Consilierul municipal Ion Nicolae se dă din nou în spectacol

joi, 18 ianuarie 2007

Consilierul municipal Ion Nicolae se dă din nou în spectacol

Gutău, „somat“ să dea socoteală pentru groapa de gunoi şi Revelionul Integrării

  Consilierul municipal liberal Ion Nicolae a depus recent la Primăria Râmnicului două solicitări privind clarificarea unor aspecte ce ţin de închiderea gropii de gunoi de la Râureni, precum şi de modul în care au fost cheltuiţi banii pentru Revelionul Integrării. Mai exact, Ion Nicolae îi cere primarului Mircia Gutău să-i ofere toate datele care ţin de aceste probleme. Deşi cele trei zile în care aştepta răspunsurile au trecut, Nicolae aşteaptă totuşi ca Gutău să dea curs solicitărilor sale.

Groapa de gunoi Râureni

Prima dintre solicitări priveşte groapa de gunoi de la Râureni. „Conform angajamentelor asumate de Primăria Rm. Vâlcea în cadrul perfectării acordurilor şi contractelor privind implementarea programului de Management Integrat al Deşeurilor, groapa de gunoi de la Râureni trebuia închisă definitiv pe data de 31 decembrie 2006. Angajamentele asumate de municipalitatea Rm. Vâlcea au devenit angajamente asumate de statul român în relaţiile sale cu Uniunea Europeană, în perioada de preaderare, iar în legătură cu închiderea gropii de gunoi de la Râureni există şi o hotărâre de guvern. Intrând în panică la momentul când a devenit evident că noua deponie ecologică de la Feţeni nu va fi gata la termenul stabilit, responsabilii Primăriei Rm. Vâlcea au cerut, în toamna anului trecut, o păsuire din partea Ministerului Mediului în ceea ce priveşte termenul de 31 decembrie 2006. Această păsuire nu a fost acordată, deoarece este practic imposibil să renegociezi o asemenea chestiune cu Delegaţia Comisiei Europene. Nu discutăm motivele. În atare condiţii, Primăria Rm. Vâlcea trebuia să îşi ia măsuri urgente de ieşire din această situaţie. Trebuia să încheie contracte de depozitare cu primăriile altor localităţi din judeţ care deţin rampe de gunoi menajer a căror închidere va avea loc în anul 2009, de exemplu Călimăneşti şi Băile Govora. În nici un caz nu se mai poate tolera depozitarea zilnică a circa 170-180 tone de gunoi menajer la rampa de la Râureni, aşa cum se procedează, în continuare, şi după data de 31 decembrie 2006. Inconştienţa aceasta va costa foarte scump. Garda de Mediu este pe punctul de a amenda cu 1 miliard de lei vechi primăria şi pe primarul municipiului Rm. Vâlcea, procuratura va întocmi dosar penal iar România poate fi amendată de Uniunea Europeană pentru încălcarea obligaţiilor asumate şi pentru nerespectarea legislaţiei de protecţie a mediului”, se arată în solicitare. Nicolae îi cere lui Gutău să răspundă care sunt măsurile ce vor fi întreprinse, sancţiunile pentru cei vinovaţi precum şi cine va suporta amenzile date de Garda de Mediu şi UE.

Revelionul Integrării

Cea de-a doua solicitare priveşte modul în care au fost cheltuiţi bani alocaţi de Guvernul României pentru organizarea Revelionului Aderării. Ion Nicolae îi cere primarului municipiului să-i pună la dispoziţie datele privind suma pusă la dispoziţie de guvern, costurile manifestărilor, capitolele şi subcapitolele de cheltuieli, contractele şi valoarea acestora. Ion Nicolae mai arată că Revelionul Integrării organizat la Râmnicu Vâlcea se clasează, din punct de vedere calitativ, sub cele organizate în celelalte municipii reşedinţă de judeţ din ţară.

• Octavian HERŢA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe