Cine şi de ce se teme de noul secretar general al AJF Vâlcea?

luni, 27 noiembrie 2006

Cine şi de ce se teme de noul secretar general al AJF Vâlcea?

 

În urmă cu câţiva ani, când criticam gafele făcute de unul dintre secretarii AJF Vâlcea, respectivul a găsit de cuviinţă să se apere lansând zvonul tâmpit cum că doream să-i iau locul. Spunea în stânga şi-n dreapta că eu, Florin Mănoiu, mă leg de viaţa lui pentru ca preşedintele AJF să-l schimbe şi eu să fiu cel instalat într-un astfel de post, lipsit de atractivitate din punct de vedere financiar. A trecut timpul şi ideea dispăruse din „actualitate“. Au venit alegerile pentru şefia AJF Vâlcea din februarie 2006. Dintre cei şase candidaţi, prietenul meu Sandu Şocu a venit primul şi mi-a spus: „dacă ies preşedinte vreau să te iau secretar la AJF Vâlcea!“... Apoi Mitică Cumpănaşu a afirmat acelaşi lucru! Dumitru Lovin a promis: „Eu te pun secretar, dar nu acum, ca să nu afle Boharu şi să mi-l fac duşman, dar din vară am nevoie de tine la AJF!“ iar Mihai Persu, în aceeaşi idee a spus în redacţia publicaţiei ARENA, de faţă cu toţi colegii mei, că „Pe Mangalagiu îl vreau secretar, dar el e implicat la CSM. Dacă îi dă un post acolo, atunci pe tine te iau secretar!“ Toate aceste promisiuni m-au surprins pentru că nimănui nu i-am spus vreodată că aş vrea să renunţ la meseria de ziarist pentru o funcţie în cadrul AJF-ului. De ce, în schimb, toate aceste promisiuni? Simplu: unii dintre ei sperau că în acest fel o să-i „cocoloşesc“ şi nu o să-i critic în ziar, ba chiar sperau că o să le fac campanie electorală! Alţii, într-adevăr, aveau nevoie de experienţa acumulată în cei peste zece ani în care m-am ocupat ca ziarist, şi nu numai, doar de fotbalul judeţean. Eu, în schimb, ştiam că nu voi fi secretar la AJF şi nici nu mi-am dorit acest lucru!

Imediat cum s-a stabilit că în acest an vor fi din nou alegeri la AJF, au început să curgă promisiuni şi scenarii legate de numele meu şi funcţia de secretar general al AJF. Daniel Diaconu mi-a spus că va candida şi că vrea să mă aibă alături de el. Îi mulţumesc public pentru asta. Apoi, printr-o publicaţie de sport, în spatele unor zvonuri tâmpite, s-a lansat ideea că Neacşu candidează şi mă va pune secretar, făcându-se trimitere la un proces ce a avut loc între mine şi actualul şef interimar de la AJF. Zvonul stupid şi complet fals. Grav a fost, însă, faptul că Dumitru Lovin a impus publicarea pe prima pagină din ARENA, sub pseudonimul pe care eu l-am folosit ani buni, Florin Radu. cu care m-am identificat adesea şi în fotbalul judeţean, a unei aberaţii legate de trădare şi scenarii pe care va trebui să le probeze, probabil, într-un viitor proces de calomnie. Tâmpenia respectivă a fost publicată pentru a se crea un „război“ între mine şi Demetrescu, pe motiv că eu vreau să-i iau locul. De fapt, autorul a urmărit asta ca răzbunare după ce a aflat că Daniel nu putea vota pentru acceptarea unei anumite candidaturi ce nu respectă statutul AJF, ştiindu-se clar că Daniel Demetrescu, în ciuda oricăror greşeli omeneşti pe care le-ar face, n-ar încălca regulamentele şi este un tip corect, de mult bun simţ.

Ei bine, în final trebuie să clarific şi poziţia mea faţă de funcţia de secretar al AJF Vâlcea. Afirm cu toată responsabilitatea că nu am cerut nimănui să-mi dea acest post şi nici nu mi l-am dorit aşa cum se vehiculează. Recunosc totodată că mi s-a propus de mai multe ori să lucrez în cadrul AJF Vâlcea şi nu voi refuza, indiferent cine este preşedinte şi indiferent care va fi activitatea sau funcţia mea la AJF, iar motivul este acela că de peste zece ani, ca ziarist şi nu numai, am activat pe segmentul de fotbal judeţean. Nu am luat arbitrii de testicole, nu am bătut jucători, nu am şantajat şi nu am făcut nimic pentru a aduce în sport altceva decât fair-play-ul, corectitudinea şi respectarea regulamentelor, nu am fost suspendat sau sancţionat pentru ceea ce am făcut ca oficial al vreunei echipe de fotbal. Dacă viitorul preşedinte mă propune ca secretar, a refuza să lucrez în structurile AJF ar însemna să le întorc spatele celor cărora le-am dedicat activitatea de ziarist. Iar asta n-o voi face! De aceea, văzând unele reacţii, întreb firesc: cine şi de ce se teme de noul secretar general al AJF Vâlcea?

Remus-Florin MĂNOIU (pentru mulţi, Florin RADU)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe