Agricultorii s-au pus cu “burta pe carteÔÇ£

luni, 6 noiembrie 2006

Agricultorii s-au pus cu „burta pe carte“

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea îşi propune, cu prioritate, să intensifice şi să eficientizeze acţiunile care au ca scop creşterea gradului de ocupare a populaţiei din mediul rural.

     Formarea profesională în mediul rural reprezintă o componentă deosebită, ne dorim ca persoanele care realizează venituri din agricultură să se perfecţioneze continuu pentru a dobândi competenţe profesionale în vederea asocierii şi accesării fondurilor europene. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea organizează în mediul rural programe de formare profesională în următoarele meserii, cu specific agricol: pomicultor, viticultor, horticultor, lucrător în creşterea plantelor, lucrător în creşterea animalelor, floricultor peisagist, administrator bunuri agricole. Până în prezent, la nivelul judeţului Vâlcea, aproximativ 500 persoane au fost înscrise la aceste  programe de formare profesională.

     De asemenea, informăm agenţii economici că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, se pot cofinanţa din bugetul asigurărilor pentru şomaj  programele de formare profesională organizate de către angajatori pentru salariaţii proprii. În scopul prevenirii şomajului şi consolidării locurilor de muncă prin creşterea şi diversificarea competenţelor profesionale ale persoanelor încadrate în muncă, angajatorilor care organizează, în baza planului de formare profesională, programe de formare profesională pentru proprii angajaţi, derulate de furnizori de servicii de pregătire profesională, autorizaţi în condiţiile legii, se acordă, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, o sumă reprezentând 50% din cheltuielile cu serviciile de formare profesională organizate pentru un număr de cel mult 20% din personalul angajat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe