Consilierii judeţeni s-au certat ca la uşa cortului

luni, 2 octombrie 2006

Aşa ne trebuie că i-am votat!

 

Consilierii judeţeni s-au certat ca la uşa cortului

 

Reorganizarea spitalelor a băgat dihonia în aleşii Vâlcii

 

Şedinţa de Consiliu Judeţean care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute nu a fost lipsită de incidente. Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a băgat dihonia în consilierii judeţeni, care s-au certat ca la uşa cortului. Atunci când au trebuit să voteze proiectul de hotărâre privind avizarea propunerilor de reorganizare şi restructurare a spitalelor publice de interes judeţean, consilierii au început o adevărată dispută. Pesediştii au spus că reorganizarea spitalelor nu reprezintă altceva decât o executare oarbă a ordinului ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, fără o analiză atentă la nivelul judeţului Vâlcea, în timp ce liberalii i-au acuzat pe consilierii fostului partid de guvernământ că politizează discuţia.

Practic, proiectul de hotărâre a vizat reorganizarea şi restructurarea următoarelor spitale publice de interes judeţean: Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Spitalul de Obstretică Ginecologie Râmnicu Vâlcea, Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăeşti şi Spitalul de Psihiatrie Drăgoeşti. În urma reorganizării, au fost eliminate 132 de paturi, în funcţie de gradul de ocupare al spitalelor. Preşedintele CJ, Dumitru Buşe, a argumentat că paturile au fost eliminate acolo unde gradul de ocupare a fost de două treimi din capacitate.

 

În replică, consilierul PSD Constantin Pârvu a declarat că iniţial a fost vorba de un număr de paturi, după care s-a revenit cu o altă listă, întocmită în urma unor intervenţii făcute de persoane interesate. Pârvu a lăsat să se înţeleagă că au fost făcute modificări importante, astfel încât anumite spitale să aibă cât mai puţin de suferit în urma reorganizării.

La rândul său, liberalul Traian Dobrinescu i-a acuzat pe pesediştii că încearcă politizarea discuţiei. În plus, el i-a ironizat pe cei 3.000 de sindicalişti ai Sanitas, sfătuindu-i să se ducă cu coviltirul la Bucureşti, pentru a protesta. Remarca l-a enervat pe Pârvu, care l-a acuzat pe Dobrinescu de faptul că îşi bate de joc de mii de sindicalişti care în data de 10 octombrie se vor deplasa la Bucureşti pentru un miting de protest faţă de măsurile luate de Ministerul Sănătăţii. În final, proiectul de hotărâre a fost adoptat de către consilieri.

 

• Octavian HERŢA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe