Şcoala Nr. 5, cea mai “productivă

joi, 9 noiembrie 2006

Şcoala Nr. 5, cea mai „productivă" unitate de învăţământ

Cu un procentaj de peste 95 la sută la „capacitate”, Şcoala generală nr. 5 din Râmnic se poate mândri că este una dintre cele mai „productive" unităţi şcolare din Vâlcea. De remarcat că elevii unei singure clase au trecut cu medii „peste 9" de examenul de capacitate, fapt ce denotă o bună pregătire a lor, dar şi a profesorilor. „La finele anului şcolar anterior, a venit la şcoală mama unei fetiţe care a obţinut cea mai mare notă de adminitere, fără vreo oră de meditaţie. A mulţumit tuturor profesorilor pentru faptul că au avut grijă de fiica sa", ne spune prof. Ion Dobre, directorul şcolii.

Laboratorul de gastronomie, unic în Râmnic

Performanţele elevilor se datorează mai  multor factori, în primul rând fiind vorba de încadrarea cu profesori titulari (majoritatea având gradul I), deci cadre didactice cu o bună pregătire profesională, cadre care îşi respectă meseria şi sunt apropiate de elevii pe care-i îndrumă. În al doilea rând, baza materială a Şcolii nr. 5 este una extrem de dezvoltată, care oferă un spaţiu larg pentru derularea activităţii şcolare. „Avem 23 de săli de clasă şi trei laboratoare funcţionale, de biologie, chimie şi fizică. Biblioteca şi sala de lectură cu depozit de cărţi ajută foarte mult în procesul educativ, ca şi cabinetele de logopedie, consiliere şi medical. Ne putem mândri cu sala de gastronomie, destinată modulului de educaţie tehnologică, unică în Râmnic, dar şi cu o sală de sport şi două terenuri în aer liber", mai spune directorul Dobre.

În această perioadă, Şcoala generală nr. 5 se află în reabilitare, pe seama a 1,5 miliarde lei vechi primiţi de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, dar şi de la Primăria Râmnicului. În scurt timp, majoritatea sălilor de clasă vor arăta foarte bine, spre bucuria elevilor, dar şi a părinţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe