Firma URBAN relansează voleiul feminin vâlcean

luni, 25 septembrie 2006

Firma URBAN relansează voleiul feminin vâlcean

Implicarea în voleiul feminin vâlcean a firmei Urban SA face ca echipa de fete a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” să-şi poată permite acum să ia startul în Divizia A2, al doilea eşalon valoric al ţării. În urmă cu câţiva ani de zile, tot o echipă de la CNMB, pregătită de soţii Marius şi Nicoleta Mărgărit, a luat startul în Divizia A2, însă a renunţat la jumătatea campionatului, din motive financiare.

CNMB, în Seria Vest

În noul sezon al Diviziei A2 de volei feminin, tânăra echipă de la CNMB a fost repartizată în Seria Vest, alături de formaţii din Sibiu, Oradea, Caransebeş, Piteşti, Baia Mare, Deva şi Craiova. Se va juca după sistemul fiecare cu fiecare, tur-retur. Vor fi, aşadar, 14 etape în total, esenţiale pentru creşterea valorică a jucătoarelor pregătite de soţii Mărgărit. Conform regulamentului de desfăşurare a competiţiei, după meciurile din această primă fază, echipele clasate pe locurile 1-4 în ierarhia Seriei Vest se vor califica în play-off, acolo unde se va decide promovarea în Divizia A1. Lotul pe care soţii Marius şi Nicoleta Mărgărit se vor baza în sezonul care debutează la finele acestei săptămâni cuprinde următoarele jucătoare: Romina Pietrariu, Sanda Parpandel, Alexandra Păun (toate trei născute în 1989), Oana Popa, Andreea Becheru, Cristina Bârzan, Cosmina Zăicanu, Mădălina Oane, Andreea Hodoroagă, Andreea Costache, Luiza Dima, Claudia Sandu (născute în 1990 şi 1991). „Suntem cât se poate de mulţumiţi de faptul că vom participa în această competiţie.  Meciurile din Divizia A2 le vom folosi în special pentru ca fetele să capete cât mai multă încredere în forţele şi posibilităţile lor, pentru a acumula experienţă de joc. Beneficiem de susţinerea financiară a firmei Urban, graţie sprijinului acordat de managerul general Theodor Florescu şi de directorul executiv George Pirnea. Echipamentul de joc a fost procurat cu sprijinul acestor două persoane şi avem inscripţionat pe tricouri numele firmei Urban. De asemenea, avem asigurată plata baremurilor de arbitraj la meciurile de acasă, a transportului, a cazării şi a meselor la partidele din deplasare”, ne-a declarat antrenoarea Nicoleta Mărgărit înaintea debutului în Divizia A2.

Publicul, alături de jucătoare

La revenirea în eşalonul secund al voleiului feminin românesc, Nicoleta Mărgărit îşi doreşte ca publicul vâlcean să le încurajeze aşa cum se cuvine pe jucătoarele de la CNMB: „Ne dorim un public numeros la sală, dar care să le înţeleagă pe fete, pentru că sunt încă foarte crude, fără experienţă competiţională. Un public bun cunoscător al jocului de volei, care să le susţină cu adevărat, nu doar să facă un simplu act de prezenţă. Un public civilizat. În toată ţară se cunoaşte faptul că Sala Capela din Rm. Vâlcea este foarte sus din punct de vedere al fair play-ului. Atmosfera de aici este una dintre cele mai bune din ţară şi a contribuit de multe ori la succesele noastre dobândite de-a lungul anilor. Îmi doresc să asist în continuare la un spectacol desăvârşit din partea spectatorilor. În plus, vrem să avem parte şi de o replică din partea spectatorilor la ceea ce se întâmplă pe teren, vrem să ştim părerea lor despre nucleul de jucătoare pe care-l avem aici! Numai astfel vom putea crea o atmosferă de care să se vorbească în ţară”.

Junioarele şi cadetele, la turneele finale

În paralel cu participarea în Divizia A2, tinerele voleibaliste de la CNMB vor fi angrenate şi-n Campionatele Naţionale de junioare şi cadete. Duminică, 24 septembrie, echipa de junioare pregătită de soţii Mărgărit va debuta de asemenea în viitorul sezon. „La finele acestei săptămâni va fi un dublu debut pentru noi. Atât în Divizia A2, cât şi în Campionatul Naţional de junioare. Echipa noastră are în componenţă, în majoritate, doar cadete. Sunt şi trei junioare, dar zicem noi că greul acestei formaţii va fi asigurat de cadete, pentru că ele vor participa de fapt în trei competiţii. Pentru participarea în competiţiile juvenile, junioare şi cadete, sprijinul vine din partea Primăriei Râmnicului. La junioare ne propunem să ajungem în finala pe ţară. Ne aşteptăm să fie mai dificil la început pentru că fetele nu au mai jucat în această formulă tocmai din martie, când am încheiat sezonul precedent. Se vor simţi poate şi puţin complexate, pentru că meciurile din A2 vor fi foarte dure. Ca să ajungem pe podium ne trebuie foarte multă experienţă, pe care-o putem căpăta nu doar la antrenamente sau în meciurile amicale, ci doar în partidele oficiale. Iar prezenţa noastră în Divizia A2 tocmai de aceea sperăm să fie de bun augur”, mai spune Nicoleta Mărgărit.

Nicoleta Mărgărit:
„Doar cine va fi în formă va juca!”

La fiecare categorie de vârstă, primele trei echipe clasate în grupă vor obţine dreptul de a accede în faza următoare a competiţiei. „Vrem să vedem mai întâi cum va fi debutul, apoi o să ne stabilim strategia de la etapă la etapă, ce trebuie îmbunătăţit la jocul echipei. La ambele categorii de vârstă avem ca obiectiv calificarea în faza finală, dar paşii ce trebuie făcuţi până acolo sunt dificili. În general, pentru jucătoare, va fi un sezon foarte greu, fiecare weekend este încărcat cu meciuri, iar lor, eleve de clasa a 9-a şi-a 10-a, le va fi greu să reziste. Mai ales că trebuie să-şi vadă şi de studii, pentru că în general am pretins mereu note bune din partea lor, aşa cum s-a întâmplat şi pe vremea vechilor generaţii de voleibaliste. Suntem exigenţi din acest punct de vedere şi de aceea cred că elevele noastre vor avea o misiune foarte grea. Numai cine e în formă o să intre în teren. La noi, niciodată nu a funcţionat nepotismul şi nu se întâmplă aşa nici acum“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe