DNA a început scotocirea ACVARIM-ului

luni, 13 noiembrie 2006

O veste bună pentru Râmnic:

DNA a început scotocirea ACVARIM-ului

Ceea ce anticipam nu cu mult timp în urmă s-a întâmplat. Procurorii DNA au sesizat neregulile de la ACVARIM şi au declanşat o anchetă. Prin adresa nr. 405/VIII/2006 înregistrată la primăria Râmnicului cu nr. 34118 din 31.10.2006 Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat de urgenţă fotocopii certificate de pe mai multe documente. În fapt procurorii cercetează modul de constituire şi utilizare a Fondului IID, rapoartele comisie de cenzori, declaraţiile semestriale reflectând impozitele constituite şi retragerile efectuate din fondul de întreţinere, înlocuire şi dezvoltare al ACVARIM fond constituit şi utilizat  ca urmare a derulării proiectului Măsura ISPA nr. 2004/RO/16/P/PE/002 cu titlul „ Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare şi a staţiei de tratare a apelor reziduale din Râmnicu Vâlcea.

Gigi Matei a avut dreptate

Noi am sesizat de mai multe ori, şi cititorii noştri ştiu acest lucru, că actuala conducer  a ACVARIM a permis risipirea unor sume importante, peste 4 miliarde de lei , din acest fond. Banii strânşi de la râmniceni pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă au fost deturnaţi. Plătiţi drept daune unor persoane care au câştigat procese împotriva ACVATIM. Gigi Matei este unul dintre consilierii locali care l-au acuzat public pe fostul edil ţărănist Sorin Zamfirescu, pus de Mircia Gutău director la ACVARIM, că a gestionat neglijent aceste fonduri şi că Râmnicul poate pierde o finanţare externă importantă din cauza acestui lucru. Dealtfel concomitent cu ancheta DNA  şi conducerea Oficiului de Plăţi şi Contracte PHARE s-a interesat la Consiliul Local şi la conducerea ACVARIM  despre „ iregularităţiile în administrarea fondului de întreţinere, înlocuire dezvoltare”.

O hoţie mascată de acte

Societatea care ne distribuie apa la preţ de trei ori mai mare decât o cumpără jecmăneşte de câteva luni bune râmnicenii care plătesc facturi exagerate. Este o măsură disperată a unui manager care crede că astfel va acoperi „ gaura” din acest fond. O gaură care trebuia să nu se producă dacă nu ar fi fost vorba de o neglijenţă crasă a celor din CA şi AGA din ACVARIM care l-au scăpat de sub control pe acest director autocrat. Zamfirescu nu a întreprins nici o acţiune judiciară de recuperare a banilor pe care ACVARIM a trebuit să-i plătească drept daune fostei conduceri a societăţii. Încă o iresponsabilitate. Iar noi plătim bani care se cheltuiesc în alte scopuri decât cele pentru care sunt strânşi. Extrem de grav. Fostul edil al Râmnicului a încercat să se disculpe în ziarul al cărui director onorific este încă înainte ca noi să scriem, „ anticipând” joia trecută că-l vom ataca. Noi nu atacăm pe nimeni domnule Zamfirescu. Noi cerem doar un manager transparent şi corect la ACVATRIM, Sperăm ca cei de la DNA şi OPCP să nu se lase amăgiţi de nişte explicaţii aiuristice. Mai sperăm ca fiecare râmnicean să plătească exact apa pe acre o consumă şi să dispară aceste „ pierderi” inventate care au ajuns la un nivel acceptabil. Vom reveni în ediţia viitoare cu informaţii care arată că actuala conducere ACVARIM prejudiciază şi CET-ul încercând să ne jecmănească indirect prin această importantă firmă care ne livrează apă caldă şi căldură şi care a fost obligată să suporte pierderile ACVATIM de două ori. Noroc că CET ne pune să plătim doar ce consumăm. Dacă aici ar fi director Zamfirescu  nu ne-ar ajunge un salariu pentru apa caldă facturată.

Traian GUMINSKI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe