Frâncu şi Ungureanu, război total

joi, 16 noiembrie 2006

S-a spart buboiul în PNL Vâlcea

 

Frâncu şi Ungureanu, război total

Conflictul dintre preşedintele PNL Vâlcea, Emilian Frâncu şi deputatul Petre Ungureanu a intrat într-o nouă fază. După o confruntare dură pentru şefia organizaţiei, pierdută de Ungureanu în toamna anului trecut, a urmat un veritabil război rece între cei doi liberali. Reproşuri scrâşnite pe sub mustăţi, declaraţii ironice din ambele tabere şi o mimare care nu a convins pe nimeni a colegialităţii. Ei bine, în ultimele zile s-a spart buboiul în PNL Vâlcea. Anunţul făcut de Ungureanu cu privire la susţinerea platformei politice a lui Stolojan a dezgropat securea războiului. Acuze reciproce, ameninţări cu procese în instanţă, replici dure – cam aşa s-ar putea caracteriza ceea ce se întâmplă în această perioadă între Frâncu şi Ungureanu.

Ungureanu, alături de Stolojan

În cursul săptămânii trecute, deputatul Petre Ungureanu anunţa că susţine deschis platforma politică a lui Theodor Stolojan. Ulterior, liberalul participă la o emisiune televizată a TV Etalon, în cadrul căreia lansează acuzaţii grave la adresa preşedintelui organizaţiei Vâlcea a PNL, Emilian Frâncu. Printre acestea se numără şi faptul că liderul organizaţiei a impus o manieră dictatorială în conducerea partidului.

Ameninţare cu proces

Luni dimineaţa, în cadrul unei conferinţe de presă, Emilian Frâncu s-a referit pe larg la colegul său de partid, ameninţându-l chiar că îl paşte un proces penal, imediat după ce acesta îşi va pierde imunitatea parlamentară. Printre altele, Frâncu îl acuză pe Ungureanu că îşi doreşte atât de mult preşedinţia organizaţiei, încât ar face orice pentru a obţine acest lucru. „Ungureanu ar putea fi exclus din PNL pentru declaraţiile din emisiune, în care a atacat partidul. Nu voi cere însă excluderea sa, pentru că nu acesta este scopul. În schimb, el a cerut excluderea mea. Aşa se întâmplă însă; unii vor să fie preşedinţi de asociaţii de locatari, alţii de cluburi de fotbal, iar alţii de partide. Bebe Ungureanu vrea să ne dezbine şi foloseşte metode imorale. A dat telefoane unor primari şi i-a întrebat dacă ar vrea să se înceapă dialogul cu Stolojan, pentru revenirea acestuia în partid. Normal, unii au răspuns afirmativ, însă Bebe a folosit acest răspuns ca pe o aprobare a platformei lui Stolojan. Marea mârşăvie e că atunci când omul răspunde DA, Bebe Ungureanu îl trece pe lista cu susţinători. (...) Lui Bebe îi este uşor să susţină platforma pentru că a migrat pe la tot felul de partide, pentru a le distruge din interior. Când l-am adus în PNL, toată lumea mi-a spus: Îl bagi pe dracu’ în casă. Face aceleaşi greşeli ca şi acum un an, când şi-a condus echipa spre dezastru”, a declarat Frâncu. Acesta a mai spus că nu doreşte să-şi dea demisia, considerând că a făcut destule lucruri bune pentru partid. „E vina mea că am acceptat în partid tot felul de migratori, care şi-au depus ouăle, din care au ieşit monştri”, a mai spus Emilian Frâncu.

Imediat după terminarea conferinţei de presă a lui Emilian Frâncu, în sală şi-a făcut apariţia Petre Ungureanu, care până atunci aşteptase cuminte să-i vină rândul. Ce a urmat, e lesne de înţeles. Vă prezentăm în continuare fragmente din declaraţiile făcute de deputatul liberal.

Petre Ungureanu despre relaţia cu Emilian Frâncu: „Nu e vina mea sau a lui Frâncu că s-a ajuns până aici, ci a statutului aberant. Alegerile de anul trecut au împărţit partidul în două, în toate organizaţiile. Am încercat să mă integrez în echipă, dar n-a mers. Când am văzut că Frâncu nu reuşeşte să-şi înfrângă dorinţa de răzbunare, am renunţat”. Petre Ungureanu despre cei care îl susţin: „Sunt câteva persoane de marcă din partid care mă susţin. Una dintre acestea este Sorin Zamfirescu; cei mai mulţi rămân anonimi. Apucăturile de logofăt ale domnului Frâncu le poate crea probleme. Sunt 3-4 consilieri judeţeni, 7-8 primari, 8-10 preşedinţi de organizaţii, câţiva directori. Sunt membri de partid care m-au sunat să mă roage să-l opresc pe Frâncu din tentativele sale de instaurare a unei dictaturi la nivelul conducerii organizaţiei. Unii mi-au spus că nu credeau că va veni acest moment, să se deschidă sezonul la înjurături. Nu aceasta este însă dorinţa mea. Am vrut să demisionez din Parlament”: „La un moment dat, am vrut să demisionez din Parlament, împreună cu alţi doi-trei colegi avocaţi. Am avut o senzaţie ciudată atunci când am văzut ce a ieşit din legea privind Autoritatea Naţională pentru Integritate. Mi-a fost ruşine să demisionez pentru că am o obligaţie morală faţă de cei care m-au ales”.

Pesedişti în PNL: „Deunăzi, Frâncu se lăuda că-i aduce în partid pe Costi Rădulescu şi pe Ion Cîlea. Eu cred că locul domnului Cîlea este la PSD. Oricum, Frâncu a promovat la greu PSD prin televiziunea sa”.

Planuri de atac: „La Delegaţia Permanentă de peste două săptămâni va fi introdusă pe ordinea de zi propunerea mea ca domnul Frâncu să împartă delegaţilor chestionarul pentru adeziunea la platforma domnului Stolojan, pentru a vedea câţi dintre membrii de partid vor fi de acord să o semneze. Sunt convins că Frâncu nu va fi de acord. În al doilea rând, voi cere demisia sa de onoare. Nu cred însă că o va face”.

• Octavian HERŢA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe