Cinci olimpiade naţionale vor fi organizate la Vâlcea

luni, 29 ianuarie 2007

Cinci olimpiade naţionale vor fi organizate la Vâlcea

 

În acest an, judeţul Vâlcea va găzdui nu mai puţin de cinci olimpiade naţionale. De altfel, în judeţ sunt foarte mulţi olimpici naţionali şi internaţionali, aceştia remarcându-se în ultimul an prin rezultate deosebite şi clasând judeţul pe unele dintre primele locuri în ţară. La olimpiadele naţionale şi internaţionale, elevii vâlceni au obţinut anul trecut nu mai puţin de 90 de premii. Anul 2007 va fi unul plin pentru învăţământul vâlcean.     Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Mihail Hărdău a hotărât ca la Vâlcea să aibă loc cinci olimpiade naţionale. În anul 2006 judeţul Vâlcea a fost printre primele în ţară la olimpiade şi de la bacalaureat.” – a spus inspectorul şcolar general de la Vâlcea, Mihai Moldoveanu.

 

90 de premii olimpice

 

Dintre cele 90 de premii olimpice obţinute de elevii vâlceni opt au fost premii întâi, nouă - premii doi, nouă - premii trei şi 64 de menţiuni. La olimpiadele internaţionale s-a obţinut un loc I şi două locuri trei. În acest an, olimpiada de Limba şi Literatura Română va fi organizată astfel la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”, cea de Silvicultură la Grupul Şcolar Silvic, cea de Religie la Seminarul Teologic, de Astronomie la Călimăneşti, iar olimpiada de baschet urmează a se stabili ulterior. „Patru dintre olimpiade se vor desfăşura în lunile aprilie şi mai, la Râmnicu Vâlcea şi Călimăneşti. Va fi un efort organizatoric, dar sper ca şi anul acesta elevii vâlceni să aibă rezultate bune. La fiecare disciplină urmează definitivarea loturilor, urmând ca cei mai buni elevi vâlceni să ne reprezinte atât la olimpiadele organizate aici, cât şi la cele din ţară. Opt elevi din diferite licee şi şcoli generale din judeţ au obţinut locurile I la mai multe olimpiade pe parcursul anului trecut, alţi nouă tineri au obţinut locurile II la diferite concursuri şcolare naţionale, iar alţi nouă elevi au obţinut la nivel de ţară locuri III. Pe parcursul acestui an şcolar vor veni la Vâlcea câteva suite de elevi, şi va trebui să le asigurăm condiţii foarte bune de cazare” - a mai precizat inspectorul şcolar general de la Vâlcea.

14 elevi vâlceni – la olimpiada naţională de matematică

14 elevi vâlceni urmează, care au participat şi au fost selectaţi la Olimpiada Balcanică de Matematică vor participa acum la lotul naţional. La Olimpiada Europeană de Matematică, organizată în Râmnic au participat elevi din şapte ţări europene: Austria, Bulgaria, Finlanda, Republica Moldova, Serbia, Ungaria şi elevii care fac parte din lotul de juniori şi seniori ai României. De pregătirea lotului s-a ocupat profesorul Radu Grogan. Cel mai bun punctaj din concurs, a fost obţinut de băcăuanul Andrei Zahariuc, membru al lotului olimpic şi multiplu medaliat la olimpiadele internaţionale de matematică. Nici elevii vâlceni nu s-au lăsat însă mai prejos. Astfel, la juniori, primul loc a fost ocupat de Ana Maria Văduva de al Colegiul Naţional “Alexandru Lahovari”, premiul II – de Patricia Anghel - Şcoala “Take Ionescu” şi Georgiana Ciobotaru, de la Liceul “Matei Basarab” Râmnicu Valcea şi Iulia Ţăpescu, de la Şcoala “Take Ionescu”. Premiul III a fost luat de Andrei Giurgiu, de la Şcoala “Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea; de Alexandru Ivanov, de la Şcoala “Take Ionescu” şi de Cosmin Dumitraşcu, de la Şcoala Nicolae Bălcescu din Drăgăşani. Alţi 14 elevi vâlceni au fost premiaţi pentru rezultatele bune obţinute la concursul de matematică „La Ceas”. Şi aceştia urmează să fie chemaţi pentru pregătiri şi selecţii pentru a fi cooptaţi în lotul naţional al României.

Urmează în perioada 11-15 aprilie 2007 la Râmnicu Vâlcea Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română. Anul trecut, reprezentanta judeţului Vâlcea, Ioana Mustăţea a câştigat premiul I la faza naţională şi acelaşi premiu la faza internaţională, la clasa a X-a. O altă olimpică, Mădălina Gheorghe a obţinut şi ea locul I, dar nu va mai putea participa, deoarece a terminat între timp liceul. „Procesul de selecţie a lotului a fost demarat din luna decembrie. În luna februarie se va desfăşura faza pe localitate, şi vom încheia cu faza judeţeană pe data de 10 martie 2007. Cei care vor obţine primele locuri vor participa la faza naţională.” – a spus Elena Nicolin, inspector de specialitate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe