|sâmbătă, octombrie 1, 2022
  • Follow Us!

Maşini de lux furate, găsite… armonică 

Pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti!

Maşini de lux furate, găsite… armonică

Duminică, din două localităţi din judeţul Vâlcea au dispărut două maşini de lux. Din satul Negruleşti, comuna Bărbăteşti, de la patronul unei societăţi comerciale a dispărut un Audi A 6, care a fost găsit abandonat în localitatea sibiană Copşa Mică, iar tot duminică, din faţa Hotelului Central, din Băile Olăneşti a dispărut un VW Pasat, care a fost găsit avariat pe o stradă din Râmnicu Vâlcea.
Ziua de duminică a fost una cu ghinion pentru doi proprietari de maşini… bune. Octavian Tudora, din satul Negruleşti, comuna Bărbăteşti este proprietarul unei societăţi cu sediul în comuna Stoileşti, care are ca obiect de activitate montarea stâlpilor de energie electrică. În jurul orei 10, omul a observat că din curte i-a dispărut maşina proprietate personală, un Audi A 6. Pe Octavian Tudora l-am contactat telefonic ieri şi ne-a spus: “Cu o zi înainte făcusem peste 1.200 de kilometri cu maşina, iar sâmbătă era parcată în curtea casei, eu locuind într-o încăpere, cum se zice mai în fundul gospodăriei. În jurul orei nouă şi ceva am sesizat că nu mai este autoturismul în curte, dar am crezut pe moment că l-a luat soţia şi a mers cu un nepot să cumpere varză. Când am luat legătura su soţia am aflat că de fapt maşina fusese furată, dar cheile erau deja pe masă, în casă. Atunci am sunat şi am anunţat Poliţia. Pentru că aveam o defecţiune la bord, în sensul că mereu îmi arătra că rezervorul era gol, am trecut pe la toate benzinăriile din zonă şi aşa am văzut pe camerele de luat vederi că un tânăr, de 17 ani, care a coborât din maşina mea şi a alimentat cu trei litri de motorină, pentru că în realitate rezervorul era plin. Dacă poliţiştii vor confirmă că acela este hoţul, vă spun că acesta este un client mai vechi din sat, care a mai furat şi de la alţi cetăţeni, iar mie mi-a furat o geantă cu acte foarte importante. Aproape că la Judecătorie m-am rugat de judecător să nu-l condamne, crezând că aşa a învăţat ceva şi se va linişti”, ne-a spus Octavian Tudora.  În urmă cu câteva luni bărbatului îi dispăruseră, de acasă, cheile de la autoturism. Tânărul suspectat este, deocamdată, dat dispărut, iar de îndată ce va fi găsit, poliţiştii vor face confruntări şi vor stabili cu certitudine dacă el este hoţul. Cert este că maşina a fost descoperită la Copşa Mică-Sibiu, făcută armonică. Proprietarul crede că Audi a fost avariat după ce şoferul l-a lovit de o buturugă. A fost strâmbat capul de bară, a fost îndoită portiera dar are şi alte avarii serioase.
Hoţii au proptit maşina într-un stâlp de iluminat public
Cea de-a doua maşină, un VW Pasat, a fost furată tot duminică din faţa Hotelului “Central” din Băile Olăneşti. Proprietarul autoturismului nu era nimeni altul decât proprietarul hotelului, Gheorghe Ghimiş. Surse din Poliţie ne-au spus că proprietarul lăsase maşina în faţa hotelului, cu motorul pornit şi cheile în contact. Doar câteva minute a lipsit proprietarul care a mers să-şi ia ceva din hotel, iar la întoarcere a observat că maşina se… volatilizase. După aproape o jumătate de oră, maşina a fost găsită făcută armonică de un stâlp de curent electric, de iluminat public, din imediata apropiere a parcului Zăvoi, din Râmnicu Vâlcea, cu roţile-n sus, pe plafon. Şeful serviciului Judiaciar, din IPJ Vâlcea, cms. Valeriu Piron ne-a spus că au fost observaţi doi tineri care au dat bir cu fugiţii. În ambele cazuri, poliţiştii încearcă să dea de urma hoţilor, care după cum se vede nu au gusturi rele în materie de maşini. Până acum hoţii nu au picat în plasa poliţiştilor.

Dorel ŢÎRCOMNICU

Leave a Response