Telegrafice biografice

duminică, 15 octombrie 2006

Telegrafice biografice

 

Dumitru Buşe. Cartezian, balerin pe eşicherul politic, conservator din necesitate, interesul poartă fesul (interesul poate fi: personal şi colectiv), a învăţat prea repede limbajul halucinant al politicienilor, care vorbesc mult şi spun ceva mai mult decât nimic, isteţime sclipitoare, mentalitate occidentală, familist prin excelenţă (după propriile spuse). Om de afaceri. Liberal prin definiţie.

Aurel Vlădoiu. Visător, un naiv pe scena politică, are sacul plin de bune intenţii, diplomat excelent, bun organizator, are prieteni puţini dar buni, duşmani cu duiumul dar mediocri, înconjurat de impostori de toate genurile, foarte bun familist, încă nu a reuşit să se debaraseze de limbajul de lemn specific perioadei de dinainte de 1989, nu-şi neagă trecutul. Om de acţiune. Un comunist căruia i se potriveşte ca o mănuşă sistemul capitalist. Social-democrat din întâmplare.

Bogdan Pistol. Insistent, enervant de insistent, dornic de a urca în ierarhii cu orice preţ, nu vrea să parcurgă treaptă cu treaptă, ci doreşte să zboare direct în vârf, există riscul să eşueze, infatuat pe alocuri, prea încrezător în ceea ce cunoaşte, inteligenţă medie, maleabil, din când în când pupincurist cu toate tipurile de şefi şi şefuleţi, căsătorit, alergător după trofee de toate tipurile, nu suportă înfrângerile, nu-şi cerne prietenii şi cunoştinţele, a deprins prea devreme metehnele politicienilor maturi. Băiat de treabă. Are toate atuurile să devină un politician mioritic de toată isprava.

 

Dumitru Persu. Cameleon, întotdeauna şi-a urmărit numai propriile interese, inteligenţă negativă, omul din umbră, nu-şi asumă responsabilităţi majore, îşi alege prietenii conform propriilor vicii, bancher ratat, comunist mediocru, pesedist savant, veşnic sforer, dacă eşti şeful lui trebuie să ai un ochi vigilent la spate, se crede veşnic superior şefilor indiferent care este realitatea, demagog, nu are scrupule, în interiorul partidului promovează nulităţile pentru a le manipula ulterior, a decimat moral un partid. Moşier în Măldăreşti, boier în Râmnic. În istoria scrisă a partidelor politice din Vâlcea va rămâne: omul de încredere al preşedinţilor trădaţi pe doi arginţi.

Tiberiu Pîrnău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe