Dumitru Buşe, reales la “al XIV-lea congresÔÇ£

duminică, 15 octombrie 2006

 20% la localele din 2008 sau demisia!

Dumitru Buşe, reales la „al XIV-lea congres“

Sfârşit de săptămână fierbinte pentru conservatorii vâlceni. Dumitru Buşe a fost reales preşedinte al Organizaţiei Judeţene Vâlcea a Partidului Conservator. În plus, delegaţii prezenţi la Conferinţa Judeţeană a PC Vâlcea care a avut loc sâmbătă în sala mare a Consiliului Judeţean, au ales şi echipa care va avea ca sarcină obţinerea unui procent de 20% la alegerile locale din anul 2008.

Prezenţă peste aşteptări

Conferinţa Judeţeană de Dare de Seamă şi Alegeri a fost un bun prilej pentru conservatori de a face o demonstraţie de forţă. Sala mare a Consiliului Judeţean Vâlcea s-a dovedit neîncăpătoare sâmbătă dimineaţa pentru conservatorii care au participat la şedinţa de dare de seamă şi alegeri a Organizaţiei Judeţene a Partidului Conservator. Nu mai puţin de 430 de delegaţi din organizaţiile locale ale partidului, printre care şi cei 117 aleşi locali, şi-au ales forurile de conducere. Au mai fost prezenţi şi trei reprezentanţi ai conducerii centrale a partidului: Remică Diaconescu – deputat de Olt şi preşedinte al PV din acest judeţ, Sanda Păduraru – secretar executiv adjunct al partidului şi Ioana Nedelcu – secretar de stat în Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. În plus, au fost prezenţi şi reprezentanţii unor partide politice: deputatul Aurel Vlădoiu şi Ştefan Prală – din partea PSD, deputatul Emilian Frâncu – PNL, senatorul Dorel Jurcan – PD şi Adrian Toader – preşedinte AP Vâlcea. Aceştia au prezentat salutul organizaţiilor pe care le reprezintă şi au subliniat bunele relaţii între acestea şi PC Vâlcea.

Target de 20%

Aşa cum era de aşteptat, Dumitru Buşe a fost singurul care s-a înscris în cursa pentru şefia organizaţiei. El a propus delegaţilor să-l voteze doar împreună cu echipa pe care şi-a ales-o, compusă din oameni de încredere. „Nu vreau să mă alegeţi pe mine, puteţi să mă şi tăiaţi de pe listă. Dar imediat după alegeri, dacă nu veţi realiza procentul propus, veţi fi demişi de drept din funcţiile pe care le ocupaţi. Nu mai vreau oportunişti, oameni care îşi urmăresc propriul interes. Vreau oameni serioşi, care să muncească pentru partid, pentru cei care le-au dat votul”, le-a spus celor prezenţi Dumitru Buşe. Acesta a supus votului procentul de 20% pe care PC Vâlcea s-a angajat să-l obţină la alegerile locale din 2008. După primirea votului delegaţilor, Dumitru Buşe a mai spus că în cazul în care noua conducere nu va îndeplini acest target, toţi membrii acesteia vor trebui să-şi dea demisia, în frunte cu şeful organizaţiei.

Rând pe rând, delegaţii au votat lista cu echipa de conducere a organizaţiei. Astfel, au fost aleşi în funcţie următoarele persoane: preşedinte – Dumitru Buşe, primvicepreşedinte – Ion Diaconu, secretar executiv – Constantin Mojoiu, vicepreşedinţi – Ion Buşagă, Valentin Ciocan, Vetuţa Ciocan, Aurelian Cornoiu, Gheorghe Drugan, Gabriel Ene, Dumitru Cumpănaşu, Victor Grigorie, Alexandrina Ivancu, Ivan Jinaru, Ion Mănoiu, Valeriu Mihăescu, Gheorghe Mugioiu, Gheorghe Pârvulescu, Adrian Pârvulescu, Petre Popescu, Victor Popescu, Aurel Ştefan, Gheorghe Teodorescu şi Mircea Trănescu. Nu în ultimul rând, a fost votat în bloc şi Consiliul Judeţean al Organizaţiei PC Vâlcea, format din 116 membri. • O.H.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe