Dosariada este îndreptată împotriva statului român

luni, 11 septembrie 2006

Dosariada este îndreptată împotriva statului român

• este de părere Constantin Rotaru, preşedinte al Partidului Alianţa Socialistă

Preşedintele Partidului Alianţa Socialistă, Constantin Rotaru îşi exprimă totala nemulţumire vizavi de felul în care actuala putere înţelege să îi deconspire pe foştii informatori ai Securităţii. În continuare, redăm în exclusivitate o declaraţie de presă acordată de Constantin Rotaru „Ziarului de Vâlcea”.

„Bine că s-a terminat vara pentru că sper că atât guvernanţii, oamenii politici în general şi preşedintele României în special, vor reuşi să se desprindă de litoral şi vor încerca să se apuce de lucruri mai serioase, cu toate că până acum n-au reuşit să ne convingă. Este foarte adevărat că au stat liniştiţi la mare şi la munte, după ce le-au dat românilor un subiect de discuţie: Dosariada. Referitor la acest subiect, Partidul Alianţa Socialistă declară foarte clar că aceasta este o acţiune îndreptată foarte clar împotriva statului român şi pentru anularea efectivă şi a ultimilor lucrători cinstiţi şi patrioţi care se mai află în serviciile secrete, ştiut fiind faptul că aceste servicii nu mai sunt de mult independente şi nu mai lucrează de o bună perioadă de timp pentru România. Noi n-am cerut scoaterea dosarelor pentru nici o categorie, cu toate că, într-o oarecare măsură, suntem de acord că au existat şi turnători mizerabili din rândul informatorilor. Aceştia sunt cei care inventau anumite lucruri despre prieteni şi cunoştinţe, în special din dorinţa de a obţine o funcţie, o laudă de la cei mari sau numai din dorinţa diabolică de a se răzbuna.

De cele mai multe ori cred că ar trebui să aducem aprecieri ofiţerilor de Securitate care trebuiau să facă o muncă de cercetare mai amplă pentru aflarea adevărului şi a nu lua măsuri atât de drastice cu cei despre care aflau informaţia, cum era normal dacă informaţiile erau adevărate. PAS cere să se încheie odată pentru totdeauna cu această Dosariadă, pentru că aceasta se foloseşte ca o umbrelă sub care ţara este jefuită în continuare. Credem în schimb că atât serviciile de informaţii cât şi CNSAS au foarte multe date despre informatorii turnătorii şi agenţii serviciilor străine care s-au aflat şi se află pe teritoriul României şi cerem ca acestea să fie scoase urgent la lumină şi să fie luate măsuri de condamnare a lor, nu numai publică. Credem că cei care au făcut din trădătorul Pacepa un erou naţional şi cei care intoxică România cu informaţiile date de acest trădător sunt la rândul lor, trădători ai României. Securitatea ca instituţie şi informatorii, în anasamblul lor, au lucrat pentru România şi în cea mai mare parte, dintr-un patriotism uşor de explicat şi cum nu există pădure fără uscături, au fost şi turnători ordinari care au făcut rău României înainte de 1989 iar apoi au fost primii care s-au dat drept revoluţionari şi mari anticomunişti. Ei sunt cei care ar trebui condamnaţi, nu numai pentru lipsa totală de caracter, dar în special pentru faptele lor”.

O.H.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe