|duminică, octombrie 17, 2021
  • Follow Us!

Blonda de la Cotroceni a făcut furori la Vâlcea 

Blonda de la Cotroceni a făcut furori la Vâlcea

Săptămâna trecută, secretarul executiv al PD, Elena Udrea a vizitat organizaţia judeţeană Vâlcea a partidului. „Blonda de la Cotroceni” s-a întâlnit cu conducerea organizaţiei şi a luat un prim contact cu problemele cu care se confruntă aceasta. Elena Udrea a fost întâmpinată cu entuziasm de către democraţii vâlceni, majoritatea celor prezenţi declarându-se încântaţi de aceasta.

Parteneariate

„A fost o curiozitate mare să văd cum gândesc colegii din Vâlcea, pentru consolidarea parteneriatelor viitoare. Obiectivul principal este comunicarea foarte bună, cunoaşterea problemelor cetăţenilor. Am discutat despre două proiecte foarte importante. În primul rând, dorim să aducem în teritoriu cât mai mulţi membri din conducerea partidului. Mă refer în primul rând la miniştrii PD, pentru o gestionare mai bună a problemelor, asta pentru că de la centru comunicarea este mai dificilă cu teritoriu. Contactul direct creează o serie de avantaje. Un al doilea proiect popularizarea efectelor aderării, diseminarea informaţiei în comune. Mi-am propus să realizez un buletin informativ care să ajungă în teritoriu  săptămânal”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Elena Udrea.  Întrebată care sunt motivele pentru care este atât de populară şi a fost votată într-un clasament realizat de o televiziune centrală, fostul consilier prezidenţial a spus că faptul că este blondă a ajutat-o doar într-o mică măsură. „Nu cred că românii m-au votat pentru că sunt blonda de la Cotroceni. Oricum, promit să nu-mi schimb culoarea dacă am atâtea avantaje. În orice caz, am fost metiatizată negativ. Probabil că a contat foarte mult mediatizarea în acel clasament”, a mai spus Elena Udrea.

„Am luat cauze pe care nu le voia nimeni”

Udrea a făcut şi o serie de declaraţii vizavi de scandalul onorariilor primite de la RAPPS, pe vremea guvernării PSD. „Nu am fost singurul avocat care a avut contract cu RAPPS. Nu mai am de 3 ani contract cu această instituţie şi oricum, nu am făcut nimic ilegal. Dar ce părere aveţi despre faptul că Radu Stroe, noul director al RAPPS, l-a angajat pe avocatul lui Dinu Patriciu în 7 cauze, în aceeaşi zi. Putem vorbi şi despre alţi avocaţi, din cabinetul Tăriceanu. Cauzele în care am reprezentat eu RAPPS erau unele pe care nu le voia nimeni”, a spus Elena Udrea.

Blondele din politică

Cât despre implicarea femeilor în politică, Elena Udrea s-a arătat destul de optimistă. „Nu mă mir că femeile sunt privite aşa cum sunt dacă încearcă să intre în politică. Nu pot spune că le-aş încuraja să se implice, mai ales dacă sunt blonde. Este greu pentru o femeie să intre în bătălia politică însă sper ca pe viitor să intre din ce în ce mai multe femei în această provocare”, a spus fostul consilier prezidenţial. Udrea a recunoscut rolul pe care l-a avut presa în ascensiunea sa politică, însă a negat orice relaţie intimă cu Traian Băsescu. „Câteodată, când nu mă critică nimeni o săptămână întreagă în presă, mă întreb dacă nu cumva nu mai sunt interesantă”, a mai spus Elena Udrea.

Tăriceanu, lipit de scaun

Aşa cum era de aşteptat, nu au lipsit atracurile la adresa premierului Tăriceanu, care este şi şeful PNL. „Tăriceanu s-a lipit bine de scaun, mai ales că are susţinerea PSD. Nimeni nu va vota căderea guvernului, pentru că parlamentarii se tem să nu-şi piardă scaunele. Cred că Tăriceanu va rămâne, din aceste considerente, premier în următorii doi ani. Viitorul său politic a atins apogeul. Nu cred că după ce nu va mai fi premier va mai continua să facă politică, pentru că nu va mai avea fonduri”, a spus Udrea.

S-a întâlnit cu Gutău

Întrebată dacă a avut vreo legătură cu arestarea primarului Râmnicului, Mircia Gutău, democrata s-a arătat surprinsă de zvonurile potrivit cărora interesele economice ale firmelor în care este asociat soţul său ar fi avut tangenţă cu Primăria Râmnicu Vâlcea. „Am auzit de la o colegă că ce i s-a întâmpplat primarului are legătură cu familia mea. Nu am nici un fel de relaţii de afaceri cu primăria sau cu domnul Gutău. Nu am trecut niciodată prin Vâlcea până acum. Nu aş face asta nici unui adversar”, a mai spus Udrea. Aceasta s-a şi întâlnit cu primarul Mircia Gutău, pentru a-l cunoaşte, imediat după terminarea conferinţei de presă.

Planuri de viitor

Cât despre planurile de viitor, Elena Udrea a declarat că doreşte să petreacă mai mult timp cu familia, dar şi că vrea să obţină tot ce va putea din politică. „Vreau mai mult decât secretar executiv în PD. Nu o să renunţ cât mai am ceva de demonstrat. Mi-am propus să obţin tot ce pot din partid. Dacă nu o să candideze nimeni la şefia PD, cum s-a întâmplat în cazul PNL, probabil că voi dori să obţin funcţia de preşedinte al partidului”, a mai spus Elena Udrea.

• Octavian HERŢA

Leave a Response