Piedone şi James Bond vor să ajute năpăstuiţii vâlceni

luni, 18 decembrie 2006

Piedone şi James Bond vor să ajute năpăstuiţii vâlceni

Piedone, alias Cristian Victor Popescu, omul care ani de zile a lovit cu picioarele în tarabele negustorilor care vindeau prin Bucureşti marfă contrafăcută sau expirată, a fost prezent sâmbătă la Râmnicu Vâlcea. El a inaugurat cea de-a doua filială din România a Asociaţiei pentru Protecţia Cetăţeanului şi a făcut cadouri copiilor vâlceni. Noul preşedinte al APC Vâlcea a fost numit Bogdan Hodoroagă, patronul unui ziar local, pe care Piedone l-a numit “Jamen Bond al Vâlcii”. Piedone a făcut cadouri copiilor, pozându-se în ipostaza unui moş Crăciun, impresionat de puritatea “puilor de om”

Spectacolul de excepţie ce a avut loc sâmbătă la Seminarul Teologic, oferit de copii, fie ei ţânci de grădiniţă, elevi în primi ani de şcoală, sau liceeni seminarişti, l-a impresionat pe Piedone. Un  personaj extrem de cunoscut în România, al cărui pseudonim a fost dat de... Cârcotaşi, cu ceva ani în urmă.  Pentru a pune capăt răutăţilor oamenilor, Victor Cristian Popescu şi-a trecut oficial, în urmă cu trei luni, acest pseudonim în buletin, pentru a pune capăt răutăţilor oamenilor, care se adresau  întregii mele familii, copii, soţie cu Piedonel, Piedoniţa, Piedoana. “Acest nume a făcut ca viaţa mea să se schimbe radical şi tocmai ca urmare a acestui brand am înfiinţat Asociaţia pentru Protecţia Cetăţeanului”.  În urmă cu câteva luni, Piedone l-a cunoscut pe vâlceanul Bogdan Hodoroagă, care a fost numit preşedintele noi filiale a APC-Vâlcea. Întrebat de ziarişti dacă s-a gândit şi la un pseudonim, Cristian Victor Popescu a răspuns cu umor: “Bogdan va fi de acum încolo James Bond al Vâlcii, care va merge cu o Skoda Ocatavia cu număr de Ilfov”. 

Administraţia în România nu este o fată mare

Faptul că numai în acest an, până acum la APC – Bucureşti au depus sesizări 11.353 de persoane şi din asociaţie au fost emise 17.971 de adrese către diverse instituţii ale satului, dovedeşte că în România drepturile cetăţenilor nu sunt respectate, fiind încălcate flagrant. “Am înfiinţat APC ca o glumă şi acum a ajuns să fie aşa de mare pălăria că acum nici Piedone nu poate să o mai poarte. Administraţia la noi în România nu este nici pe departe o fată mare! Ceea ce se întâmplă la noi este un fenomen care arată că oamenilor li se încalcă flagrant drepturile. La noi vin oameni în opinci, de la capăt de ţară, vin cei care nu mai au nici o speranţă, cei care au ajuns deja în moarte clinică, cei cărora instutuţiile le dau răspunsuri standard, fără conţinut. Când nu va mai fi nevoie de această asociaţie voi pleca liniştit acasă. Pentru asociaţie, în Bucureşti lucrează 18 jurişti, două cabinete de avocatură, avem studenţi de la Drept, cu toţii sunt tineri care muşcă rău. Vocea noastră a ajuns să fie auzită în Parlamentul European. Avem birouri teritoriale în toate capitalele de judeţ din România, dar şi la Bruxelles şi ONU. Pentru că de 17 ani fac administraţie şi ştiu să o fac bine, în 2008 voi candida la o Primărie de sector în Bucureşti” .

Din puţinul nostru să dăruim copiilor

Vicepreşedintele APC este vâlceanul Teodor Florescu, un “prieten” de-al lui Piedone, pe care l-a amendat la greu, chiar şi cu câte 25 de amenzi pe zi, când Piedone era pe val, în administraţie. Dl. Florescu, manager general al societăţi Urban, o firmă de salubritate, care prin profesionalism a depăşit graniţele ţării, a spus: “Voi fi mereu în opoziţie faţă de putere şi vă spun cu sinceritate că nu suport răul, minciuna. Voi fi mereu alături de cei care luptă pentru dreptate şi adevăr”.  Despre serbarea organizată de organizaţia “Speranţa”, despre sutele de copii pe care Piedone i-a urmărit cu respiraţia întretăiată, alături de managerul Urban, şi el sponsor al manifestări, fostul luptător din administraţia Bucureştiului ne-a spus: “Puritatea copiilor, care m-a impresionat,  trebuie să ne trezească la realitate, iar din puţinul nostru să le dăruim bucurii care le încântă sufletele inocente”. 

Dorel ŢÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe