Prima căruţă confiscată pe Valea Oltului

luni, 11 decembrie 2006

Şoferii pot respira mai uşuraţi!

 

Prima căruţă confiscată pe Valea Oltului

 

Vineri, pentru prima dată poliţiştii de la Serviciul Poliţiei Rutiere din Vâlcea au pornit o amplă acţiune de amendare a căruţaşilor care ies cu căruţele pe drumurile naţionale şi europene. Prima căruţă confiscată a fost a fost pe Valea Oltului, iar vizitiul s-a ales nu doar fără căruţă dar şi cu o amendă de 148 RON.

La ora prânzului mai multe echipaje ale poliţiei au pornit vineri la “vănătoare de căruţaşi”. După apariţia noului Cod Rutier vehiculele cu tracţiune animală nu mai au voie să circule pe drumurile Europene sau Naţionale. Prima “escală” am făcut-o la intrare în municipiul Râmnicu Vâlcea, unde un căruţaş, care era în căruţă cu soţia, în momentul în care a observat maşina cu girofar a poliţiştilor nu a mai ieşit de pe un drum lateral în carosabil, făcând eforturi disperate ca animalul să nu calce... E 81. Cum după câteva ore de aşteptare nici o căruţă nu şi-a făcut apariţia, următorul “popas” l-am făcut pe Valea Oltului, în dreptul localităţii Brezoi. Cu ochi de vultur, agenţii de circulaţie Constantin Dumitraşcu şi Marian Rădescu observă, deşi era ceaţă, de la câteva sute de metri distanţă, venind la trap pe European 81, o căruţă cu doi cai. Tras pe dreapta căruţaşul, Gheorghe Prundaru (47 ani) , din Valea lui Stan, Brezoi, se scuză că nu a ştiut despre această interdicţie. Nu este scutit de amendă şi, mai mult decât atât omul este pus să-şi deshame caii, urmând ca să-i fie confiscată căruţa şi dusă la Primăria din Brezoi. “Ăştia sunt toţi banii mei, n-am decât un RON la mine şi acasă am şase copii, cel mai mare în vârstă de şapte ani. Soţia este bolnavă, este cardiacă şi nici ea şi nici eu nu am un loc de muncă. Nu o să mai ies în viaţa mea pe şoseaua principală. Mai bine mă băgaţi la puşcărie că nu am de unde să plătesc atâţia bani”, se roagă omul să fie iertat şi ne arată, ţinând în mâinile bătătorite, cele două monezi. În cele din urmă primeşte amenda de 148 RON şi pleacă “negru de supărare”, convins că poate va reuşi să obţină îndurare măcar să nu-i fie confiscată căruţa.

Cu biciul în mână şi sticla la picior

În localitatea Mihăeşti, poliţiştii de la circulaţie au avut o pradă mult mai consistentă. L-au amendat cu 148 RON pe Nicolae Mărăcine, din Râmnicu Vâlcea, omul aflându-se în trafic cu căruţa părinţilor săi din comuna Mihăeşti. Agenţii de circulaţie au dat şi două avertismente. Unul lui Nicolae Niţu (51 ani) care ţinea sus şi tare că el nu vede să meargă cu căruţa, pentru că-i lipseşte un ochi, dar are un ajutor de vizitiu. În vehicul bărbatul avea o sticlă cu bere, ca întăritor, că doar e frig să mergi pe o vreme ca asta fără să iei una mică. Un alt pensionar, veteran de război, vizitiu la vârsta de 90 de ani s-a bucurat de înţelegerea poliţiştilor, promiţând că nu va mai circula vreodată pe drumurile publice. “Acţiunea poliţiştilor va continua şi în zilele de sâmbătă şi duminică, pe toate drumurile naţionale şi europene, accidentele rutiere produse de căruţaşi fiind numeroase, motiv pentru care vrem să prevenim astfel de evenimente şi să fie respectat noul Cod Rutier”, a spus şeful SPR Vâlcea, cms. Ilie Voica. Până ieri un număr de şase căruţaşi s.-au ales cu amenzi de 148 RON, asta dacă vor putea plăti şi termen de 48 de ore, în caz contrar amenda se dublează.

Dorel ŢÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe