De Sărbători, vâlcenii s-au duelatÔǪ în pistoale

joi, 28 decembrie 2006

Un Texas în devenire

De Sărbători, vâlcenii s-au duelat… în pistoale

Sărbătorile de iarnă din acest an, au fost mai mult ca niciodată sub imperiul violenţei şi ameninţărilor. Nu a celei intrafamiliare datorat consumului excesiv de alcool, unde soţul sau soţia folosesc făcăleţul sau cratiţa pe post de armă albă. Vâlcenii au depăşit stadiul blândeţii şi mulţi dintre cei plecaţi dincolo şi-au cumpărat arme, au obţinut chiar şi permise pentru ele, iar la primul ins pe care i s-a pus pata, fie că este la discotecă, în bar sau în trafic, scoate pistolul şi ameninţă. Poliţiştii spun că este vorba de lipsa bunului simţ din partea celor care folosesc pistoalele, acest lucru neputând fi verificat în momentul obţineri permiselor de port armă.
Unul dintre conflictele de acest gen s-a petrecut în plin centrul municipiului Râmnicu Vâlcea în noaptea de 22/23 decembrie, în jurul orei 3,40. În apropierea magazinului Moll, pe strada Calea lui Traian, Florin Barbu din municipiu, se afla la volanul maşinii personale, moment în care a fost oprit de un alt “amic”, Bogdan Moraru conducătorul unui Mercedes. Pentru că Florin avea să-i restituie o datorie de 300 de euro,  şoferul Mercedes-ului l-a lovit cu pumnii după care a scos pistolulul, ameninţându-l cu moartea. Pistolul era unul cu gaze lacrimogene şi bile din cauciuc, calibrul 9 mm., pentru care “răzvrătitul” deţinea permis. A fost sancţionat.
Tot în aceeaşi noapte, la discoteca din Orleşti, unde se aflau în jur de 300 de tineri, agenţii de pază au găsit asupra vâlceanul George I. (19 ani) un pistol cu cartuşe iritant lacrimogene şi bile din metal. Arma a fost ridicată de poliţiştii de la Serviciul Arme explozibil, iar “texanul” a fost sancţionat contravenţional.
Într-un bar din zona Lenin Sud, în jurul orei 23,30, consumatorii care se aflau în seara de 24/24 decembrie, au trecut şi ei prin clipe de coşmar. Unui client zurbagiu, Nicolae Scărlătescu (37 ani) i s-a pus pata pe un tânăr, Daniel Marcu şi pe prietena acestuia Daniela Ciutescu. Aşa că a scos pistolul, marca M.E. 38 Compact, calibrul 9 mm şi a început să ameninţe. Pentru a-l potoli pe “pistolar”a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor. Arma i-a fost ridicată, urmând să se facă cercetări dacă era sau nu deţinută legal.
Despre numărul mare de tineri care poartă pistoale şi evenimentele din acest an, cms. şef Florian Marin, adj. şefului IPJ Vâlcea, ne-a declarat: “Nu pot spune că folosirea pistoalelor este un fenomen. A fost, surprinzător,  un număr mult mai mare de persoane care au folosit pistoalele şi asta pe fondul consumului de alcool. Vreau să vă spun că permisele le-au obţinut legal. Un singur lucru nu pot să verifice oamenii noştri la eliberarea permiselor. Bunul simţ! Folosirea lor în orice împrejurare înseamnă că aceşti indivizi din punct de vedere moral nu merită să deţină aceste arme. În fiecare caz se va merge până acolo încât se va suspenda dreptul de deţinere şi se vor lua şi altfel de măsuri"” a spus ofiţerul.
Dorel ŢÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe