De ce stă Gutău la puşcărie?

luni, 23 octombrie 2006

De ce stă Gutău la puşcărie?

Pentru cei care se tot întreabă de ce petrece Mircia Gutău atâta timp după gratii, am un sfat dezinteresat: să lase deoparte simpatiile şi interesele de ordin personal şi să parcurgă presa ultimilor doi ani. În ultimele trei luni în Râmnicu Vâlcea s-a dezvoltat o adevărată isterie anti DNA, alimentată din plin de campanii agresive menite a conduce la eliberarea edilului arestat pentru luare de mită. Şi pentru că tot vorbim de isterie, trebuie spus faptul că cei care-l susţin pe Mircia Gutău se împart în două categorii mari şi late: inşii care speră că prin demersurile lor vor căpăta până la urmă ceva (că doar până la urmă Gutău va ieşi din puşcărie, nu-i aşa, întorcându-şi faţa către binefăcători) şi oamenii de bună credinţă, nu mereu foarte bine informaţi, care l-au apreciat pe primar pentru ceea ce a făcut bun în urbe. Fără a dori să fiu rău intenţionat, nutresc convingerea intimă că toată această campanie agresivă pro Gutău are la bază interese materiale. O discuţie mai amplă despre acest aspect, într-un articol viitor.

Aşadar, hai să vedem de ce stă Mircia Gutău în puşcărie. Nu s-a întrebat nimeni de ce se tot plimbă ofiţerii DNA pe la Primăria Râmnicului săptămânal? Că doar nu vin în audienţă la viceprimarul Monceanu, nu-i aşa? Oameni buni, băieţii ăştia vin să caute probe care să-l înfunde definitiv pe primarul aflat la pârnaie. Oricât de mult l-am iubi pe Gutău, nu ne putem permite luxul de a fi şi ignoranţi. Cum dracului, scuzată fie-mi exprimarea, a reuşit acest primar să-şi construiască un bloc de locuinţe în buricul târgului, cu apartamente de 100.000 euro bucata? Ei bine, asta au vrut să afle şi cei de la DNA Piteşti atunci când au cerut Primăriei Râmnicului să le pună la dispoziţie toate documentele referitoare la această „investiţie”. Pe lângă acestea, oamenii s-au întors la Piteşti cu încă vreo câteva dosare de licitaţii şi alte afaceri derulate de primărie în ultimii doi ani de zile. Îi poţi acuza de orice pe procurorii DNA, numai că sunt bătuţi în cap nu. Cum îşi poate imagina cineva că Gutău ar avea o singură problemă, şi anume aceea dacă a primit sau nu banii de la Crinu Popescu? Toată chestia asta cu flagrantul nu a fost altceva decât cârligul cu care trebuia ţinut departe de primărie cel care timp de doi ani s-a crezut stăpân peste oraş. Faptul că a fost urmărit peste 4 luni de către DNA nu a ridicat până acum nici un semn de întrebare? Să scrii despre acest caz cu atâta suficienţă cum o fac anumiţi jurnalişti mi se pare absolut nedeontologic. Ştie cineva în câte afaceri este implicat Gutău? Ştie cineva câte lucruri au aflat cei de la DNA în cele 4 luni de urmărire? Ar trebui cumva să avem impresia că Mircia Gutău era cinstitul cinstiţilor? Hai să fim serioşi. Cel mai bine ar fi să avem răbdare, pentru că, veţi vedea, Mircia Gutău are mai multe probleme decât îşi imaginează cineva. Încă o dată, pentru cine a uitat, reamintesc Dosarul Asfaltul. Dacă acel dosar demonstrează că Mircia Gutău este cinstea întruchipată, ar fi bine să ne lăsăm toţi de meserie.

Este doar o chestiune de timp până când Mircia Gutău se va trezi implicat în vreo câteva dosare penale de toată frumuseţea. Cei care încă mai cred că tot ce zboară se mănâncă trebuie să aibă decenţa de a mai crede şi în ce spune presa aşa-zis ostilă lui Mircia Gutău. Nu vă spun nimic toate chestiile ăstea cu blocul de pe strada Carol I, licitaţiile pentru străzile Lespezi şi Săliştea Nouă, achiziţiile de stâlpişori metalici, aparatele de aer condiţionat pentru sala Consiliului Local, la un preţ dublu faţă de cel real, vestitele băncuţe de o mie de coco bucata? Păi dacă nici în cazul ăsta susţinătorii lui Gutău nu-şi pun absolut nici o întrebare, avem o mare problemă.

• Octavian HERŢA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe