Handbalistele de la Oltchim, cu naţionala la Trofeul Carpaţi

luni, 30 octombrie 2006

Handbalistele de la Oltchim, cu naţionala la Trofeul Carpaţi

 

După etapa de joi, 26 octombrie, din Liga Naţională de handbal feminin, întrecerea internă se întrerupe până pe 10 decembrie, pentru a face loc pregătirilor echipei naţionale a ţării noastre, care are de susţinut numeroase partide internaţionale. „Tricolorele” vor participa la trei întreceri amicale de anvergură pe plan european, iar apoi vor juca şi în calificările pentru Campionatul Mondial din 2007, care vor avea loc chiar la Rm. Vâlcea.

Vâlcencele, fără odihnă

Dacă handbalistele celorlalte grupări din România vor beneficia de o lungă vacanţă, pentru jucătoarele de la Oltchim, care compun în majoritate covârşitoare lotul naţional, va urma încă o perioadă dificilă. Nu mai puţin decât 15 jucătoare vâlcene, practic aproape întreaga echipă Oltchim, au fost selecţionate de Gheorghe Tadici în lotul lărgit al „tricolorelor”. Este vorba de Luminiţa Dinu, Tereza Pâslaru, Steluţa Luca, Valentina Ardean, Valeria Beşe, Ramona Maier, Narcisa Lecuşanu, Mihaela Tivadar, Ionela Gâlcă, Oana Manea, Adina Meiroşu, Iulia Puşcaşu, Adrian Nechita, Roxana Cherăscu şi Clara Vădineanu. „Marea majoritate a jucătoarelor de la Oltchim compun de fapt nucleul de bază al echipei naţionale. Ele vor avea o lună foarte grea, cu un număr de 18 meciuri internaţionale, unul mai dificil decât celălalt”, a spus antrenorul Gheorghe Tadici, iar apoi a adăugat: „Aceste meciuri internaţionale pot să însemne şi un plus pentru Oltchim, deoarece vom întâlni adversari de vârf, echipe naţionale de calibru. De aceea, o creştere ar fi de bun augur pentru fazele viitoare ale Cupei Cupelor. Va fi desigur greu pentru jucătoare, poate şi pentru mine ca antrenor, întrucât e mult de muncă”.

Iată programul echipei naţionale în perioada 26 octombrie – 3 decembrie:

 

- 26-29 octombrie – pregătire la Cluj-Napoca
- 30 octombrie – 5 noiembrie – participarea la „Trofeul Carpaţi” de la Cluj-Napoca (alături de reprezentativele Coreei de Sud, Macedoniei, Serbiei şi Croaţiei)
- 5-12 noiembrie – pregătire la Ploieşti
- 13-19 noiembrie – participarea la Cupa Mondială din Danemarca (alături de reprezentativele Braziliei, Olandei, Poloniei, Rusiei, Suediei, Ucrainei şi Danemarcei)
- 20-23 noiembrie – pregătire la Bacău
- 24-27 noiembrie – participarea la „Trofeul Igor Turcin” în Ucraina (alături de reprezentativele Ucrainei, Austriei şi Braziliei)
- 28-29 octombrie – pregătire la Rm. Vâlcea
- 29 noiembrie – 3 decembrie – participarea la calificările pentru Campionatului Mondial, care se vor desfăşura la Rm. Vâlcea (alături de Italia, Isalnda, Portugalia şi Azerbaidjan).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe