Revoluţie la ACVARIM

joi, 16 noiembrie 2006

Revoluţie la ACVARIM

Salariaţii s-au săturat de dictatură

Aşa cum bănuiam directorul de la ACVARIM, cunoscutul Sorin Zamfirescu nu a transmis subalternilor adresele de la  Oficiul de Plăţi şi Contracte Phare. Vorbim de subalterni care se ocupă de programul ISPA de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă a Râmnicului, de serviciu PIU. Managerul apei potabile vândut la preţ de apă minerală nu a adus la cunoştinţă nici consilierilor locali situaţia în care se află acum societatea sa. Cheltuieşte banii de la populaţie, a jonglat cu fondurile IID, nu a întreprins acţiuni judiciare menite a recupera daunele de miliarde plătite de societate fostei conduceri şi dă declaraţii halucinante presei despre salariaţii din ACVARIM. Prezentăm o scrisoare primită de la aceşti salariaţi în cursul zilei de marţi, 14 noiembrie.

Nesimţire fără limite

„Stimată Redacţie,
În săptămânalul Impact Real din 13-19 noiembrie 2006, domnul Sorin Zamfirescu- director ACVARIM, a făcut afirmaţia că problema privind utilizarea contului IID „ nu este Ghibirdic, ci nişte canalii de aici din ACVARIM care au rămas aici de pe vremea fostei conduceri.” Dorim ca domnul Sorin Zamfirescu să precizeze dacă toţi salariaţii pe care i-a găsit în societate la numirea dumnealui se încadrează în acest apelativ CANALII. În caz contrar îl rugăm să prezinte scuzele cuvenite salariaţilor şi să dea numele acelor Canalii. Este nedrept ca locuitorii municipiului să creadă că aici, la ACVARIM, îşi desfăşoară activitatea nişte canalii. Din respect pentru cetăţeni şi pentru salariaţii ACVARIM, de pe vremea vechilor conduceri, dorim să îşi asume răspunderea şi să precizeze cine sunt aceste Canalii. La venirea dumnealui în societate, aici erau angajaţi 256 salariaţi. TOŢI suntem nişte Canalii ? În prezent suntem aproximativ 330 salariaţi. Să înţelegem că cei angajaţi după 01 februarie 2005 nu se încadrează în categoria „ CANALII”? Vă rugăm publicaţi, dacă este posibil în ziarul dumneavoastră aceste nelămuriri ale unor salariaţi care efectiv îşi văd de treabă şi doresc din suflet ca activitatea să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.”

Un management deplorabil

Consilierii din AGA i-au acceptat un contract de manager extrem de avantajos fostului edil al Râmnicului. Zamfirescu este pasibil de a încasa 12 salarii drept primă la sfârşitul anului deşi are pierderi de peste 30 la sută. Iar aceste pierderi ar fi şi mai mari dacă asociaţiile de proprietari din municipiu nu ar fi furate lună de lună la facturi. ACVARIM nu ţine seama de consumul arătat de apometrele din apartament. Ciudat este că pierderile la apă caldă sunt mult mai mici, în unele cazuri deloc. Asta e dovada că apometrele indică consumul corect şi că cei de la CET facturează consumul corect şi nu jecmănesc populaţia. Conducerea CET a fost clar dezavantajată de încăpăţânarea directorului de la ACVARIM. Acesta ştie bine că vinde apă brută, adică apă rece pentru apă caldă CET-ului. Care o transportă pe reţelele proprii interioare suportând eventualele pierderi din distribuţie. În mod normal ACVARIM trebuia să facă un discount către CET pentru că nu suportă aceste pierderi. Nu s-a întâmplat aşa. Mai mult satrapul apei chioare presează plata facturilor, chiar anticipat, de la CET neplătind apa cumpărată de la APAVIL şi punând conducerea acesteia în situaţia de a face lobby pentru a-şi recupera banii. În fapt am putea plăti apa la preţ mai mic dacă la ACARIM ar fi un director corect, cinstit, care este interesat de Râmnic şi nu de a umple buzunarele prietenilor să şi de a încasa lefuri şi prime exagerate. Sperăm ca primarul Mircia Gutău să nu-l mai ţină în braţe şi să-l demită pentru faptul că banii strânşi de la populaţie pentru fondul de dezvoltare au fost deturnaţi, pentru că DNA a început o anchetă, pentru că europenii s-ar putea să nu mai dea bani pentru refacerea alimentării, pentru că ACVARIM a plătit peste 3 miliarde daune fără a demara un proces de recuperare a acestora de la vinovaţi.

Traian GUMINSKI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe