Oltchim nu are rival în campionat

joi, 26 octombrie 2006

Oltchim nu are rival în campionat

 

Altădată una dintre protagonistele campionatului intern, Rapid Bucureşti a fost duminica trecută în Sala „Traian” doar o umbră a echipei care se bătea pentru titlul naţional în urmă cu câteva sezoane. Cu jucătoare de valoare îndoielnică, giuleştencele nu mai au acum decât obiectivul de a se salva de la retrogradare. În faţa Oltchim-ului, bucureştencele, având-o pe Alina Dobrin în prim-plan, au contat doar preţ de 10 minute. Au condus atunci cu 2-1 şi 4-3, dar totul s-a terminat când vâlcencele au apăsat puţin pe acceleraţie şi au înscris de cinci ori consecutiv, ducând scorul la 8-4. De aici, Ionela Gâlcă şi colegele sale au făcut spectacol, iar la pauză Oltchim-ul conducea cu 15-8. În repriza secundă, Rapidul s-a lovit de-o apărare vâlceană tot mai agresivă, aşa că nu au mai înscris decât de cinci ori, iar meciul s-a încheiat cu 31-13 pentru gruparea noastră. Au marcat pentru Oltchim: Ionela Gâlcă (13 goluri), Adriana Nechita (4), Adina Meiroşu (4), Ramona Maier (3), Valentina Ardean (2), Steluţa Luca (2), Mihaela Tivadar (1), Valeria Beşe (1) şi Narcisa Lecuşanu (1).

 

Ionela Gâlcă putea învinge singură Rapidul

 

Cea mai bună marcatoare a echipei vâlcene a fost iarăşi pivotul Ionela Gâlcă, care-a izbutit să puncteze de data aceasta de 13 ori. Practic, cât întreaga formaţie bucureşteană în total. Graţie acestor reuşite, Gâlcă are 81 de goluri în total (o medie de câte 9 pe meci) şi se află acum la doar trei lungimi în spatele liderei din topul golgheterelor Ligii Naţionale, Daniela Crap (HC Zalău), care a punctat de 84 de ori. Tot 81 de reuşite are şi Mihaela Senocico-Ani („U” Cluj-Napoca). „Îmi pare rău că Ionela Gâlcă n-a reuşit să înscrie mai multe goluri, pentru că aveam posibilitatea să mai trecem astfel la un alt capitol pe primul loc, la golghetere. Deşi nu ne-am făcut un obiectiv anume din treaba asta, ar da bine la imagine”, a spus Tadici la final, justificând goana după productivitate a pivotului vâlcean.

302 goluri în 9 etape După desfăşurarea primelor nouă runde din actualul sezon al Ligii Naţionale de handbal feminin, fetele de la Oltchim Rm. Vâlcea deţin recordul absolut în privinţa golurilor marcate. Elevele lui Gheorghe Tadici au punctat de 302 ori, aşadar o medie de peste 33 de goluri pe meci, ceea ce spune multe despre forţa ofensivă a vâlcencelor.

 

Ratările l-au exasperat pe Tadici

 

La finele întâlnirii cu Rapid, antrenorul Gheorghe Tadici a avut iarăşi câteva nemulţumiri la adresa elevelor sale. „A fost un meci în care jucătoarele Oltchim-ului s-au străduit şi-au încercat să facă un joc foarte bun. Din păcate, din punctul meu de vedere, nu toate dintre ele au şi reuşit asta. Supărarea mea nu vine din diferenţa de scor, ci vine de la calitatea jocului. Nu sunt mulţumit de jocul colectiv din atac şi nici de modul în care handbalistele au ales să rezolve situaţiile de finalizare iscate. Avem încă un joc prea individualist. Mă supără numărul mare de ratări, care, în condiţiile în care am întâlni o echipă puternică în cupele europene, ar putea să ne coste. Acolo, fiecare gol este foarte important, poate să te ducă sus, sau poate să te îngroape”, a spus Tadici.

Altfel, tehnicianul principal al Oltchim-ului a afirmat că multe dintre lacunele pe care le-a observat acum în jocul echipei se vor remedia când şi Roxana Gatzel va avea drept de joc: „Aştept mult mai mult de la Ardean, aştept mai mult de la Lecuşanu, chiar şi de la Luca, dar în orice caz aştept mai mult de la Tivadar şi Cherăscu. Sunt cei doi centri ai echipei, care trebuie să fie, dacă vreţi asta, precum doi antrenori secunzi în teren. Eu vorbesc cu ele, dar dacă în teren nu pot să cârmească echipa şi să rezolve acţiunea tactică cerută înseamnă că e o problemă. Sigur că se vor rezolve multe probleme în momentul în care va reveni Roxana Gatzel, care se ştie e suspendată şase luni de zile până la jumătatea lunii decembrie. Am mai spus-o şi altădată, eu cred că atunci când Gatzel va reveni vom avea un plus şi o creştere a jocului, a ritmului de joc, a vitezei, dar mai ales un ascendent din punct de vedere tactic”.

 

Univ. Timişoara – Oltchim Rm. Vâlcea

Doar un meci de antrenament

 

În ultimul joc pe care-l vor disputa înainte de întreruperea Ligii Naţionale, elevele lui Gheorghe Tadici şi Popa Seviştean se vor deplasa joi, 26 octombrie, la Timişoara, unde vor da piept cu echipa locală Universitatea. Aşadar o grupare nou-promovată, care-a acumulat până acum, în nouă runde, doar un singur punct, în urma unui surprinzător rezultat de egalitate cu Dunărea Brăila. Nu se va pune nici acum problema echipei învingătoare, Oltchim-ul având superioritate din toate punctele de vedere.

 

Tadici nu mai vrea „galactice”

 

Supărat pe evoluţiile inconstante ale unora dintre elevele sale, Gheorghe Tadici doreşte ca termenul „galacticele” să nu le mai fi asociat: „Aş vrea ca presa să elimine termenul acesta de «galactice», împrumutat de la fotbal. Nu cred că este cazul atâta timp cât apar atâtea inexactităţi şi atâtea ratări incredibile. Cred că nici jucătoarelor nu le prea face bine. Sper ca ele să înţeleagă asta şi să-şi demonstreze cât mai bine valoarea pe parcursul celor 60 de minute de joc. Este inadmisibil ca handbaliste care se vor a fi cele mai bune, sau au o părere în acest sens, să nu poată să fie constante, meci de meci”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe