Jiblea Nouă are alimentare cu apă

luni, 18 decembrie 2006

Cadou de sărbători! Primarul Ilie Amuzan şi-a ţinut promisiunea

Jiblea Nouă are alimentare cu apă

 Joi, 14 decembrie, în cartierul  Jiblea Nouă din Călimăneşti a avut loc inaugurarea reţelei de alimentare cu apă. Primarul oraşului Călimăneşti, Ilie Amuzan, a fost şi de data aceasta gazdă perfectă. Inaugurarea a fost precedată de o şedinţă locală festivă, la sala de protocol a Primăriei, la care au participat edilul, consilierii locali, factorii responsabili de realizarea proiectului.  Au fost de faţă preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Buşe, Romulus Bulacu şi Samoil Vâlcu – membri ai BPT ai PD, consilieri judeţeni, stareţul Mănăstirii Cozia, Vartolomeu Androni, directorul SC APAVIL SA Marin Dogaru, ing. Şef. Termoficare CET Govora Ion Cocleţ, inspectori şcolari, reprezentanţi ai mass media. ,,Ne-am întâlnit azi pentru definitivarea alimentării cu apă de la Jiblea Nouă” şi-a început discursul primarul Ilie Amuzan. „Ne întâlnim aici toţi cei responsabili de acest proiect, printre noi se află şi preşedintele CJ, Dumitru Buşe, căruia îi dorim foarte multă sănătate şi ne rugăm să aibă parte de încă un mandat. Ca toate investiţiile mari din Călimăneşti şi în acest caz am beneficiat de relaţia foarte bună cu preşedintele Buşe şi cu CET-ul, care ne-au fost alături atunci când am avut nevoie. O alimentare cu apă face parte din gama lucrărilor ce necesită foarte mult efort, având un impact foarte mare asupra ridicării nivelului vieţii locuitorilor”. Edilul, care s-a remarcat printr-o serie de realizări notabile, recunoscute atât de locuitori, cât şi de cei care poposesc în Călimăneşti şi care uimeşte cu proiectele sale pe cale a prinde viaţă, precum centrul Expoziţional de la Seaca sau staţiunea de vară - iarnă din aceeaşi locaţie, a făcut public faptul că urmează şi alte lucrări. Anul viitor va fi dată în folosinţă reţeaua de alimentare cu gaze.
 Reţeaua de alimentare cu apă deserveşte populaţia de pe străzile: Gheorghe Doja, Popa Şapcă, Ana Ipătescu, Ion Creangă, Câmpului, V.Alecsandri, G. Alexandrescu, Republicii, Oltului, I.L. Caragiale. Investiţia cuprinde următoarele lucrări: racord Dn 150 mm din conducta Brădişor de 1200 mm cu apometru pentru contorizarea consumului de apă; reţea de distribuţie din polietilenă PE80 pentru presiunea de 6 atm, care urmăreşte trama stradală, astfel încât fiecare cetăţean să se poate racorda la ea; reţeaua are diametrul de 90x5,1mm pe o lungime de 4,550 m şi diametrul de 4,3 m pe lungimea de 2.750 m; cămine de vane pentru sectorizarea zonei, în caz de avarii; hidranţi de incendiu subterani. Valoarea totală a investiţiei este de 565.663 RON. Această lucrare vine în continuarea lucrării de înfiinţare reţea de gaze naturale, executată deja în această zonă şi prefaţează viitoarea lucrare ce se va realiza începând din anul 2007 prin fonduri conform OG 7/2006 în valoare de 3.400.000 RON şi anume reţea de canalizare menajeră şi staţie de epurare.  Pentru cei aproape 1000 de locuitori ai cartierului Jiblea Nouă este rezolvată problema alimentării cu apă potabilă şi epurarea apelor menajere, scăzând astfel riscul de îmbolnăvire al populaţiei, va creşte confortul locuitorilor aşa cum dealtfel a promis acum doi ani, în campania electorală, primarul Ilie Amuzan.
 Cuvinte de apreciere a avut şi stareţul Mănăstirii Cozia, Vartolomeu Androni: ,,Viaţa vine din apă, ceea ce aţi realizat aici a fost cu ajutorul lui Dumnezeu, care v-a călăuzit paşii. Aceasta este una din realizările care explică pentru ce aţi fost aleşi în fruntea comunităţii şi pentru ce veţi fi din nou aleşi, pentru că, pentru a continua lucrurile bune începute, este nevoie de mai mult de un mandat. Nivelul de viaţă al locuitorilor se apropie încet de cel al UE, UE ne impune să trăim bine, integrarea europeană ne va aduce mult bine”. Întâlnirea de la Primărie s-a încheiat cu un minunat concert de colinde, susţinut de 4 studenţi ai facultăţii de Teologie de la Sibiu.

Oamenii vor fi anunţaţi de CET când pot bea apă de la robinet

Recepţia lucrării s-a făcut joi după-amiază, aceasta fiind urmată de o perioadă de 72 de ore de probă a instalaţiei. Urmează ca angajaţii CET Govora să anunţe oamenii când vor putea bea apă de la robinet. „296 de contracte au fost deja semnate cu CET-ul, iar 80% dintre localnici au deja apometre. Sperăm ca, până anul viitor să avem peste 320 de contracte. Noi avem obligaţia să contorizăm toate branşamentele. La sfârşitul anului 2008 va fi finalizată şi canalizarea, şi staţia de epurare, cele două obiective fiind în valoare de un milion, un milion cinci sute de euro. S-au alocat deja 1,4 miliarde de lei, iar la sfârşitul anului 2008 localnicii vor beneficia atât de canalizare, cât şi de staţia de epurare. Proiectul prevedea ca în trei ani investiţia să fie realizată.” – a spus Ion Cocleţ, inginer şef termoficare la CET Govora.   (T.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe