Silviu Popescu condamnă mizeria din presă

luni, 11 septembrie 2006

Silviu Popescu condamnă mizeria din presă

 

Reluăm cu acordul autorului un excelent material publicat marţi, 5 septembrie, de cotidianul „ Curierul de Râmnic”. Suntem într-u totul de acord cu punctul de vedere al jurnalistului Silviu Popescu.

 

Am luat cunoştinţă de intervenţia brutală şi necolegială pe care editorii şi ziariştii de la ziarele Viaţa Vâlcii şi Vocea Vâlcii au avut-o faţă de mine şi faţă de colegii noştri. Publicarea unor materiale, care ţin de viaţa privată a individului sunt fapte incalificabile, care aduc atingere onoarei persoanei şi instituţiilor media din judeţul Vâlcea. Acestea nu sunt fapte de presă, dacă doreşti să faci bine instituţiei presei, în general, şi celei din judeţul Vâlcea, în special. Condamnăm vehement aceste practici imorale şi ilegale, care seamănă extrem de mult cu cele ale fostei poliţii politice din România şi vă cerem să vă desolidarizaţi de aceşti pseudo ziarişti şi pseudo editori, specializaţi în ultimele luni în blamarea instituţiilor statului, fie că este vorba de DNA, de Poliţie, de Ministerul Administraţiei şi Internelor, ori de Judecătorie. Cerem insistent oamenilor politici din Vâlcea să se desolidarizeze de aceste practici murdare şi să contribuie, prin atitudinea lor, la curăţirea mediului jurnalistic vâlcean. Cerem oamenilor care susţin material aceste publicaţii să-i facă să înţeleagă că respectul faţă de fiinţa umană este o datorie, de la care presa nu trebuie să abdice niciodată. Finanţând murdăriile din presă nu fac decât să contribuie la supravieţuirea unor publicaţii care trăiesc proferând ameninţări şi murdărind imaginea oricui gândeşte diferit.
În ceea ce ne priveşte, ziarele respective au greşit enorm faţă de toţi oamenii care trăiesc din presă şi care vor fi asimilaţi cu aceştia. Le cerem să-şi ceară scuze, ori să plece din peisajul media al Vâlcii. A face presă nu înseamnă a murdări, ci a contribui la înţelegerea fenomenelor politice, economice şi sociale. A lovi în demnitatea umană este o practică anti-europeană şi un atac la drepturile individuale şi profesionale. Aceste publicaţii care aduc atingere demnităţii umane nu trebuie să existe în România integrată în Europa, unde drepturile omului sunt respectate cu sfinţenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe