (circa 150, potrivit organizatorilor), un prezidiu dominat de barba de Poseidon a lui Bebe Ungureanu, aplauze după fiecare discurs... Totul părea o şedinţă de partid, destul de bine organizată. Ceea ce mi-a întărit convingerea că mă aflu totuşi la un botez a fost modalitatea în care s-a votat. Mai bine spus, cum s-au aprobat în unanimitate listele cu componenţele birourilor executive ale organizaţiei judeţene şi a celei municipale Râmnicu Vâlcea. Petre Ungureanu a dat citire listelor, cei care şi-au auzit numele s-au prezentat, după care sala a ridicat mâna, fără nici un vot împotrivă sau vreo abţinere. Şi uite-aşa, în timp record, am asistat la punerea bazelor PLD Vâlcea.

L-am întrebat pe domnul Ungureanu unde i-a găsit pe cei aflaţi pe listele dumnealui, sugerând că numărul mare de patroni de acolo ar trebui cumva să compenseze absenţa personalităţilor din partid. Cu câteva excepţii, numite Petre Ungureanu şi Sorin Zamfirescu. Răspunsul său a venit exact aşa cum mă aşteptam: de sus, oarecum arogant. „Mă vedeţi pe mine târându-mi transpiraţia pe holuri?”.

Dacă cineva are curiozitatea să afle ce nume se regăsesc pe cele două liste, va putea observa cu uşurinţă că multe dintre acestea aparţin unor patroni vâlceni, mai mult sau mai puţin iluştri anonimi. Ca să fiu sincer până la cap, nu ştiu câtă forţă aduc partidului oameni ca ginerele fostului primar de tristă amintire Traian Sabău sau patronul de presă Silviu Popescu... Mie toată chestia asta cu listele mi se pare mai mult aşa, o treabă de prietenie între câţiva oameni, care au zis că n-ar fi rău dacă ar pune-o şi de o tovărăşie politică. În plus, nu mi se pare deloc democratic să votezi prin ridicare de mână o listă propusă de şeful provizoriu al partidului. Dar despre chestia asta ar trebui să facem o discuţie mai amplă.

În încheiere, un scurt comentariu asupra dorinţei extraordinare a anumitor inşi de a ieşi cu orice preţ în faţă. Uitându-mă printre invitaţi, am descoperit o serie de persoane după chipul şi asemănarea lui Bebe Ungureanu. Nu ştiu câţi dintre cei prezenţi la şedinţa de alegeri chiar credeau în ceea ce-şi propune conducerea PLD. Cred că este vorba, mai degrabă, despre tentaţia de a crede că partidul lui Stolojan este pe val şi că acum este rost de pricopseală. Oameni care n-au făcut în viaţa lor politică, amestecaţi cu vulpi bătrâne, adunaţi într-o cârciumă de la marginea Ostroveniului pentru a schimba destinele naţiunii...

• Octavian HERŢA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe