Un bărbat zdrobit în timpul unei hore caută adevărul

joi, 12 octombrie 2006

Suspiciuni de muşamalizare a unui accident rutier

Un bărbat zdrobit în timpul unei hore caută adevărul

Nicolae Ţîrcu, de 42 de ani din comuna Fârtăţeşti nu va uita , până la moarte, ziua de 1 mai a anului 2005. O zi în care invitat fiind la un botez a fost lovit din spate de un autoturism în timp ce juca într-o horă. A căzut instantaneu, şi-a pierdut cunoştinţa, a pierdut 2 litri de sânge. Rudele l-au crezut mort la un moment dat. A trecut prin patru spitale. A avut nevoie de 55 de zile de îngrijiri medicale. A fost operat. Nu mai are unele oase craniului. A devenit handicapat în urma acestui accident şi şi-a pierdut locul de muncă. Şi, ce e mai grav, nu a primit un leu daune şi continuă să-şi caute dreptate prin tribunale. Omul a declanşat o proprie anchetă încercând să-şi găsească dreptatea. A plecat de acasă pentru a dezlega urmele a fel de fel de mistere. Poliţişti, medici, procurori, ziarişti par a fi toţi înţeleşi pentru a-l nenoroci definitiv pe acest om. Autorul accidentului e liber, nu i s-a reţinut permisul, nu a fost sancţionat, l-a minţit pe accidentat că-l va ajuta. Nu ia dat nici o cană cu apă. Am încercat şi vom încerca să intervenim pentru a se face lumină în acest caz în care şi noi am fost într-un fel implicaţi fără să ne dăm seama.

Cine şi de ce intoxică presa

Accidentul de care vorbim a avut loc în 2005. În luna mai. La începutul anului 2006, în mai multe ziare locale printre care şi al nostru au apărut scurte ştiri despre acest accident, despre dosar, şi…despre faptul că victima era intoxicată cu alcool când a ajuns la spital după accident. Ori Nicolae Ţîrcu susţine că nu băuse nimic în acea zi. Dealtfel nici nu aveau cum să i se facă analize unui om aflat aproape în comă. Victima crede că aceste materiale sunt folosite de vinovat în instanţă şi pe bună dreptate nu înţelege de ce au apărut în presă la multe luni după ce a avut loc accidentul. Cel care l-a accidentat se numeşte Ştefan Jega, este din comuna Bulzeşti, satul Seculeşti judeţul Dolj. Accidentul a avut loc la ora 21 cu autoturismul DJ-04-BDB pe DN 65 C. Victima şi o parte din martori susţin că autoturismul a trecut pe contrasens în momentul impactului. Acum, la multe luni după eveniment reconstituirea pare a muta locul accidentului pe direcţia de mers a autoturismului. „ Au schimbat locul. L-au mutat cu peste 40 de cm. Sunt sigur că încearcă să-şi acopere urmele pentru a reuşi să scape, să nu-mi plătească pensia şi daune. Cred că ajuns şi la o doamnă doctor din Vâlcea. Iniţial cei din Drăgăşani au spus că trebuie să fiu pensionat cu invaliditate de gr. II iar aici mi-au schimbat în gradul III pentru a avea drept de muncă. Iar eu am fost aproape mort. Nu mai am oase în cap. E ţigan, are bani şi probabil ştie pe unde să umble” ne spune supărat Nicolae Ţârcu.

Unele date suspecte

Victima ne-a vizitat în redacţie şi ne-a prezentat mai multe documente. „ Iniţial cel care m-a lovit a venit la mine şi a spus că vrea să ne împăcăm şi că-mi va plăti daune. Încerca să mă convingă să nu depun plângere în termenul legal. Uitaţi la procuratură la Bălceşti am depus plângerea în iunie, cineva a modificat originalul şi în dosar apare un număr de înregistrare din iulie. La reconstituirea accidentului s-au făcut toate încercările peentru denaturarea adevărului. Şi ce e mai grav în prima instanţă au fost aduşi doar martorii poliţiei. Eu am propus martori şi nu mi-au fost acceptaţi. Există zeci de oameni care au văzut unde a avut loc accidentul Există oameni care ştiu că nu am băut deloc. Şi există martori care ştiu că şeful de post din Fârtăţeşti, domnul Constantin Vătăşoiu, a dispus ca autoturismul care m-a lovit să fie dus în noaptea care a urmat accidentului la un mecanic auto din localitate. Se încearcă muşamalizarea acestui caz şi eu simt că sunt prea mic. Că nu mă pot lupta cu toţi aceşti oameni. De aceea am apelat la sprijinul vostru. Ştiu că şi pe voi v-a minţit cineva şi vreau să aflu cine şi de ce.„După analizarea documentelor şi după ce am vorbit cu unii martori avem şi noi senzaţia că ceva nu este în regulă în acest caz. Nu credem că autorul unui accident rutier de o asemenea gravitate poate scăpa nesancţionat iar un om a cărui sănătate a fost grav prejudiciată nu poate obţine daune. Vom urmări procesul care s-a mutat la Tribunalul Vâlcea unde miercurea viitoare are loc un nou termen şi am demarat o investigaţie jurnalistică pentru a descoperi unele amănunte care ar putea lămuri instanţa. Vom reveni cu amănunte.

Traian Guminski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe