Un craiovean din MAI a fost omorât de o tânără fără permis

luni, 27 noiembrie 2006

Tragedie pe şoselele vâlcene!

Un craiovean din MAI a fost omorât de o tânără fără permis

Miercuri, în localitatea Orleşti-Vâlcea a avut loc un grav accident rutier în urma căruia şi-a pierdut viaţa Sorin Lakacs (50 ani), din Craiova, angajat ca personal civil în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, la Arhivele Naţionale Craiova. Bărbatul se afla într-un VW Peugeot 206, condus de o tânără fără permis. Din cauza vitezei excesive, a neîndemânării în conducere, juna a izbit violent maşina de un copac, accident în urma căruia pasagerul de pe scaunul din dreapta faţă a decedat, iar tânăra a fost accidentată grav, fiind internată în spital.

Andreea Bunica (21 ani), din Craiova, tânăra aflată la volanul unui Peugeot nu avea permis de coducere. Deşi absolvise şcoala de şoferi picase la examen. Autoturismul în care se afla aparţinea unei societăţi de închirieri din Craiova şi fusese închiriat pe numele lui  Sorin Lukacs (50 ani), tot din... Bănie, angajat al M.A.I., care lucra la Arhivele Naţionale din capitala Olteniei. Maşina fusese închiriată în urmă cu patru zile de fostul angajat al Internelor pentru o perioadă de patru zile, contra sumei de 1,5 milioane lei/zi, dar luni, în ziua accidentului, craioveanul a sunat la sediul societăţi să prelungească cu încă o zi perioada de închiriere. Cererea i-a fost satisfăcută! Cei doi, atât tânăra cât şi bărbatul erau căsătoriţi, fiecare având propria familie, iar în ziua fatidică pentru ei se îndreptau dinspre Craiova către Râmnicu Vâlcea. Un martor ocular, un bărbat care conducea o autoutilitară VW a declarat poliţiştilor că autoturismul condus de femeia l-a depăşit în mare trombă, iar după două-trei minute autoturismul a fost observat izbit de un copac de pe marginea drumului. Surse din Poliţie ne-au spus că zona unde s-a petrecut accidentul este una cu denivelări, şoseaua fiind foarte periculoasă pentru cei care nu cunosc zona. La ora accidentului ploua mărunt, iar carosabilul era umed. Cel mai probabil Andreea Bunică a pierdut contolul volanului, maşina a intrat în derapaj, iar de pe contrasens s-a izbit, cu laterale, de un copac.

Centura de siguranţă ar fi putut fi salvatoare

Martori oculari spun că nici femeia de la volan, nici bărbatul de pe scaunul din dreapta nu purtau centură de siguranţă. Foarte curios lucru airbag-urile nu s-au deschis, explicaţia cea mai plauzibilă fiind aceea că senzorii se află în partea frontală, iar impactul a fost lateral. Oricum, când turometrul s-a oprit, arăta 3.600 de rotaţi, iar maşina se afla în treapta a V-a de viteză. La nici două minute de la producerea tragicului eveniment, prin zonă a trecut o salvarea care transporta bolnavi dializaţi, aceasta a oprit iar tânăra a fost urcată în maşină şi transportată la Spitalul din Drăgăşani. După ce a fost stabilizată, tânăra a fost dusă la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Râmnicu Vâlcea unde este internată cu traumatism de coloană cervicală, traumatism toracic, şoc traumatic şi tulburări neurologice. Până la sosirea maşinii de la Descarcerare, martori oculari l-au scos pe bărbat din maşină, iar personalul medical de pe cea de-a a doua salvare care a venit la faţa locului a constatat decesul pasagerului, nemaiputând face altceva. Andreea Bunica va fi cercetată pentru conducere fără permis de conducere, omor din culpă şi posibil şi pentru distrugerea maşinii închiriate, iar Lukacs ar fi putut fi cercetat pentru încredinţarea autoturismului unei persoane despre care ştia că nu deţine permis de conducere.

Dorel ŢÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe